Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] micro sd kart sorunu , hiç bir şekilde formatlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÇOK UZUN SONRA EDIT: HEPSİ BURADA ÜRÜNÜN EN KÜÇÜK AMBALAJINI BİLE İSTEDİĞİ İÇİN DOĞRUCA TAYVAN'A GÖNDERDİM. PTT İLE 3.5 LİRAYA, ZARF İLE 15 GÜNDE ULAŞTI. 5 GÜN İÇİNDE FEDEX PRIORITY MAIL İLE GERİ GÖNDERİLDİ. SORUN ÇÖZÜLDÜ.

Üretici firma ile görüştüm. İlgili e-postaya buradan bakabilirsiniz. İade başvurusu yapmamı istediler. Şu anda Hepsiburada'ya iade talebinde bulunuyorum.

Herkese merhaba. Öncelikle sorunumun bir benzeri olduğunu düşündüğüm bir başlığın linkini vereyim : link

Hikaye :
    anlatmadığım zaman eksik bir başlık olmuş hissi uyanıyor ^^
    Bugün telefonumu normal bir şekilde kullanıyordum,müzik dinliyordum (android,ideos x5). Normal kullanımımın ardından telefonumun ekranını kapattım, bir saat sonra tekrar açtığımda "blank sd card" hatası aldım. Telefon benden formatlamamı istedi,daha önce olduğu gibi bir kaç kez aç kapa yapınca düzeleceğini düşünmüştüm ama olmadı. Ben de en yakın pc ye varana kadar formatlamadım vs vs vs....
    Her neyse ...

SD kartım 32GB class10 bir kart ve markası team.1 ay sorunsuz kullandım.

Şimdi, ben sd kartımı bildiğim her yolla formatlamaya ve geri kazanmaya çalıştım ancak hiç birinde sonuç alamadım. Her denemem de windows formatlamayı bitiremedi şeklinde bir hata ile karşılaştım.

Sd kartımı iki farklı micro sd adaptörü (ikiside team marka) ve aveanın mobil modemi ile bilgisayara bağlayarak SDFormatter v4.0 , komut işlemcisi ve işletim sisteminin kendi menüsü ile formatlamayı denedim.Bunları yapmadan önce bir umutla belki dosyalarımı kurtarırım diye chkdsk ile kontrol etmeyi denedim.

İlginç olan kısım ise SDFormatter ile denediğim zaman sd kartın kilitli olabileceği (yada yazma korumalı) uyarısını almamdı hem de 1gb lik başka bir micro sd mükemmel şekilde formatlanabiliyorken. Aynı hatayı windows ta verdi tabi,ama lafı uzatarak. Bu kilit probleminin üstüne avea nın modemi ile denedim , ancak yine yazma korumalı olabilir,kilitli olabilir uyarısını aldım.

Edit: Gparted live ile formatlamaya caliştigimi soylemeyi unutmusum,gparted ile baktiktan sonra konuyu güncellerim.

Klasik soruyu sormayı unutuyordum az daha , şimdi ben bundan nasıl kurtulabilirim? 30 mb olarak gözüküyor ve hiç bir şekilde formatlayamıyorum.

Umarım bu resimler yardımcı olur:

http://imgur.com/JGJPc4x
    http://imgur.com/5Q6tpvM
    http://imgur.com/E7joIZG

Resim ekleyemedim bir türlü , donanımhaberin diyaloğuda açılmıyor , kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizkek_ -- 11 Mart 2014; 17:16:36 >

• arada bende de oluyor kartın arkasındaki bakır telleri toplu iğnenin ucu ile çiziyorum düzeliyor
  • teşekkürler.şansımı bir deneyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 gb sandisk kartım bu şekilde öldü içindeki dosyalar görünüyor kullanılıyor ama deep freeze varmış gibi ne silin,yor ne formatlanıyor. Yeni kart aldım (16 gb Toshiba class 4) kurtuldum fakat sizinki 32 gb class 10 muş pahalı bir kart olsa gerek iade edin başka çözümü yok gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ne kadar konuyu hortlatmak olsada güncellemek istedim. team'in müşteri hizmetleri ille bir görüşme daha yaptım ve istedikleri formu doldurdum.sonraki gün formun yazdırılmış hali ile beraber göndermemi istediler.güzelce paketleyip ptt ile 5 tl ye gönderdim. son mesajlarına göre yeni kartı, bozuk olana bir kaç test uyguladıktan sonra göndereceklermiş.bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. özelliklede hepsiburada mızmızlık ettikten sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cizkek_ -- 29 Ağustos 2013; 17:02:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.