Şimdi Ara

CPU hatası. Acil yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • açılışta resimde görüldüğü gibi bir uyarıyla karşılıyorum. Resimdekiler okunmuyo o yüzden aynen buraya yazıyorum.

IDE Channel 1 no 80 conductor cable intalled
    Floppy disks fail (40)
    Warning! CPU has been changed or CPU Ratio changed fail.
    Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!

Press F8 to Enable System Configuration
    Press F9 to select booting device after POST
    Press F1 to continue, DEL to enter SETUP

Buradan beni yönlendirebilcek birisi yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

CPU hatası. Acil yardım....

• DEL to enter SETUP "DEL" tuşuna basıp SETUP'a giriyoruz.
    LOAD FAIL SAFE DEFAULTS
    Bu ayarlar, donanımlarınızın stabil çalışması için gereken minimal ayarları yüklüyor. Eğer sisteminizde bir sorun var ise, bu ayarları yüklemeyi deneyin. LOAD FAIL SAFE DEFAULTS'un üzerine gelip, Enter tuşuna basın.Y tuşuna basarsanız, güvenli ayarlar yüklenecektir. Ancak güvenli ayarlar optimum ayar değildir, sadece başa çıkılamayan sorunlarda teşhise yardımcı olması için kullanılır.

LOAD OPTIMIZED DEFAULTS
    Optimum ayarları kurmak içindir. Ancak bu yapılırken genel bir PC dikkate alınır. Yüklendikten sonra disk, sürücü ayarları, bellek hızı ayarları (bellek modeli tam biliniyorsa) vs. kendi donanımınıza özgü ayarları yaparak performansı artırmanız mümkündür. Tabii Optimized Defaults üzerine donanımınıza uygun olmayan ayarları yaparsanız stabilite sorunları çıkabilir. Hangi değişiklikleri yaptığınızı unutursanız LOAD OPTIMIZED DEFAULTS'u tekrar yükleyerek baştan ayar yapabilirsiniz.

STANDART CMOS SETUP
    Bu bölümde, IDE aygıtlarını kısmından hata veren Floppy disks fail (40) için FDD'yi iptal ediyoruz. Enabled: Etkin, Disabled: İptal edilmiş anlamına geliyor. Eğer, IDE aygıtı takılmayan kanallar var ise, bu bölümleri <-><+> tuşları ile None konumuna getirin. Sanırım 1.44 Flopy sürücünüz yok...

SAVE AND EXIT SETUP
    Ayarları kayıt edip çıkmak için burayı kullanın...

• Çok teşekkür ediyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.