Şimdi Ara

CPU Boşta 60-75 °C Olması Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni bir sistem topladım bir kaç gün önce elime ulaştı MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakartı ve AMD Ryzen 9 3900X 3.8GHz 64MB Önbellek 12 Çekirdek AM4 7nm İşlemci var.CPU boştayken 60-75 derecelerde gezdiğini farkettim bu durum normal mi? Sistemde THERMALTAKE Water 3.0 360 ARGB Sync 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu da var ama işlemci yanıyor sanki. Aida64 üzerinden sistem kararlılık testi yapınca 95 dereceye kadar çıkıyor orada sabit kalıyor üzerine çıkmıyor. Lütfen yardımcı olur musunuz normal değilse geç olmadan anakartı geri göndereceğim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jhon Amora -- 11 Haziran 2020; 14:13:59 >

• normal değil. soğutucu montajını tekrar yapın sıvı soğutmayla bu sıcaklıklar mümkün değil.

ayrıca o anakart ile 3900x'i overclock yapmanız tavsiye edilmemiş. test yaparken anakart VRM sıcaklıklarına da göz atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlorfindel -- 11 Haziran 2020; 13:14:27 >
  • Islemci sicakliginin anakartla bir alakasi yok, sogutmanizda problem var.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir sorun olabilir soğutma konusunda yönlendirebilir misiniz? İtopya dan geldi kasa termal macunu sürmüşlerdir herhalde başka ne yapabilirim
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar monte işini yapan firma sıvı soğutmanın başlığındaki termal macun ile takmışlar ve başlığın vidasını çok sıkmayınca işlemciye temas etmemiş. Termal macunu değiştirip vidayı da tam sıkınca şu an boşta 32 derecelere kadar düştü çok şükür. Herkese teşekkürler 🙏
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.