Şimdi Ara

CPU_FAN2'yi chassis(kasa fanı) fan gibi kullanmak doğru mudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimde iki fanlı cpu soğutucu var ve ikisi birbirine sonra da anakarta bağlı,
    diğer cpu_fan2 girişi ise boşa çıktığından ben de kasa fanını oraya bağladım o kasa fanına da başka bir fan bağladım,
    anakarttan cpu_fan2 sıcaklık kaynağını(temperature source) motherboard olarak seçtim.

sizce bu konfigürasyon sorunlu mudur ?

• Merhabalar, Ben CPU_OPT'ye (tahminim sizde CPU_FAN2 olarak geçiyor.) ön üst kasa fanına bağladım. Ardından grubunu CPU yapıp voltaj moduna alıp manuel ayar yaptım. Yani CPU sıcaklığına göre devir artıyor. 1-2 aydır bu şekilde kullanıyorum. Henüz bir sorun yaşamadım fakat yaşamayacağım anlamına gelmez. Size fikir vermesi açısından yazdım.
  • Nereye başladığın farketmez ama işlemci sıcaklığına göre ayarlamalısın.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    neden öyle yapmalıyım ? sonuçta bu fanlar kasa fanı ve kasayı soğutuyor sonuç olarak ısı kaynağını anakart seçmem gerekmez mi ?
  • Kasayı işlemci ve ekran kartı daha serin olsun diye soğutuyor. anakart sıcaklığının işlemci kadar önemi yok.
  • Benim egzos fanı cpu opt ye bağlı. Isıya duyarlı olarak Kasa fanına bağlı olsa da aynı rpm de cpu opt de bağlı olsa da aynı rpm de dönüyor. Bunu ayarlayanda asusun ai suite isimli programının içindeki fan expert4 programı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi pine bağladığınızın önemi yok. Fan fandır,Cpu fan girişine bağlamanız biosta fanın cpu fanı olarak gözükmesine neden olur okadar. Kasanın neresini soğutmak için bağladığınızı bilmediğim için(Örneğin: mosfetler) CPU sıcaklığına göre devir ayarı vermeniz daha doğru. Anakart sıcaklığına göre ayarlamak, chipset sıcaklığına göre devrin artmasına neden olacağından, chipsette okadar ısınmadığından CPU ya göre devirlenmesi en doğrusu.

Not: Aida64 programında "anakart sıcaklığı" kısmı, bazı am4 anakartlarda, VRM mosfet sıcaklığını, bazı anakartlarda ise chipset sıcaklığını belirtiyor. En doğru bilgiyi biostan ve hwinfo programından alırsınız. Fan ayarı yaparken aida programını referans almış olabilirsiniz diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 14 Şubat 2020; 16:11:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.