Şimdi Ara

[Çözüldü] Aşırı derecede FPS dengesizliği!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NOT : Sorunu en sonunda çözdüm. Az önce pc nin içini açtım soğutucuları çıkardım ve ekran kartının üstünde 1 gram bile termal macun yokmuş. Ekran kartı çipini değiştiren kişi sürmeyimi unuttu bilmiyorum ama sorun o yüzdenmiş. Güzelce macun sürdüm şu an eski haline döndü ve sorun çözüldü.

Öncelikle herkese merhabalar...

MSI GE60 0NC model laptopum var. Yaklaşık 4 ay önce falan laptopu kardeşim içini temizlemek için sökmüştü. Bende işten geldiğimde hemen bilgisayardan internete birşey girmem gerekiyordu. Laptopun soğutucuları falan hepsi söküktü. Bende apar topar birşey olmaz diye termal macunları yenilemeden soğutucuları eski macunla beraber taktım. PC yi açtım ama 2-3 saat sonra pc bir kapandı bir daha görüntü gelmedi. Hatta bazen powere bastığımda fanlar son ses çalışıp hemen kapanıyordu. İlk başta işlemci yandı diye düşündüm. Sonra bir bilgisayarcıya getirdim bunu. Bana bunun ekran kartı çipi yanmış dedi artık bu bilgisayar çöp olmuş falan dedi. Bende 1 ay falan evde beklettim pcyi sonra bir arkadaş vasıtasıyla başka bir bilgisayarcıya getirdim ve adam ben bunun çipini falan değiştirebilirim dedi. 350 lira gibi bir fiyata bilgisayarı yaptı. Ekran kartının çipini değiştirmiş ve bir kaç şey daha değiştirmiş içinden. Bu arada GT650M ekran kartı vardı. Aynısından takmış yine. Her neyse baya uzattım ama hepsini yazmam gerekiyordu.

Şimdi laptopu aldım şu an elimde ve hiç bir sorun yok gibi yani masaüstündeyken veya film video izlerken falan hiçbir sorun yok stabil şekilde çalışıyor. Fakat örnek olarak CS GO 'da eskiden high ayarlarda 90-100 fps arası çok rahat oynuyordum oyunu kısaca hiç kasma yoktu. Şimdi yine aynı FPS hatta arada daha fazla FPS alıyorum da, ama FPS 1 saniye 150 ise diğer 1 saniye 20 ye düşüyor. Bu hep böyle aralıksız devam ediyor ve hiç bir oyunu oynayamıyorum çünkü çok kasma yapıyor. Hiç durmadan düşüp artıyor fps. Ve 20 lere düştüğü zaman normal olaraktan çok kasıyor oyun. Eskiden böyle bir sorun asla yoktu. Belki bu sorun CS GO'da dır diye başka oyunlarda yükledim ama hepsinde aynı sorun var. Windows 8.1 kurulu pcde ve tüm sürücüler güncel. Çok araştırdım fakat hiç bir yerde bu türden bir konuya denk gelmedim. Yardımcı olabilecekler varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Oyun içi video çekmeyede çalışacağım ve çekince hemen ekliyeceğim.

Bu arada GPU Z programı ile ekran kartının ısısına baktım bir oyuna girdiğim zaman direk derece 88 - 90 lara çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promax74 -- 22 Ocak 2016; 20:39:10 >

• Hepsi iyi güzelde bilgisayar daki işlemci fanı ve diğer fanları düzgün takmadan açarsan pc de yanar herşey olur.

Akıl var mantık var arkadaş bence gpu yani ekran kartının çizimleri bi sıkıntı olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten hatamın farkındayım fakat zaten ekran kartının çipi değişti önceden hiç açılmıyordu pc şimdi sıkıntısız çalışıyor ama oyunlarda öyle değil. FPS her saniye düşüp artıyor. İşlemcide bir sorun görünmüyor. Tabi bu arada yanlış anlattım galiba ben pcyi tekrar toplarken sadece eski termal macunu değiştirmedim diğer herşeyi düzgün şekilde iyice kontrol edip yerleştirdim. Fan olsun kapaklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promax74 -- 29 Aralık 2015; 13:06:58 >
  • Bu sorunun cevabını, çözümünü veya sorun hakkında öneride bulunabiliecek birileri yok mu acaba ?
  • dereceler biraz yüksek gibi ? ondan olabilir
  • selam kardeşim aynı konuyu açmak için girdim bu bölüme senin konunu görünce yazmak istedim.

ben pcyi falan sökmedim ama 1-2 yıldır dota2 yi 90-100 fps ile oynuyordum.

suan oyuna baslayınca 90-100 ile baslıyorum 10 dakka sonra falan 30 -40lara düsüyor. bir 10 dakka sonra daha tekrar 100lere cıkıyo böle gidip gdip geliyo.

10dakkada bir degisiyor. ben islemci ısısından oldugunu düsünüyorum.

suan hiç bir oyun acık değişken coretemp adlı programda

core0: 55derece
    core1: 62 derece gösteriyor.

oyunda fps 30-40lara düstüğü zaman bakıyorum 89-90 oluyor. sanırım islemci ısısından kaynaklanıyor sorunumuz
  • Guzel bir sogutucu kullanmayi deneyin 30-40 liralik plastiklerden degil.

• Dediğim gibi bu sorun ekran karti yanıp çipi tekrar değiştikten sonra ortaya çıktı. Sonuçta bir laptop ekran kartı Türkiye'de bulmak zor. Yeni takılan ekran kartında sıkıntı olabilirmi diye düşünüyorum ama bilemiyorum belki böyle bir sorun yaşayıp çözen vardır diye konuyu açtım. Bu arada laptopun altında zaten soğutucu var.

James Rodriguez sorunumuz neredeyse aynı ama benimki herhangi bir oyunu açtıktan 10 saniye sonra başlıyor ve sürekli fps düşüp artıyor. Ekranda görüntüler bir hızlanıyor bir duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promax74 -- 6 Ocak 2016; 19:06:46 >
  • Şu an bilgisayarı formatladım windows 8.1 enterprise kuruluydu. Windows 8.1 Pro kurdum. Tüm sürücüleri güncelleyip herşeyi tamamladıktan sonra bir deneme yaptım oyunlarda ve hala aynı sorun devam ediyor. Anladığım kadarıyla çok büyük bir ihtimalle donanımsal bir sorun. Kafayı yiycem yokmu bir bilirkişi bu konuda? Yardımlarınızı bekliyorum...

Oyuna girdiğim anda fps bir saniye 150 ise diğer saniye 25-30 oluyor sonra tekrar çıkıp tekrar düşüyor. Oyun bir hızlanıp bir yavaşlıyor. çok sinir bozucu bir olay...
  • Bu sorun bendede vardi iyi bir sogutucu alin sonra laptoplar sicaklik fazla oldugunda oyle birsey yapiyor.bir program vardi adini hatirlamiyomda ordan islemciyi %100e getirin olay bu kadar.ama sogutucu sart yoksa yanar islemci

• Zaten laptopun altına extra bir soğutucu aldım. Bu olay dediğim gibi ekran kartı çipi değiştikten sonra ortaya çıktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.