Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ)SAS Harddiski sataya cevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 900gb huawei sas ssd bulunmakta. Ben bu ssdyi sataya ceviri ile baglayip kullanabilirimiyim. Bu konu hakkinda bilgisi olan veya kullanan arkadaslar varmi. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignatius -- 29 Mayıs 2019; 7:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SAS kontrol kartı alırsanız SAS diski PC'de kullanabilirsiniz. SAS kontrol kartı SATA diskleri destekler. Fakat tam tersi desteklenmez, yani SATA kontrolcüye SAS disk.

Yalnız SAS kontrol kartlarının fiyatları oldukça yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Mayıs 2019; 16:25:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

SAS kontrol kartı alırsanız SAS diski PC'de kullanabilirsiniz. SAS kontrol kartı SATA diskleri destekler. Fakat tam tersi desteklenmez, yani SATA kontrolcüye SAS disk.

Yalnız SAS kontrol kartlarının fiyatları oldukça yüksektir.
    Hocam niyetim aşağıdaki gibi bir çevirici ile bağlamak ama onun haricinde başka bir şey daha almam gerekiyorsa masraf açmak istemiyorum. Urun ve çevirici fotosunu yüklüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartlardaki SATA girişleri SAS diskleri desteklemez. SAS ile SATA birbirine benzese de farklı dillerden konuşurlar. Gösterdiğiniz ürün SATA dilinden de konuşabilen yani SATA portlarında da çalışabilen SAS diskleri SATA portlarına takmaya yarar. Normalde disk destekliyorsa bu diskin uzerinde SATA logosu ile belirtilir.

SATA desteklemeyen SAS diski SATA portuna takamazsınız. SAS diskler yüksek sinyal voltajı ile çalıştığından, desteklemeyen disklerde, anakartın SATA girişini yakma riski de mevcut.

Son olarak SAS diski SATA olarak kullandığınızda performansını hayli tırpanlamış olursunuz. SAS diski SAS olarak kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.