Arkadaşlar herkese selam, öncelikle forumu çok az arayabildim benim yaşadığım sorunu yaşayan kimse var mı diye, o yüzden eğer çözülmüş bir durumsa özür dilerim, sebebini aşağıda açıklıyorum.
Bilgisayarımın CPU kullanımı 3 gündür %100 civarında dolaşıyor, forumda sinir krizi geçirmeden bulabildiğim çözümler sadece belli uygulamalara yönelik oysa ki benim durumum biraz daha değişik, ne açarsam açayım o uygulama CPU'ya tavan yaptırıyor.. Mesela şu anda iexplore.exe %100de, bastığım karakterler 7-8 saniye sonra ekranda çıkıyor.. Müzik dinlemek istersem wmplayer.exe %100e çıkıyor, Messengerda msmgs.exe (eski messenger kullanıyorum) oyun açsam onun .exesi yani köşeye sıkıştım nereye dokunsam aşırı lagla online oyun oynuyor gibi oluyorum.
Arkaplanda bildiğim hiçbir yabancı uygulama yok, svchost.exe'ler normal, Windows Update kapalı virüs vesaire olmadığından %99 eminim çünkü bilimum güvenlik programı (Ad-aware, SuperAntiSpyware, Spyware Doctor, CCleaner, Spybot: Search and Destroy, NOD32) yüklü, hepsi güncel, hepsiyle standart ve in-depth taramalar yapıyorum ve bir sorun bulamıyorlar.. (NOD32 ile in depth tarama bu CPU kullanımı yüzünden yaklaşık 9.5 saat sürüyor HDD ise altı üstü 60Gb dolu, 10Gb boş) Düzenli olarak Disk Temizleme uygulamasını çalıştırıyorum Auslogics Disk Defrag ile disk birleştirme yapıyorum vs. yani anlayacağınız nispeten bakımlı bir bilgisayarım var :)
Yardım önerilerinizi rica ediyorum, yoksa yarın format atmam gerekecek ve böyle kan ağlayan bir bilgisayardan hiç birşeyi yedekleyemem (ki hafızanın yarısı yedeklemem gereken verilerle dolu)
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
virusten başka aklıma bir şey gelmiyor, bir de kaspersky ile taratsan...
Bir de sistemin nedir yazarsan, daha kolay yardımcı olunabilir belki.
Konuyu teknik yardıma açarsanız daha net cevap alırsınız
Bilgisayar biraz (4 yıl kadar) eski, herhangi bi uygulamayı da adam gibi açamadığım için tam sistem özelliklerine bakamıyorum (Internet Explorer açık bir tek, arada Yenile diyorum :D) aklımda kaldığınca yazıyorum
( Google'dan sorunu aratınca bu bölümde CPU sorununu yazmış bir arkadaşın mesajı açıldı, ben de heralde burada da yardımcı oluyorlar diye düşündüm =) )
Benimde başıma gelmişti böyle bir olay. Sebebini bulamamıştım. Format ile çözmüştüm.