Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ(?)]Ekran kartımı güncelledim ve hiçbir oyun açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia Geforce 930MX ekran kartı kullanıyorum ve Geforce Experience üzerinden ekran kartımı güncelledim, ardından hiçbir oyun çalışmamaya başladı. Ne yapmalıyım?

(Gerekli mi bilmiyorum ama işletim sistemim Windows 10 64 Bit)

Son olarak eklememe gerek yoktur herhalde ama söyleyeyim, intel ekran kartı ile çalıştırabiliyorum oyunları istersem ama tahmin edebileceğiniz üzere pek iyi performans vermiyor.

Şimdiden teşekkürler! [ÇÖZÜLDÜ(?)]Ekran kartımı güncelledim ve hiçbir oyun açılmıyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkandorum72 -- 29 Ekim 2020; 22:23:39 >

• intel ve nvidia sürücülerini kaldır, lapopunn sitesindeki en güncel sürücüleri yükle öyle kullan, laptop için nvidia dan yapılan güncellemeler intel sürücüleriyle birlikte kullanıldığı için (optimus fln gibi) uyum sorunu çıkarabiliyor, yani nvidia yı güncelliyorsun ama cihazda intel de var, başta onu güncellemen gerekiyor fln, uyumsuzluk çıkabiliyor, en güzeli kisi ni bir den güncellemek.

Ve güncellemeler sana pek kaydadeğer bir getiri sağlamıycaktır da, hâliyle sen stabil bir sürücün varken lüzumsuz olacak güncellemeler ile uğraşmadan kullanmak durumundasın, illa güncelleme yapazaksan cihazın sitesine bakman ve varsa oradan güncellemen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 24 Temmuz 2020; 16:28:0 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıtın için biraz sancılı bir süreç oldu ama sonunda uyumlu sürücüleri bulup yükleyebildim. Sancılı dediğim de Asus'un sürücü indirme merkezinde benim kullandığım Laptop yoktu, canlı yardımla uğraşmak zorunda kaldım yarım saat falan.
  • furkandorum72 F kullanıcısına yanıt
    E geçmiş olsun, bundan sonra dediğim gibi bu kart güncelleme işlerini pek kurcalamana gerek yok çünkü performansa yönelik çok ta bir katkısı olmuyor, özellikle taşınabilir cihazlarda çalışıyorsa bişeyleri pek kurcalamaya gerek yok.
  • @GuvenDMRK Merhaba, özür dilerim bayağı zaman geçti üzerinden ama yardıma ihtiyacım var. Sorunu çözerken Asus müşteri hizmetlerinin benden yüklememi istediği sürücüleri yüklemiştim ve artık oyunlara girebildiğim için sorunu çözdum sanmıştım.

O zamandan beri çok sistem isteyen bir şeyler oynamadığım için sorunu farketmedim ama geçen Battlefield 1 oynamak istediğimde sorunu gördüm. Bu yaşanan olaydan önce düşuk ayarlarda da olsa 50-60 fps oynayabildiğim oyunu şuan oynamaya çalıştığımda oyun 5 fps falan çalışıyordu. Onun dışında bilgisayarın kaldırdığı oyunlarda da takılmalar var.

Örneğin Just Cause 2(2010) en altta belirteceğim sistem bu oyunu gayet rahat 60 fps çalıştırabilmeli fakat oyun fazla takılıyor.

Uzun lafın kısası bayağı performans düşüşü var.

Windows 10

İ7-7500U

930MX

12 GB ram

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Muhtemelen oyunların dahili Gpu ile çalışıyor olabilir.

Eğer sorunun öyle bişey ise video'da ki ayarları deneyip sorunu çözebilirsin.

• Sağol, sıkıntı çıkarsa bir oyun olursa yine, deneyeceğim. Dediğim oyunları sinirlenip sildim de .-.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkandorum72 -- 30 Ekim 2020; 9:36:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saints Row 3 üzerinde denedim (yine bilgisayarımın çok rahat kaldırabileceği bir oyun). Kontrol ettim, nvidia ekran kartıyla çalışmasına rağmen oyun bayağı kasıyordu. Oyun auto-detect dediğimde ayarları ultraya çekiyor, öyle zaten 5 fps falan çalışıyor low ayarlara çektiğimde ise takıla takıla 40-50 fps veriyor.
    Just Cause 2'de de aynı problemi yaşamıştım üsttekiyle.

Bir de Arma 3 oynadım ve sıkıntısız çalıştı, oyun zaten onu low ayarlarda falan çalıştırmaya yeter bilgisayarım ve olması gerektiği gibi low ayarlarda 60 fps çalışıyor.

Gerçekten ne olduğunu anlamıyorum, kafam çok karıştı.

Bu cihazı alalı ne kadar oldu bilmiyorum ancak 2 yıl veya üzeri oldu ise soğutma bloğu ve fanları tozlanmış fln olabilir ve ısı kaynaklı işlemci hız kesiyor olabilir.

Denetim masası güç yönetimi kısmını maximum performans a çekip deneyebilirsin veya gelişmiş seçenekler şu kısımları %100 yapar denersin, sorun çözülüyorsa yüksek ihtimal işlemcin ısı kaynaklı hız kesiyor olmalı.

Bunu kontrol edebilmek için diğer bir yöntem ise msi afterburner kurup oyun için göstergeleri gözlemleyebilirsin.

• 2 yılı geçti evet, deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Bu cihazı alalı ne kadar oldu bilmiyorum ancak 2 yıl veya üzeri oldu ise soğutma bloğu ve fanları tozlanmış fln olabilir ve ısı kaynaklı işlemci hız kesiyor olabilir.

Denetim masası güç yönetimi kısmını maximum performans a çekip deneyebilirsin veya gelişmiş seçenekler şu kısımları %100 yapar denersin, sorun çözülüyorsa yüksek ihtimal işlemcin ısı kaynaklı hız kesiyor olmalı.

Bunu kontrol edebilmek için diğer bir yöntem ise msi afterburner kurup oyun için göstergeleri gözlemleyebilirsin.

Yüksek performans seçili, ikisi de %100'de. Dediğin gibi toz sanırım tek ihtimal.

Ama Arma'da sorun çıkmayıp, Saints Row 3'te çıkması kafamı karıştırıyor harbiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkandorum72 -- 3 Kasım 2020; 10:22:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.