Şimdi Ara

'Çözülemeyen' TOSHIBA L500 FN+F8 wireless sorunu!!![ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
24.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşımın yeni almış oldugu toshiba laptopu 32 bit windows vista ile elime ulaştı. İçinde envari çeşit toshibanın gereksiz sacma sapan bi ton programıyla ve vistanın sacmalıklarıyla uğraşmayalım diye ayrıca 64bit e geçmek adına içine windows 7 64 bit işletim sistemi attık. Ancak ne yaptıysam Fn+F8 tuşuyla açılan wireless ı bir türlü aktif hale getiremedim.aygıt yöneticisinde hiç bir sorun görünmüyor son derece stabil olarak wireless çalışıyor görünüyor. Toshibanın kendi sitesinden ne kadar driver varsa indirdim belki bir 10 kere formatlanıp tekrar windows 7 kurdum. sonra Knotify diye toshibanın içeriğinde bulunan bir programı da kurdum. karşıma windowsun bu sürümüyle desteklenmediğini belirten bir uyarı çıktı. Lanet olsun dedim ve bari 32 bit olsun vista olmasın dedim ve içine 32 bit kurdum... Yine aynı sorun!!! vista 64 bit kurdum yine yine aynı sorun!!!( 32 bite 32bit driveri 64 bite 64 bit driveri kuruldu yanlış anlaşılmasın.) dedim ben en iyisi linuxten bakıyım wireless acılcakmı diye ubuntuyu actım makinayla ama aynı sorun!!! ubuntudan wireless in görünüp görünmediğine baktım hiç bir sorun yok... ama wireless acılmıyor.biostan acık görünüyor ama biosu yazanların otomatik olarak wirelessi kapalı başlattıklarını biliyorum.acaba bunu acmanın bir yolu varmı? yada başka bir çözüm yolu varmı?

4 tane recovery dvdsi var onlar yuklenınce eski halıne geliyor fakat bu laptopu alan adam linux kullanmak istese ne yapıcak???
    toshiba neden boyle laptoplar yapıyor?? Amaç nedir?? Kısıtlı kullanmak mı? adamlar al laptop bu kullan bu şekilde diyor... ustelik laptopun beraberinde gelen belgelerden birinde windows 7 ye geçiniz diyor... taş...k geçer gibi... resmi olarak windows 7 nin çıkmasını mı bekliycez?... Düşman oldum toshibaya anlatamam. bu kadar soğutulmaz insanlar laptoptan...

yardımcı olan arkadaşlara teşekkürediyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• dostum tek sorunun driver osd driveri diye bişiy olması lazım ama win7 için bulabilirmisin bilemem
  • fonksiyon tuşlarının yaızlımını bulup kurman gerekişyor yoksa çalıştıramazsın. toshıbaya neden kızıyorsun uyumlu sistme ile adamlar göndermiş win7 kurana kadar program ekle kaldır istemediğin programları unistall etseydin daha iyi olmazmıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TaRıK]

fonksiyon tuşlarının yaızlımını bulup kurman gerekişyor yoksa çalıştıramazsın. toshıbaya neden kızıyorsun uyumlu sistme ile adamlar göndermiş win7 kurana kadar program ekle kaldır istemediğin programları unistall etseydin daha iyi olmazmıydı.

evet zaten win 7 kurulumundan sonra ilk yaptığım şey fn tuşunu driverları oldu nitekim buldum da ama malesef yukarıdada belirtiğim üzere yükleyemedim cünkü operatin system deskteklemiyor hatası verior ve ben bu driverı windows 7 64 bit driverları başlğı altından indirdim içinde kurulu sistem ise windows 7 64 bit ne kadar garip olduğunu heralde anlamşındır.win vista içinden 32 bit gelio vistanın ne kadar veran bir işletim sistemi oldunu iyi kötü herkes biliyor burda 2 dez avantajımız var hem vista hemde 32 bit.madem 4 g b ram koyuyorsun alete o halde neden 32 bit işletim sistemi ile gönderiorsun cihazi hadi windowsu gec ben linux kullanıcam linux da bu wirelesi acmanın kesinlikle bir yolunu bulmadım yani toshiba laptop alıyorum ama linuxu kullanamıyorum olucak işmi?toshibaya kızıyorum cünkü herşeyi kendine özel ve uğraş gerektiriyor.gördüğün üzere ben pc kullanmak üzere para bayılıyorum bu laptopa ama gel görki linux kullanamıyorum hadi windowsu kör topal hallederiz...

