Bildirim
cOZEMEDİGİM uNİ SORULARİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
burası tyt ayt forumu. sorun kimsenin umrunda değil. hepimiz karantinadayız ağlamayı kes
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klatho -- 15 Nisan 2020; 16:31:43 > -
calculus olsaydı çözerdim de bu ne hocam mat bölümü mü okuyorsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet hocam mat okuorumquote:
Orijinalden alıntı: CaimaN
calculus olsaydı çözerdim de bu ne hocam mat bölümü mü okuyorsun -
niye bu kadar agresifsiniz anlam veremedimquote:
Orijinalden alıntı: Klatho
burası tyt ayt forumu. sorun kimsenin umrunda değil. hepimiz karantinadayız ağlamayı kes -
-
Karmaşık sayılar müfredatta zaten var diye biliyorum, ilk soru:
Resim linki:
https://i.ibb.co/z89Qx9J/Annotation-2020-04-15-180639.png
İkinci soru için, iki kare farkı açılımının karmaşık sayılarda şöyle bir durumu var:
(a-bi)(a+bi) = (a²-(bi)²) = a²-b²i² = a²-b²(-1) = a²+b².
Bu yüzden z²+16=(z-4i)(z+4i) ve z²+9=(z-3i)(z+3i), bunları yazınca
z=(1/2)+(1/2)i bulunuyor, karmaşık düzlemde z sayısını yani (1/2, 1/2) noktasını gösterince ikizkenar dik üçgenden açı 45° geliyor.
-
Ne kadar teşekkür etsem az sağolu ngerçekten diğerlerine de bakabilir misinizquote:
Orijinalden alıntı: miGma
Karmaşık sayılar müfredatta zaten var diye biliyorum, ilk soru:
Resim linki:
https://i.ibb.co/z89Qx9J/Annotation-2020-04-15-180639.png
İkinci soru için, iki kare farkı açılımının karmaşık sayılarda şöyle bir durumu var:
(a-bi)(a+bi) = (a²-(bi)²) = a²-b²i² = a²-b²(-1) = a²+b².
Bu yüzden z²+16=(z-4i)(z+4i) ve z²+9=(z-3i)(z+3i), bunları yazınca
z=(1/2)+(1/2)i bulunuyor, karmaşık düzlemde z sayısını yani (1/2, 1/2) noktasını gösterince ikizkenar dik üçgenden açı 45° geliyor.
-
-
-
bu çocuk tam bir aptal mesajlarını ciddiye almayınız. -
4. soruda f'(0)=0 f''(0)=0 f'''(0)=-6/a geliyor bu da verdiği genel terime uyuyor. Büyük bir olasılıkla buradan çıkarım yapmanı istedi. Bu tür soruların ingilizce versionların da to obtain generalize it as... gibi şeyler kullanılıyor diye biliyorum direkt genel terim elde etmeni istediği zaman. Normal şartlarda bu soruda herhangi bir x değeri için Taylor veya x= 0 olan maclaurin series' de genel terim elde edile biliniyor; fakat onu bulmanın da bir etkisi yok , çünkü bu soruda oradan tekrardan türev alıp geriye dönmek gerekecek bu da işe yaramıyor.
Diğer sorular bilmen gereken temel sorular, araştırıp öğrenmen gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 18 Nisan 2020; 6:50:26 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X