Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Bios Sürekli Uzun Bip & Ekran Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyor ve biosdan kesintisiz 1 bip sesi geliyor.İnternette yazılanlara göre;
    • PSU arızası gözüküyor >>> Psu değiştirdim sorun devam ediyor.
    • Belki RAM olabilir >>> Ram Değiştirdim sorun devam ediyor.
    • Anakart arızalı olabilir mi ?
    Anakartım: GF7050V-M7
    (Harici bir ekran kartı yok,onboard kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasingnc -- 10 Temmuz 2012; 13:03:34 >

• işlemcide de sorun olabilir ..deneme imkanınız varsa işlemciyi fakrlı bir sistemde çalıştırmayı deneyın ..zaten işlemci yada anakart kalmış geriye ..

fakat şöyle bişi devar.. anakartın üzerinde pilin etrafında jumper olmalı .. 1-2 ci girişe takılıdır.. 3-4 e takarak sistemi açın ..sonra tekrar kapatın 1-2 ye eski yerine takıp sistemi tekrar çalıştırın bakalım değişme olacak mı ..

belkide bıos uçmuşdur .. sorun yazılımsaldır yanı .. denemeden kestirmek güç ..
  • biraz baktımda tek uzun bip sesi hatasının çözümünü yada neden olduğunu tam bulamadım ama tahminim ekran kartından olabilir yada bios update yapman gerekebilir.
  • Bir arkadaşımı arayıp sordumda sıkıntı CPU'dur dedi.Şimdi değiştirip deneyeceğim.Cevaplar için teşekkürler.
    Edit: İşlemci değiştirdim sorun yine devam ediyor O.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasingnc -- 10 Temmuz 2012; 11:58:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasingnc

Bir arkadaşımı arayıp sordumda sıkıntı CPU'dur dedi.Şimdi değiştirip deneyeceğim.Cevaplar için teşekkürler.

Anakartta sıkıntı olabilir. Başka bir anakartla denemek lazım kesin sonuç için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Bir arkadaşımı arayıp sordumda sıkıntı CPU'dur dedi.Şimdi değiştirip deneyeceğim.Cevaplar için teşekkürler.

Anakartta sıkıntı olabilir. Başka bir anakartla denemek lazım kesin sonuç için.

Elimdeki fazla anakart olmadığı için şuanda o ihtimali deneyemiyorum.Psu,Ram ve Cpu değiştirip denedim olmadı artık sıkıntı direk Anakartta olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Elimdeki fazla anakart olmadığı için şuanda o ihtimali deneyemiyorum.Psu,Ram ve Cpu değiştirip denedim olmadı artık sıkıntı direk Anakartta olabilir diye düşünüyorum

İlk mesajı okunuyunca ya psu dedim ya anakart. Başka psu ile denemişsin. Olmamış. Anakart sorunlu diye düşünüyorum ben de. CPU da denemişsin. Pek seçenek kalmıyor geriye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Stainless.. doğru düşünmüşsün.
    Sorunu çözdüm.Anakartı biraz dikkatli incelediğimde 3 tane entegre devre sökülmüş durumda.Anakart arızalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.