• buyrun çözümünü yazıyorum... bütün driverları gerekli gereksiz ne varsa ama "sitesinde verilen sırasıyla" hepsini indirip kurmak... Çözüm bu kadar "gereksiz" ve basit... Toshiba yine yaptı yapacağını...

Toshibayı aradığımda bu çözümü soylediler bana ve bu yapılmalıymış aksi halde olmazmış...!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 7 Şubat 2010; 15:30:59 >
  • Common Modules
    Hotkey Utulity

Sadece bu ikisi yeterli.

Common Modules yüklenmeden hiçbir şekilde fonksiyon (FN) Tuşlarını aktif hale getiremezsin ayrıca senin kurduğun win7 sürümü nedir ? Normalde Windows 7 Bunları otamatik olarak tanır bütün driverları ve en basitinden Fonksiyon tuşlarını kendi yüklüyor zaten . Siz yinede dediklerimi bir deneyin.
  • hayır yeterli değil. win 7 tabiki buluyor ama wireless için olan FN F8 wirelessi acmıyor. tek çözüm yolu yukarıda belirttiğim başka yolu yok.. L500 laptopu olanların genel sorunu oldugunu internetteki başka yabancı forumlarda da gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Fn tuşu çalışmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çözüldü dediğiniz net çözüm bu mu?
    Ben teknosadan aynı cihazı almıştım ve oradan aldığım cihaza sizin dediğiniz gibi vin 7 yükledikten sonra fn tuşu çalışmadı. Ve Teknosa destek servisi dediğiniz gibi yazılım problemi diyerek pek çok şeyi denedi fakat olmadı bunu servise götüreceksiniz dedi ve beni servise yönlendirdi. Bu sefer serviste bu yazılım problemi diyor. Çözüm olarakta vin 7 değil vista kullanacaksınız diyor. şaşırdım kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SimurgAnka

Çözüldü dediğiniz net çözüm bu mu?
    Ben teknosadan aynı cihazı almıştım ve oradan aldığım cihaza sizin dediğiniz gibi vin 7 yükledikten sonra fn tuşu çalışmadı. Ve Teknosa destek servisi dediğiniz gibi yazılım problemi diyerek pek çok şeyi denedi fakat olmadı bunu servise götüreceksiniz dedi ve beni servise yönlendirdi. Bu sefer serviste bu yazılım problemi diyor. Çözüm olarakta vin 7 değil vista kullanacaksınız diyor. şaşırdım kaldım.

evet serviste öyle diyorlar... kim ne yaptıgının farkında değil nasıl bir servistir anlayamadım... sitesindeki driverleri sırasıyla yukleyin sorununuz çözülecek.. driver atlamayın hepsini yükleyiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ygtgdc

arkadaşımın yeni almış oldugu toshiba laptopu 32 bit windows vista ile elime ulaştı. İçinde envari çeşit toshibanın gereksiz sacma sapan bi ton programıyla ve vistanın sacmalıklarıyla uğraşmayalım diye ayrıca 64bit e geçmek adına içine windows 7 64 bit işletim sistemi attık. Ancak ne yaptıysam Fn+F8 tuşuyla açılan wireless ı bir türlü aktif hale getiremedim.aygıt yöneticisinde hiç bir sorun görünmüyor son derece stabil olarak wireless çalışıyor görünüyor. Toshibanın kendi sitesinden ne kadar driver varsa indirdim belki bir 10 kere formatlanıp tekrar windows 7 kurdum. sonra Knotify diye toshibanın içeriğinde bulunan bir programı da kurdum. karşıma windowsun bu sürümüyle desteklenmediğini belirten bir uyarı çıktı. Lanet olsun dedim ve bari 32 bit olsun vista olmasın dedim ve içine 32 bit kurdum... Yine aynı sorun!!! vista 64 bit kurdum yine yine aynı sorun!!!( 32 bite 32bit driveri 64 bite 64 bit driveri kuruldu yanlış anlaşılmasın.) dedim ben en iyisi linuxten bakıyım wireless acılcakmı diye ubuntuyu actım makinayla ama aynı sorun!!! ubuntudan wireless in görünüp görünmediğine baktım hiç bir sorun yok... ama wireless acılmıyor.biostan acık görünüyor ama biosu yazanların otomatik olarak wirelessi kapalı başlattıklarını biliyorum.acaba bunu acmanın bir yolu varmı? yada başka bir çözüm yolu varmı?

