Şimdi Ara

(Çözüldü) Türknet hızımı sınırladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, şu son 1 aya kadar türknetten o kadar memnundum ki anlatamam. 75mbps paketim var akk yok ve fiyatı 59tl. 60mbps hız alıyordum ama 60 ve 75 arasındaki farkı dert etmiyordum. Ta ki aralık ayına kadar...
    Aralık ayının başından beri hızımı 24mbps ile sınırladılar. 4 kere destek kaydı oluşturdum her seferinde 1 hafta bekletip sonra sorun çözüldü diyorlar.

Önceki destek kaydımda bu cevabı verdiler:

CRM Hız Profili Nms Hız Profili VDSL2_24M_2046 Operasyonel Bilgiler Hat Fiziksel Durumu AÇIK Hat Yönetimsel Durumu AÇIK Hat Kalitesi Değerleri Download Attn. Download Noise Margin Download Mevcut Hızı Download Kapasite Hızı Download Çıkış Gücü 21.0 dB 10.3 dB 24576 kbps 29948 kbps 13.1 Upload Attn. Upload Noise Margin Upload Mevcut Hızı Upload Kapasite Hızı Upload Çıkış Gücü 19.9 dB 19.5 dB 2040 kbps 14516 kbps 7.6

Değerli Müşterimiz, İnternet arıza kaydınız çözüldü. İnternetinizi keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz. Arıza kayıtlarınızıhttp://****/TURKNETarizatakip Online İşlem Merkezimiz üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kendi verdikleri cevapta bile hızımın 24mbps ile kısıtlandığı yazıyor ona rağmen üstüne "arıza çözüldü" diye cevap veriyorlar. Az önce tekrar kayıt oluşturdum başka şirkete geçeceğimi belirttim bakalım bu sefer ne diyecekler.

Bu arada 24mbps neyine yetmiyor diyecekler olabilir, çok haklısınız. 24mbps Türkiye geneli için çok güzel bir değer ancak ben 75mbps için para veriyorum. Ayıptır söylemesi biraz hardcore kullanıcı olduğum için 24 bana yetersiz geliyor aylık 500gb data kullanıyorum ve deneyimlerime göre en az 35mbps ye ihtiyacım var.

Edit:

Modem arayüzünde çıkan değerler bu şekilde;

Güncelleme

Bugün bütün gün ulaşabildiğim her yerden TürkNet'e yazdım. Az önce aradılar ve "evet hattınızda 24mbps sınır tanımlanmış ben onu 75e çıkarttım ama yine de düzelmedi yarın ekibimiz evinize gelip sorunu çözecek" dediler.

* * *

Beyler yapa da değilim, kontrol ettim. Tekrar tekrar sormayın lütfen.

BUGÜN EVİME GELİP SORUNU ÇÖZDÜLER.

Hattımda sorun olmuş o yüzden hızımı limitlemişler. Hat kapasitemi 30 dan 85mbps ye çıkarttılar. Şimdi limiti kaldırıp hızımı yükseltmeleri için mesaj atıyordum baktım 50mbps olmuş. Daha da yükselicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chonch -- 23 Aralık 2017; 14:59:25 >

• İnternet Arıza/ Performans Sorunu

Hizmet Kanalı Şikayeti

Self Servis Destek Talebi

Öneri

bunları hepsine şikayetini yaz çözene kadar az illa biri arayacak belli sayıdan sonra şikayete geri dönüş sağlıyorlar ben onu anladım bana bugün zorla ekip göndermeye çalıştıda ekiplik arıza yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

İnternet Arıza/ Performans Sorunu

Hizmet Kanalı Şikayeti

Self Servis Destek Talebi

Öneri

bunları hepsine şikayetini yaz çözene kadar az illa biri arayacak belli sayıdan sonra şikayete geri dönüş sağlıyorlar ben onu anladım bana bugün zorla ekip göndermeye çalıştıda ekiplik arıza yoktu

Dediğim gibi, 4 kere şikayet kaydı oluşturdum her seferinde sorun çözüldü diyip kapattılar.
  • hat değerlerin normal. daha fazlasını alamazsınız
    turk telekomu arayıp adresine max ne kadar hız verebildiklerini sordunuz mu ?
    komşularınız hatları max kaç mbps alıyor ?
  • Hat değerlerinize göre max alabileceğiniz hız 29mbps olarak gözüküyor. Yani şuan 24mbps hız almanız gayet normal. Ama bu değer neden durduk yere düşsün ki? Ya Türknet hız sınırı falan uyguladı ya da altyapı/iç tesisat ile ilgili bir problem var.

