Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ ]Ne olur biri yardım etsin artık :( Frene Basınca Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen sene taksinin biri arabamıza çarptı. (2015 Golf 7) Sağ ön tekere vurdu. Direksiyon yamuldu.
    Serviste poryayı değiştirdiler. O gün bugündür frene basınca ses geliyor. Titreme yok. Tekerin dönmesiyle gelen bir ses. Araba yavaşlayınca ses de yavaşlıyor.
    3 kere disk balata değişti. çift taraf porya değişti ama yok hala aynı.Rotçu eğik yamuk bir yer yok dedi ama direksiyon da düzelmiyor. Makinede düz olan direksiyon arabada yamuk.
    Belli ki diskden değil. Peki neden ? Kim anlar bunu ? Kime gitmek lazım ?
    Kafayı yiyeceğim lütfen biri yardım etsin :(

Edit : Serviste yeni takılan poryalar ve tabi diskler değişti. Sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orochimaru_sama -- 19 Ocak 2021; 10:18:24 >

• Bende hyundai i20 var, ayni sorun frene basinca gucu gucu gucu gibi ses gelio. Yavasladikca sesin araligi da uzamaya basliyo( daha az aralikla yani). Ustaya gosterdim bakti bulamadi sebebini. Sorun teskil ettigini sanmiyorum ama insani meraka dusuruyor iste :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Eğer çok canınızı sıkan bir sorun ise; detaylıca konu hakkında bilgi vermeniz ve görsel doküman ile desteklemeniz sizin yararınıza olur. Ayrıca ekstra neler yaptığınızı detaylı bir şekilde madde madde belirtmeniz gelecek kuşaklar için de bir kaynak görevi görebilir.
    Yazdığınız sorun da ilk akla gelen şey, fren balatası algısı yaratmakta.
    Ayrıca benim araçta direksiyon sola düşüyordu hareket halinde. Tanıdık ustaya sorunu söylüyorum. Yok öyle bir şey diyordu. Bu tür konular da aşırı derecede hassasım. Rotçuya gidip durumu izah ettim. 2 dk' de sorunu çözdü. Sizin durum da böyle olabilir.
    Umarım en kısa sürede sorununuzu çözersiniz.
  • Direksiyon nasıl yamuk

• kaliperleri değiştirin
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    araba dümdüz giderken direksiyon hafif sola dönük duruyor. bilgisayarlı rot yapınca tüm değerler yeşil ama direksiyon düzelmiyor. tekere çarptıktan sonra oldu. daha fazlaydı ama bu kadar ancak düzeldi.
  • F-G kullanıcısına yanıt
    yürümesinde sorun yok ama gittikçe diski yamultuyor çünkü bu sesle ilk gittiğimde disk cidden yamuktu. disk yamulunca -1000 tl demek :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orochimaru_sama

yürümesinde sorun yok ama gittikçe diski yamultuyor çünkü bu sesle ilk gittiğimde disk cidden yamuktu. disk yamulunca -1000 tl demek :(
    gittiğiniz ustayı değiştirin olayı çözememiş
  • quote:

araba dümdüz giderken direksiyon hafif sola dönük duruyor. bilgisayarlı rot yapınca tüm değerler yeşil ama direksiyon düzelmiyor. tekere çarptıktan sonra oldu. daha fazlaydı ama bu kadar ancak düzeldi.
    Bence ustayı değiştirin tamamen ustanın dikkatsizliği iyi yapamamıştır.
    O şekilde araç kullanılmaz direksiyon yamuk durmaz.
  • quote:

Rot balansçı direksiyon düzeltmek için sadece değerlere mi bakıyor??? O Rotçuyu acilen değiştirin. Değerler ne olursa olsun, test sürüşüne çıkıp direksiyon pozisyonuna göre, gerekirse direksiyonu söküp düzeltmesi lazım. Yapılması gereken budur.
  • quote:

Araç direksiyonu elektrikli olduğu için direksiyon açı sıfırlaması yapılması lazım. Araç beyninden

• ses poryadanmış.
    kazadan sonra gittiğim servis poryayı değiştik demişti değiştirmemiş. yeni gittiğim yerde usta poryaları yer değiştirdi bir bakalım dedi ve ses diğer tarafa geçti. ilk fırsatta poryayı değiştireceğim. bu mesajda isim verip sahtekar servis için insanları uyarsam mı bilemiyorum.
  • Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
    evet bunu ilk zaman rotçu söylemişti. önce açı sensörüne baktır sonra gel demişti. servise gittiğimde açı sensöründe sorun yok demişlerdi. bence de açı sensörü sıfırlanmalı çünkü araba ip gibi gidiyor ama kim yaparsa yapsın direksiyon eğik duruyor. açı sensörü değilse yürüyen bir parça yamuk diyeceğim ama bu sefer de yolda gezmesi gerekir değil mi ? bayramda şehirdışına çıktım 140-160 larda bile milim şaşmadan gidiyor araba.
  • en son poryaların yeri değişince sağdaki ses sol tarafa geçmişti ancak 2 hafta sonra sağdan da ses gelmeye başladı. sanırım sağ tarafta bir sıkıntı var.
  • Yetkili servise gidin biraz fazla ödersiniz ancak sanayideki çakallarla uğraşmazsınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.