Şimdi Ara

Cpu fan ve termal macun?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    intel pentium 4 3.2 işlemcim var; sesinden şikayetçiyim
    önerebileceğiniz fan var mı??
    ısı değerleri bilgisayar açılırken biostan baktığımda 37.5C,
    oyun oynayıp reset attığım da 52.5C. bu değerler normal mi?

bi sorum da termal macun hakkında;
    stok fana termal macunu sürsem ısıyı düşürür mü?
    kendim süreceğim de dikkat etmem gerekenler nelerdir?
    resimli anlatan olursa sevinirim!

çok şey istedim galiba

• termik macun elbette ısıyı etkiler, hatta oldukça etkiler. Zaten 6 ay, 1 yıl aralıklarla yeniden sürmen önerilir. Eski macunu kazıyıp yenisini fazla abartmadan, sadece gerken yere, kartla taşırmadan sürersen baya bi işine yarar. Fan olarak ise piyasada çeşit çeşit fan var. Aradığın özelliklerede bağlı biraz. Sessiz mi? Yoksa performanslı mı? Tabii fiyat aralığıda çok önemli. Bi de inteller zaten çok ısınır. O sıcaklıklar çokda anormal değil yani.
  • sıcaklıklar anormal değil çok normal(işlemcinin prescott olduğunu varsayıyorum). eğer şuan işlemci ve hs arasında macun yoksa sürdükten sonra bir miktar daha ısı düşüşü göreceksin. fan olaraksa devir ayarlı bir fan alabilirsin. mp3 dinlerken falan kısarsın sesini. oyun oynarken vs. performanslı kullanabilirsin.
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=K0201
    linkteki ürünü alabilirsini arkadaşım kendine aldı 1.si içinden MX1 dünyanın en iyi termal macunu çıkıyor 8 dolarlık ürün zaten kafadan 6-7 derece düşürür 2.si çalıştığını kesinlikle anlamıyorsun çok sessiz, 3.sü ise iyi soğutuyor ve hesaplı..bu ürün işini görecektir..tabii işlemcin 478 pin ise öyle varsaydım lga ise gene arctic'in lga soğutucularını öneririm...
  • hepinize çok teşekkürler.
    işlemcim prescott ve dediğinize göre ısı değerleri normal.
    buna sevindim
    Lejyonerome arkadaşım gösteridiğin fan iyi gibi gözüküyor.
    galiba ondan alacağım.. gözüme birşey takıldı
    Soket fanınızın gürültüsünden bıktıysanız hemde modding yapacaksanız tam size göre bir ürün.Tüm Intel Celeron ve Intel Pentium 4 (Socket 478)ile uyumlu.
    özelliklerinde bu yazıyor, lga775'e olmuyor mu??
    tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumpir -- 16 Ekim 2005, 14:57:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumpir

hepinize çok teşekkürler.
    buna sevindim
    Soket fanınızın gürültüsünden bıktıysanız hemde modding yapacaksanız tam size göre bir ürün.Tüm Intel Celeron ve Intel Pentium 4 (Socket 478)ile uyumlu.
    tekrar teşekkürler

hem modding hemde fan gürültüsü istemiyorsan su soğutma dicem, dünyanın parası ve emeği lazım. Ya da hoş, güzel bir bakır soğutucu seçmen lazım ama onu sen seçmelisin çünkü çok yer kaplıyorlar. Anakartında bi yerlere takılırmı? Kasanın kapağına dayanır mı? gibi soruların cevabını sen biliyosun sonuçta... Bence güzel bir bakır soğutucu al, üstüne de 120mm bi fan tak düşük devirde, tamamdır. Tabii bu kasa içi soğutman iyi ise...

• quote:

Orjinalden alıntı: kumpir

hepinize çok teşekkürler.
    buna sevindim
    tekrar teşekkürler

yazımda belirtmiştim sen işlemci soketini belirtmediğin için 478 ise diye o ürünü sundum sana madem lga 775 kullanıyorsa o zaman daha iyi çünkü freezer serisini kullanabilirsin bu ürünü kaçırma derim sana;)
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=K0197
    bu üründe çok iyi gerçi arctic soğutma + hesaplı olma+perfomans konusunda dünyanın en iyisi..al bu soğutucuyu paşalar gibi kullan.. sonucunu yazmayı unutma;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolasın arkadaşım,
    alırım bunu
  • arctic freezer iyidir aslında bu lga ların en büyük ısınma sorunu heralde kasaların hammaddesinin çok da iyi olmamasından dolayı mı acaba çok iyi kasa kullanılsa ne olur hoş bizim antepte 100 dolar kasa desek molotoflarlar bizi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.