Online işlemlere girip teknik bilgiler kısmına bakabilir misiniz? Orada hız sınırı bölümünde sınır falan yazıyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 22 Aralık 2017; 1:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

hat değerlerin normal. daha fazlasını alamazsınız

Normal değil. Postta yazdığım gibi, 1 ay öncesine kadar 60mbps alıyordum simdi 24 e sınırlamışlar. Altyapım 75mbps kadar destekliyor, sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomadahmet

Hat değerlerinize göre max alabileceğiniz hız 29mbps olarak gözüküyor. Yani şuan 24mbps hız almanız gayet normal. Ama bu değer neden durduk yere düşsün ki? Ya Türknet hız sınırı falan uyguladı ya da altyapı/iç tesisat ile ilgili bir problem var.

Online işlemlere girip teknik bilgiler kısmına bakabilir misiniz? Orada hız sınırı bölümünde sınır falan yazıyor mu acaba?

Bu güne kadar 60mbps alıyordum, bizdeki kablolarda bir değişiklik olmadı sorun bizden olamaz. Dediğiniz teknik bildiler bölümüne dün bilgisayardan baktım Hersey yazıyor ama download upload hızı yazmıyor. Telefon uygulamasında ise o teknik bilgiler bölümü yok o yüzden ss atamayacağım.

Şuan kullandığım paket bu. TurkNet altyapınız kadar internet veriyor, altyapım 75 ı desteklemese bu paketi alamazdım:

• Sana saat farketmeksizin 24 mbps verebiliyorlar ise güzel. 75 mbps ye tekrar yükseltmenin yollarıni ara. Netspeed haricinde öyle hızları o fiyata almak zor.

Bu arada hızının bir anda düşme nedeni yapa ya dahil olman olabilir. Seni saha dolabındayken santrale aldılarsa yapa için ve hız bu kadar destekliyorsa 24 e düşürmüş olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Sana saat farketmeksizin 24 mbps verebiliyorlar ise güzel. 75 mbps ye tekrar yükseltmenin yollarıni ara. Netspeed haricinde öyle hızları o fiyata almak zor.

Bu arada hızının bir anda düşme nedeni yapa ya dahil olman olabilir. Seni saha dolabındayken santrale aldılarsa yapa için ve hız bu kadar destekliyorsa 24 e düşürmüş olabilirler.

Bu güne kadar sorunsuz 60 alıyordum şimdi 24 sabit alabilmemin nesi güzel? Sitesinden teknik bilgilere baktığımda yapa da olarak görünmüyorum.
  • Dalga mi geciyor bunlar ya?

• Chonch kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar otomatik kapatmış hemen bir daha açın. Yazıyı uzun tutmayın içi boş açın ki detay için arasınlar
    Port sorunu var. Tahminim, portunuza kapasite üzeri müşteri bağlanmış bu nedenle de snr ve ulaşılabilir hız değeriniz düşmüş. Turknet modem ip alıyorsa kayıtları otomatik kapatıyor. Hat geçmişinizi inceleyen yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Bilgisayar otomatik kapatmış hemen bir daha açın. Yazıyı uzun tutmayın içi boş açın ki detay için arasınlar

Tweet attım yeniden kayıt açtılar bakalım bu sefer ne kadar sürecek kapatmaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chonch

quote:

Normal değil. Postta yazdığım gibi, 1 ay öncesine kadar 60mbps alıyordum simdi 24 e sınırlamışlar. Altyapım 75mbps kadar destekliyor, sordum.

buradan tel no ile sorgulama yapınca kaç yazıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chonch

quote:

buradan tel no ile sorgulama yapınca kaç yazıyor.

:d ?

Alternatif olarak www.milleni.com.tr buradan da bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Alternatif olarak www.milleni.com.tr buradan da bakabilirsiniz.

• Yapa ya gecirmisler galiba max hiz 24 turk telekom santralinden cikmis eskiye donmesi zor artik
    Turknet oim teknik bilgiler kısmında yapa evet mi yazıyor?
  • telekom senin hattına tecavüz etmiş, turknetin suçu değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.