Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]%0 Kullanılabilir (prize takılı, şarj doluyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
26.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece notebook pil düzeyi %5'e düşünce kendisi kapanmadan bilgisayarı kapattım ve şarja koymadım. Sabah bilgisayarı şarj etmeme rağmen şarj olmuyor.
    Güç simegsinde, " %0 Kullanılabilir (prize takılı, şarj doluyor) " yazmasına rağmen saatlerdir ilerleme yok. Pilin dolduğuna dair LED(turuncu renkte-dolduğu anlamına gelir) yanmaya devam ediyor. Fakat kabloyu söktüğümde laptop kapanıyor.

Bu sorun bilgisayarı şarj etmeye başladıktan 12 saat sonra düzeldi. %0'ın altına düşürmemeye çalışın sizde bu sorunu yaşamayın.

Model: Acer 5755G-2. nesil i5
    İşletim Sistemi: Windows 8
    Bios Sürümü: 1.21

AIDA 64(eski adıyla Everest) Ekran Görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raram -- 31 Ocak 2014; 14:53:02 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Şarj Olmaması Sorunu ve Çözümleri

Bilgisayarınız "{0 kullanılabilir (prize takılı, şarj doluyor)}" mesajını veriyorsa ancak şarj olmuyorsa,?????? nedenlerden kaynaklanmaktadır:

• Pil Arızası: Pilinizin ömrü dolmuş veya arızalı olabilir. Bu durumda yeni bir pil satın almanız gerekebilir.

• Güç Kaynağı Sorunu: Güç kaynağınız arızalı olabilir. Farklı bir güç kaynağı kullanmayı deneyin veya bilgisayarınızı doğrudan prize takın.

• Şarj Cihazı Sorunu: Şarj cihazınız arızalı olabilir. Farklı bir şarj cihazı kullanmayı deneyin.

• Anakart Sorunu: Anakartınızın şarj devresinde sorun olabilir. Bu durumda bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

• Yazılım Sorunu: Bilgisayarınızın işletim sisteminde veya diğer yazılımlarda bir sorun olabilir. Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı veya işletim sistemini yeniden yüklemeyi deneyin.

Laptop Şarj Olmama Sorunu İçin Ek İpuçları:

• Laptop'unuzu Kapatın: Laptop'unuzu kapatarak şarj işleminin daha hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.
    • Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Arka planda çalışan uygulamalar şarj işlemini yavaşlatabilir. Gereksiz uygulamaları kapatın.
    • Bilgisayarınızı Soğutun: Aşırı ısınma şarj sürecini olumsuz etkileyebilir. Bilgisayarınızı soğutmak için soğutma pedi kullanmayı deneyin.

Bu adımları uygulamanıza rağmen bilgisayarınız hala şarj olmuyorsa, bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bataryayı çıkartıp bekletin. Tekrar şarj etmeyi deneyin bi 10-15 dk sonra.
  • Sorunun donanımsal olduğunu biz mi söyleyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ihtimal var: ya pil arızalı ya da bios

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raram R kullanıcısına yanıt
    bende acer kullanıyorum aynı sorun bendede vardı fan temizliği yaptırdım nedense düzeldiama benim %100 ken oluyordu genellikle ya şarj cihazından yada bataryadandır ısıdan değilise
  • ısıyla ilgili sorun yaşamıyorum. bataryayı çıkartıp yeniden taktım yinede düzelmedi.
  • Yaklaşık 12 saat şarjda bekledikten sonra şarj yüzdesinin dolduğunu gördüm. Kabloyu çıkartıp yeniden takmama rağmen sorun bilgisayar kapanmadı sorunsuz şarj oluyor sorun donanımsal değil %0'a düşmesinden olduğunu gördük bundan sonra herkes dikkatli olur herhalde :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • raram R kullanıcısına yanıt
    Pil kendini korumaya almış kalibrasyon işlemi dışında pil uyarı seviyesinin altına düşürülmemeli
  • pc yi kapat öyle şarz et
  • aynı model aynı sorun bendede var.tam olarak anlatabilirmisin nasıl çözdüğünü laptop açıkkenmi 12 saat şarjda tuttun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikko77

aynı model aynı sorun bendede var.tam olarak anlatabilirmisin nasıl çözdüğünü laptop açıkkenmi 12 saat şarjda tuttun.

aynen hocam bazne açıktı bazen kapalı ama % artışını açıkken gördüm.
  • çok saol dostum umarım çözülür benimkiside bu şekilde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.