Şimdi Ara

cpu ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dışarı 35 derece. pc kullanılmıyorken cpu sıcaklıgı 45-50 derece arası.%100 kullanılıyorken 70 derece.normal mı? amd phenom ii x2 545 3.0

• 70 derece yüksek.İşlemcine jel sürersen sorun düzelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_v_p

70 derece yüksek.İşlemcine jel sürersen sorun düzelebilir.

bugun bios update yaptım.biraz yavaslama hissedince sıcaklıgına baktım 70 dereceydi.bi alakası olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hctrn

quote:

bugun bios update yaptım.biraz yavaslama hissedince sıcaklıgına baktım 70 dereceydi.bi alakası olabilir mi?

Önceden ısınma problemleri varmıydı ? Birde biosdan fan ayarlarını kontröl edin smart fan controlü aktif hale getirdiğinizde fan işlemci sıcaklığına göre döner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Uqur|

quote:

Orijinalden alıntı: hctrn

quote:

Önceden ısınma problemleri varmıydı ? Birde biosdan fan ayarlarını kontröl edin smart fan controlü aktif hale getirdiğinizde fan işlemci sıcaklığına göre döner.

smart fan controlu hem cpu ya gore hemde systeme gore acık.kafama tek bi yer takılıyor:
    anakartım gigabyte ga-m720-us3

gigabyte ın sıtesınde 2 tane bu anakarttan var.(rev 1.0 ve rev 1.1)

biraz baktım aralarındakı farkı bulamadım dolayısıyla bende hangı anakart var onu da bulamadım.rev 1.1 i seçtim ve indirdim.
    acaba yanlış olanı indirmiş olabilir miyim?

onceden ısınma problemim yoktu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hctrn -- 31 Temmuz 2010; 20:18:06 >

• "Gc-Extreme" termal macun al fiyatı 20 tl civarı işlemcinin üstüne sür bariz bir şekilde ısı inecektir.

Hala sıcaksa işlemcin için fanlı sogutucu al .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu olan arkadaşlar olursa faydalansın diye nasıl cozdüğümü yazıyım.biosu f6 sürümüne update etmiştim. gigabyte ga-m720-us3 rev 1.0 anakart markası.bios updateden sonra sistem sıcaklıgı 10 derece arttı.bios pilini cıkarttım taktım ilk surume dondü ve sorun cozuldü...
  • AMD işlemcilerde Isınma Gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdn.er

AMD işlemcilerde Isınma Gayet normal.

Nerden bu kadar emin oldun arkadasim. amd islemciler barton cekirdeginden sonra isi sorunlarini oldukca geride birakti. hatta anakarttan soguk islemciler biliyorum (brisbane 3600+ x2 ve bendeki islemci x6 1055T)
    kesin veya kati konusmamak lazim.

ısı sorunu olan arkadasim sende biraz kasani ac. belki tozlanmistir temizle her ne kadar yeni gibi olsa da bilgisayarin. ayrica oturdugun yada bilgisayarin oldugu oda yada mekanin sicakligi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: ozdn.er

AMD işlemcilerde Isınma Gayet normal.

Nerden bu kadar emin oldun arkadasim. amd islemciler barton cekirdeginden sonra isi sorunlarini oldukca geride birakti. hatta anakarttan soguk islemciler biliyorum (brisbane 3600+ x2 ve bendeki islemci x6 1055T)
    kesin veya kati konusmamak lazim.

ısı sorunu olan arkadasim sende biraz kasani ac. belki tozlanmistir temizle her ne kadar yeni gibi olsa da bilgisayarin. ayrica oturdugun yada bilgisayarin oldugu oda yada mekanin sicakligi nedir?

bios pilini çıkartan kasasını açmaz mı hiç : )tabi temizledim.odam rahat 30 derece vardır.yanlız biosu update ettikten sonra odayı hararet bastı : )kontrol edince 70 dereceyı gördüm.biosu default ayarlarına cektim.etki etmedi.pili cıkartıp takınca 10 derece düştü sıcaklık...

• Hims... bak aklima ne geliyor bu durum icin... anakartin bios menusune girdigin zaman ctrl+f1 kombinasyonu ile ince ayar menusunu ac. ondan sonra en ustteki menuye gir. nvcc ayarlari olmasi lazim. onu enable etsene. belki islemcin 4 cekirdek bios update bunu acmis olabilir ısı artisi normal olur o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hims... bak aklima ne geliyor bu durum icin... anakartin bios menusune girdigin zaman ctrl+f1 kombinasyonu ile ince ayar menusunu ac. ondan sonra en ustteki menuye gir. nvcc ayarlari olmasi lazim. onu enable etsene. belki islemcin 4 cekirdek bios update bunu acmis olabilir ısı artisi normal olur o zaman

verdiğiniz bilgi için tşk ederim.ama şu havalar soğumadan tekrar biosla uğraşmak istemiyorum hamam gibi oluyodu oda pc 70 dereceyi vururken :)biosu update ederken asıl amacım çekirdekleri açmakti.updateyi yaptım çekirdekleri açtım.işlemci x2 iken x4 olarak çalıştı.ama hevesim kursağımda kaldı 10 dk sonra pc kitleniyodu.sorun sıcaklık mıydı psu mu yetmedi anlayamadım ve tekrar eski haline getirmek istedim.ACC yi disable ettim biosu default ayarlarına getirdim ama tekrar 2 çekirdek çalıştıramadım.sonra ne yaptıgımı anlayamadım ama bı kaç resetten sonra x2 olarak çalıştı ama sıcaklık yuksekti.son çare pili cıkarttım :)ancak öyle eski haline getirebildim...tek skıntı cd- rom görmuyor şimdi onun için de başlık açtım ama bilen yok :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.