Şimdi Ara

CPU Fanı ses çıkartıyor. sebebi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: AMD PHENOM II X6 1090T
    Ekran K: ASUS GTX 650 Tİ BOOST

Arkadaşlar geçenlerde bu ekran kartını forumdan bir arkadaştan satın aldım. Taktıktan sonra cpu fandan çok kötü bir ses gelmeye başladı böyle birşeye sürtünürmüş gibi.
    çıkartıp temizLEDim pırıl pırıl şuan ve değen temas eden herhangi birşey de yok. Lakin bildiğin traktör gibi çok iğrenç bir ses çıkıyor. çocuklar doğru dürüst açamıyor bilgisayarı. fanda hiç bir sorun yok kirli değil, takılan birşey de yok? sorun ne olabilir yardimci olabilecek varr mı

• kardeş ya fana kablo sürtüyo yada artık fan dönmek istemiyor git yeni fan al yada gövdesini yağla nedeni heralde budur bide fan kaç RPM DE BAĞIRIYOR SPEED FAN DAN AYARLANABİLİYOR HIZI İNDİR BAK SES KAÇTA GELİYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: azrailkere

kardeş ya fana kablo sürtüyo yada artık fan dönmek istemiyor git yeni fan al yada gövdesini yağla nedeni heralde budur bide fan kaç RPM DE BAĞIRIYOR SPEED FAN DAN AYARLANABİLİYOR HIZI İNDİR BAK SES KAÇTA GELİYOR

hiç birşeye sürtünmüyo kardeşim. 6000 küsürde fan. speed fan yükledim eror run 216 hatası veriyor allahım kafayı yıyecem ya
  • Zamanla fan gobekleti asinir ve bollasir o yuzden ses yapmaya baslar yaglama ile kisa sureli ses onlenebilinir ama yine olusur birsure sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Zamanla fan gobekleti asinir ve bollasir o yuzden ses yapmaya baslar yaglama ile kisa sureli ses onlenebilinir ama yine olusur birsure sonra

heh kardeşim başka bir sorunum da bu ki, eski bilgisayarımın fanını söküp etiketinin altındaki delikten yağlıyabiliyordum. Fakat bu bilgisayarın fanında öyle bir delik yok, ayrıca siyah fan pervanesini de bakır kısımdan ayıramıyorum. ya beceremedim ya da ayrılmıyor. ki çok sabit ayrılmaz birşeye benziyor. dolayısıyla nasıl yağlayacağım ben bunu :s
  • Islemcinizin stock fani resimdekinden olmadi gerekir degistirilmediyse .fani headsinke tutturan parcanin tirnaklarini attiricaksiniz
    http://www.computershopper.com/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/amd-s-redesigned-stock-heat-sink/227923-1-eng-US/amd-s-redesigned-stock-heat-sink.jpg

• Kardes fanin adini yaz sana nasil yaglancani fotosunu atam yada sana iyi bi fa alak yaglamak gecici çözüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu fan yönü doğru mu?
    3 hafta önce açıldı
    Bir değişik fan sesi problemi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer 6000 rpm de dönüyorsa elektrik süpürgesi gibi ses çıkıyordur ondan bence soğutucu alın
  • 6000 rpm de ses cıkarması doğal birşey değilimi ? biosdan rpmyı dusur biraz
  • beyler stok fanı çıkartıp yağladım fakat, fan kaymış gibi ya. kenara sürtüyor malesef. düzeltemedim işi bitmiş yani.
    sadece stok fanı değiştirsem? var mı böyle bir imkanım, internette baktım 10*15 tl arası birşey diyorlar. satılıyor mudur her bilgisayarcıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufancekdar -- 3 Ağustos 2015; 2:44:47 >
  • Bulunur dediginiz gibi ucuz birsey headsink kalsin ellemeyin fani degistirin

• Tufancekdar kullanıcısına yanıt
    Fan oyle kolayca kaymaz fan dandıktır zaten bulunur yenısı rahatça
  • yenisini al ugraşma 15 lira falan senin fan ölmüş geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.