4 tane recovery dvdsi var onlar yuklenınce eski halıne geliyor fakat bu laptopu alan adam linux kullanmak istese ne yapıcak???
    toshiba neden boyle laptoplar yapıyor?? Amaç nedir?? Kısıtlı kullanmak mı? adamlar al laptop bu kullan bu şekilde diyor... ustelik laptopun beraberinde gelen belgelerden birinde windows 7 ye geçiniz diyor... taş...k geçer gibi... resmi olarak windows 7 nin çıkmasını mı bekliycez?... Düşman oldum toshibaya anlatamam. bu kadar soğutulmaz insanlar laptoptan...

ustm nasıl çözdüğünü yazarmsın.

• Toshiba drivers sitesinden notebookunuzun modelini bulup driverlerini aratın.
    Value added package dosyasını indirip kurun daha sonra yeniden başlatın.
    Başlat programlar - toshiba - yardımcı programlar -flash kartları yeniden başlat yapıyoruz.
    fn+f8 şimdi çalışacaktır..
  • [size=4]Beyler bu yazılanlardan önce dediğimi yapın kesin çözüm

bendeki l635 di ne yaptıysam olmadı ama son olarak bios güncellemeyi denedim ve sonuç başarılı oldu.

#1 Yüklediğiniz tüm wireless driverlerini kaldırın pc format atıdığındaki gibi wireless driverlerini tanımıyorken yapacaksınız.
    #2 Sonra Buradan uyumlu wireless driverinızı ve bios güncelleme için gerekli dosyayı indirin.
    #3 Sonra wireless driverinızı kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın .
    #4 Ardından indirdiğiniz bios dosyasını kurunuz(laptop sarjı takılı olacak) ve güncelleme işleminden sonra tekrar yeniden başlatınız.
    #5 Otomatik tanıması gerekli eğer tanımassa fn+f8 kombinasyonunu deneyiniz.

bunları yaptığınızda büyük ihtimalle tanır.Eğer tanımassa bios güncelledikten sonra diğer arkadaşların yaptıklarını uygulayınız kesin olur
    -uyarı:
    bios güncellerken yarıda kalırsa pc açılmayabilir o yüzden pcinizin sarjını bağlayarak yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _omergokce_ -- 4 Şubat 2014; 14:07:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

arkadaşımın yeni almış oldugu toshiba laptopu 32 bit windows vista ile elime ulaştı. İçinde envari çeşit toshibanın gereksiz sacma sapan bi ton programıyla ve vistanın sacmalıklarıyla uğraşmayalım diye ayrıca 64bit e geçmek adına içine windows 7 64 bit işletim sistemi attık. Ancak ne yaptıysam Fn+F8 tuşuyla açılan wireless ı bir türlü aktif hale getiremedim.aygıt yöneticisinde hiç bir sorun görünmüyor son derece stabil olarak wireless çalışıyor görünüyor. Toshibanın kendi sitesinden ne kadar driver varsa indirdim belki bir 10 kere formatlanıp tekrar windows 7 kurdum. sonra Knotify diye toshibanın içeriğinde bulunan bir programı da kurdum. karşıma windowsun bu sürümüyle desteklenmediğini belirten bir uyarı çıktı. Lanet olsun dedim ve bari 32 bit olsun vista olmasın dedim ve içine 32 bit kurdum... Yine aynı sorun!!! vista 64 bit kurdum yine yine aynı sorun!!!( 32 bite 32bit driveri 64 bite 64 bit driveri kuruldu yanlış anlaşılmasın.) dedim ben en iyisi linuxten bakıyım wireless acılcakmı diye ubuntuyu actım makinayla ama aynı sorun!!! ubuntudan wireless in görünüp görünmediğine baktım hiç bir sorun yok... ama wireless acılmıyor.biostan acık görünüyor ama biosu yazanların otomatik olarak wirelessi kapalı başlattıklarını biliyorum.acaba bunu acmanın bir yolu varmı? yada başka bir çözüm yolu varmı?

format

• arkadaşlar çözüm işletim sistemini kurduktan sonra hiç bir sürücüyü kurmadan modele göre bios güncellemesini indirip yüklemek. yaptım düzeldi.
  • ARKADAŞLAR SİZE YARDIMCI OLMAK İSTERİM ÇOK BASİT ÖNCELİKLE 64 BİT SİSTEM OLMALI
    TOSHİBANIN SİTESİNDEN SIRAYLA AŞAĞIDA YAZANLARI KURUN

1 VALUE ADDED PACKAGE
    2 HARDWE SETUP
    3 FLASH CARDS SUPPORT UTİLİTY

SONRA PC YENİDEN BAŞLATIN FN TUŞLARI AKTİF KOLAY GELSİN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.