Şimdi Ara

Çözülemeyen Dual Monitör Sorunu [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar.

Arkadaşlar pc'mde Geforce 9800 gt 1 gb ekran kartı var. Normalde 1 Acer monitörle kullanıyorum sorunsuz olarak. Bir arkadaşımdan Asus monitör aldım çift monitör kullanmak için. Monitörlerimin ikiside aynı çözünürlükte ve ikiside VGA girişli. Ekran kartımda HDMI, VGA ve DVI çıkışlar var. Acer olan ana monitörümü VGA to VGA kabloyla kullanıyorum. Yeni gelen Asus monitörü ise VGA kabloya DVI çevirici aparat takarak bağladım. Pc monitörü tanıyor fakat çift monitör yapamıyorum. Standart Windows+P kombinasyonundan Nvidia Denetim Masaı ayarlarına kadar her şeyi denedim fakat sonuç alamadım. 2. Monitörüm pcde tanımlı görünsede siyah bir ekranla karşı karşıyayım.

Garip şekilde sadece pc'yi yeniden başlattığımda Windows 7 açılış ekranında görüntü alabiliyorum. Şöyle ki;

Yeniden başlattığımda Acer olan ana ekranımda görüntü yok
    Asus'ta booth ekranı görüntüleniyor, Windows 7 şifre ekranı gelene kadar böyle devam ediyor.
    Şifre ekranı geldiğinde ise görüntü Asus'tan Acer'a geçiyor ve Asus tekrar siyah ekran oluyor.

Bir diğer gariplikse;
    Ana monitörüm Acer'dan söktüğüm VGA kablosunu Asus'a taktığımda 2. monitörde olması gereken, başlat menüsüz kısayolsuz sade boş bir arkplan olan görüntü geliyor. Yani ana kablo olan VGA Acer'a takıldığında 1. monitör oluyor, Asus'a takıldığında ise 2. Monitör görüntüsü veriyor. DVI çıkışından alamadığım görüntüyü Ana monitörüme bağlı olan kablodan alıyorum. Açıkçası çıldırmak üzereyim. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa lütfen yardımlarını esirgemesinler. İyi günler diliyorum.

Edit:

Arkadaşlar aklıma geldide şu resimdeki VGA Splitter'lardan alsam, iki monitördede görüntü elde eder miyim? Sonuçta zaten tek kablodan iki görüntü geliyor (Yani VGA çıkışını Acer'a takınca 1. monitörün görüntüsü Asusa takınca ikinci monitörün görüntüsünü alıyorum.) , belki bu kablo görüntüyü ikiye bölmeme yarar. Fikriniz nedir?

ÇÖZÜLDÜ
    Sorunu başka bir VGA to DVI aparatı alarak çözdüm. Sanırım bu tarz sorunların bi kısmı bu aparatların pin sayılarından kaynaklanıyor.

Reside gördüğünüz türden bir aparatla monitörü ekran kartına bağladım ve pc otomatik olarak monitörü algıladı.

Umarım benimle aynı sorunu yaşayanlar içinde aynı yöntem geçerli ve başarılı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ados1 -- 29 Mayıs 2013; 14:06:35 >

• Asus monitörü DVI çevirici aparat ile sadece tek başına takıp denediğiniz zaman görüntü veriyor mu? Ayrıca ikisi aynı anda bağlı olduğunda aygıt yöneticisi kısmında iki monitörü de görebiliyor musunuz?

Alacağınız aparat sanıyorum sadece aynı görüntüyü paylaştırmaya yarayacaktır. Yani etkin olarak çift monitör kullanamazsınız; Mesela ekranı genişletemezsiniz..
  • Evet Asus monitörü DVI çevirici aparat ile tek başına denedim ama malesef görüntü vermiyor. Her iki mönitör bağlı olduğunda aygıt yöneticisi ve denetim masasında iki monitörüde görebiliyorum. Özellikler menülerine kadar ulaşabiliyorum fakat tek görüntü 1. monitörüm Acer'da.

Bu aparatı kullanıp ekran genişletme yapabilen bi kaç örnek gördüm internette aslında. Umarım dediğiniz gibi değildir ve işe yarar. İşe yarayacağını düşünmemin sebebi; Acer'a bağlı olan kabloyu Asus'a taktığımda 2. monitör görüntüsü geliyor. Yani VGA portu iki monitöründe görüntüsünü aktarıyor. Aynı porttan iki çıkışla çözebilirim gibi geliyor. Deneyeceğim, sonuç alamasam da denemekte fayda var. Bu arada youtube da gördüğüm bir kaç videoda VGA Y kablo gibi DVI Y kablolarla görüntüyü çift monitörde genişleterek kullanabilenler var. Bakalım neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ados1 -- 29 Mayıs 2013; 10:25:37 >

• DVI çevirici aparat ile daha önce buna benzer sorun yaşamıştım. Hatta 2 tane farklı aparat ile ben de hiç görüntü alamıyordum. Benim size tavsiyem çevirici aparat kullanmayın. Komple kablosunu alın eğer monitörünüzün çıkışı da DVI ise iki taraflı DVI kablo alın. VGA ise; bir tarafı VGA diğer tarafı DVI kablo alın. Ben sorunumu bu şekilde çözmüştüm.

Dediğiniz çift çıkışlı kabloyu da iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer dediğiniz gibi görüntüyü genişletiyorsa işinizi görmesi gerekiyor.
  • teşekkür ederim önerileriniz için. ikisinide deneyeceğim. umarım işe yararda huzura erişirim artık :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift monitör sorunu
    8 yıl önce açıldı
    2 Monitör çözünürlük sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.