Evet arkadaşlar yine bir bilgilendirme sorusu ile karşınızdayım. Şimdi ben biraz bu işlerin dışındakaldığım takip edemedim ve şuan öyle kafam karıştıki hiç bişey anlamıyorum.
Şimdi sizden ricam bunların farkları ne ?
Açıklama bölümüne yazdığım farkları doğrumudur. yana bununla ilgili ayrıntılı bir bilgiye nereden ulaşabilirim. hangisi kaç çekirdek hangisinin çekirdekleri gerçek hangileri sanal falan filan hangisi hangi hızda çalışıyor falan filan gibi bilgiler lazım, bununla ilgilgi bir döküman varmı.
Sempron = BİLDİĞİN ANAM BABAM TEK ÇEKİRDEK Athlon 64 X2 = GERÇEK 2 ÇEKİRDEK Phenom II X2 = GERÇEK 2 ÇEKİRDEK Phenom II X3 = GERÇEK 3 ÇEKİRDEK Phenom II X4 = GERÇEK 4 ÇEKİRDEK Phenom Quad Core = 4 ÇEKİRDEK ÇAKMASI GERÇEK 4 DEĞİL YANİ Celeron = YİNE ANAM BABAM TEK ÇEKİRDEK Pentium4 Dual = BUDA 2 ÇEKİRDEĞİN ÇAKMASI SANIRIM PİYASADAN BÖYLE DUYDUM Core 2 Duo = GERÇEK 2 ÇEKİRDEK Core 2 Quad = 4 ÇEKİRDEĞİN ÇAKMASI SANIRIM Quad Core = ÖNCEDEN VARDI ARTIK YOK BUDA 4 ÇEKİRDEK ÇAKMASI SANIRIM Core i5 = GERÇEK 4 ÇEKİRDEK Core i7 = GERÇEK 4 ÇEKİRDEK Athlon II X2 = GERÇEK 2 ÇEKİRDEK Athlon II X3 = GERÇEK 3 ÇEKİRDEK
Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
sorduğun sorunun cevabı çok uzun ama bazılarına cevap vermeye çalışayım.. öncelikle sahte 2 çekirdek veya sahte 4 çekirdek diye bişey yoktur.. şu başlığı bir okumanı öneririm.. http://forum.donanimhaber.com/m_34837838/tm.htm
amd işlemcilerde athlon veya phenom kelimesinden sonra gelen 2 sayısı işlemcinin 2. nesil olduğunu gösterir ilk nesilde daha performanslıdır.. Athlon 64 X2: ilk nesil amd 2 çekirdektir.. Phenom Quad Core: ilk nesil amd 4 çekirdek
athlon2 ile phenom 2 işlemcileri arasındaki fark önbellek farkıdır.. athlon 2 işlemcilerinde l3 önbellek yoktur..bu bazı uygulamalarda önemli olurken bazı uygulamalarda bir kayıp oluşturmaz.. phenom2 işlemcileri ise l3 önbelleğe de sahiptir..fiyatları athlon 2 ye göre daha yüksektir..
x2,x3,x4 gibi rakamlar da seninde sorduğun gibi çekirdek sayısını belirtir
core2quad 2 tane core2duo birleşimi yani çakma değil i7 4 reel +4 sanal ( senin tabirinle çakma) toplam 8 çekirdek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme