Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Açılışta donma ve yüksek disk kullanımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 veya 2 ay önce windows 10 güncellemesi yaptım ve 1 hafta öncesine kadar gayet sorunsuz bir şekilde iyi performans alıyordum. Fakat 1 hafta önce, ne olduysa artık bilmiyorum (güncellemeden dolayı bilgisayarın bu duruma geldi diyenler oldu), açılışta donma ile karşılaştım. Bazı çözümler denemek için Türkçe veya İngilizce forumlarda araştırmalar yaptım. Yetersiz bilgimden dolayı nasıl arayacağımı bilmiyordum ve çözüm bulamadım. Hemen sistemi fabrika ayarlarına döndürdüm. İlk 3-4 gün gayet iyiydi, ama son bir kaç gündür bilgisayarım açılırken donmaya başladı. Bazı arkadaşlar Kaynak izleyicisine bak oradan hangi program daha fazla diski kullanıyor bak vb şeyler söylediler. En çok mbamservice.exe disk kullandığını görüyorum. Daha sonrasında svchost(LocalSystemNetwork... kullanıyor.

Bu sorunu çözmek için yaptıklarım; (Önerilerinizi deneyip burayı güncelleyeceğim)
    - Bilgisayarı güvenli modda açıp Roguekiller, Adwcleaner ve Malwarebytes ile tarattım.
    - Disk birleştirme yaptım.

- Microsoft Security Essentials'ı kaldırdım. Sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyavuzz -- 14 Ocak 2016; 16:12:03 >

• Çalıştır'a msconfig yazıp, Başlatma sekmesindeki gereksiz program açılışlarını kaldırabilirsin.
  • Tipik cevaplardan bir tanesini söylemişsin. Zaten başlangıçta çok fazla program açılmıyor. Skype, idm vb. programlar hepsi devre dışı. Şuan sorun kalmadı gibi. Bu konuyu açtıktan sonra bir siteye baktığımda Microsoft Security Essentials kaldırın bütün acınız dinsin yazıyordu. Ciddende öyle oldu.
  • emreyavuzz kullanıcısına yanıt
    Çözümü bulmuşsunuz henüz yeni işletim sistemi hatalara açık microsoft ürünlerinin hepsi ağırdır neyse geçmiş olsun
  • Bir virüs programının -Microsoft Security Essentials- bu kadar bilgisayarı kötü duruma düşüreceğini hiç tahmin etmiyordum. Sildiğim günden beri sorun ile karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.