Şimdi Ara

CPU Kullanımı %25 ama neyin %25 kullandığı gözükmüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar i5 2.5 Ghz işlemci 4GB ram , win7 kurulu laptopta , hiç bir program açık değilken bile görev yöneticisinden baktıgımda %25-25 civarlarında CPU kullunımı yazıyor , ama görev yöneticisinde işlemler sekmesinde baktığımda %1 den fazla cpu kullandıgı gözüken tek bir prgoram bile yok.Örneğin şu anda chromedan yazıyorum chrome %1 %0 civarında gidip geliyor diğer programların hepsi %0da gözüküyor ama altta gösterilen toplam CPU Kullanımı %25-26 civarında sürekli olarak.Neden böyle oluyor bunu kullanan nedir çözemedim.7-8 aydır kullandıgım Bilgisayarda virüs oldugunu sanmıyorum norton kullanıyordum sürekli , ki zaten 2 ay önce revoery yaptım ve virüs bulaştıracak indirme vs. de yapmadım , norton da hep kuruluydu zaten.Sorun ne olabilir fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• bu işin 7-8 ayı yok yani virüs yeni pcyi ilk dakka açarsın flash belleği falan takarsın anında girebilir.bu durum 1-2 aya falan benzemez cpu kullanımı içinde görev yöneticisini açın işlemler kısmında CPU yazan yazıya tıklayın görürsünüz hangi proğramın kullandıgını
  • ya bendede sıkıntı bu nt kernel sürekli cpu %10 %15 yiyor işlemci i7, klasörüde göstermiyor git klasöre diyorum masa üstünü gösteriyor çözemedik bir türlü..
  • Arkadaşlar Norton sürekli yüklüydü virüs girmiş olabilir mi başka bi program kurmam gerekir mi ? Malware ile mi taratayım ne yapayım ?

Bu arada konuyu açtıktan birkaç gün sonra pc kafayı yemişti mecbur recovery yaptım ilk günkü fabrika ayarlarına döndürdüm , şimdi yine ara sıra hiç bi program açık değilken bile cpu kullanımı var %50 lerde.Şu anda sadece chrome açı kve chrome %2 kullanıyor ama toplamda %56 cpu kullanımı var.Cpu kullanan şey de gözükmüyor görev yöneticisinde.Kesin trojan ya da virüs mü var ?

Daha bugün recovery yaptım yani c sürücüsü formatlanıp ilk günkü haline getirilmiş oldu , d sürücüsünde zaten hiç bir şey yok.Virüs olma ihtimali olmaması gerekmez mi bu durumda ?
  • norton mu kaldı ya benım gozumde en kotu programlardan bırısıdır. spyware cease ve karspersky yukle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dramer1

ya bendede sıkıntı bu nt kernel sürekli cpu %10 %15 yiyor işlemci i7, klasörüde göstermiyor git klasöre diyorum masa üstünü gösteriyor çözemedik bir türlü..

Benzer bir durum bende de vardı ve kaynağı virüs değil. Bende svchost isimli işlem işlemcinin %15 ini kullanıyordu sürekli ve işlemcinin hep yüksek frekansta çalışmasına neden olup laptopun boşta dahi 70 dereceleri görmesine neden oluyordu. Uzun araştırmalar sonucu güncellemeyi ve sistem geri yüklemesini kapatmıştım. Buda işlemin kısa süreçler içinde çalışmasına neden oldu. Yani sürekli değil ara sıra çalışıyordu. En son format atarak kurtuldum. İnternette araştırırsan benzer sorundan muzdarip birçok insan var onlardan detaylı bilgi alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemsuslu

norton mu kaldı ya benım gozumde en kotu programlardan bırısıdır. spyware cease ve karspersky yukle.

Norton çok iyi hocam eskiden pcyi öldüren boğan nortondan ben de nefret ederdim ama yeni sürümleri sıfır kasma ile iyi koruma sağlıyor öneririm.

Bu arada arkadaşlar sorunu öğrendim , görev yöneticisinde normalde gözükmeyen ama işlemler sekmesinde "Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster" tusuna basınca gözüken svcgdp.exe isimli dosya cpu kullanımına sebep oluyormuş.%50 cpu kullanıyor.Bilgisayarı actıktan 10 dk sonra falan başlıyor bu dosya calısmaya.Ne oldugunu arastırdıgımda windowsun update dosyası oldugunu gördüm.Fakat benim anlamadıgım şey bu dosya bi tek ben de mi çalışıyor sanki ya da daha önce calısmıyordu da şimdi format atınca mı çıktı ortaya.Ben bu dosyayı işlemler sekmesinden işlemi sonlandır diyerek durdurdugumda cpu kullanımı anında normale dönüyor ve fan susuyor.Yani notebook rahatlıyor.Ama her açılışta aynı şey oluyor.Bu dosyayı bilgisayarımda arattığım zaman bulabiliyorum ordan da tamamen silsem sorun olur mu acaba ? Ordan silince sanırım bi daha gelmiyormuş.Ama eğer böyle yaparsam bi daha windows güncelleştirmeleri yüklenmez mi.Eskiden de windows güncelleştirmeleri oluyordu ama böyle kasmıyordu formattan sonra çıktı bu olay.Ne yapayım şimdi bu dosyayı sileyim mi sizce ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Avira bu işi iyice ilerletti başa oynuyor arkadaşlar....
  • şöyle 1 yıl sonra bir hortlatalım :D
    şu anda imzamdaki sistemi kullanıyorum daha 3 hafta oldu ama aynı sorun hani beni etkilemiyor ama gördükçe rahatsız oluyorum
    format dışında çözüm var mı çok üşeniyorum
  • Konuyu hortlatıyorum ama aynı sorunu yaşıyorum şuan., cpu boştayken bile %25-30 arası... Windows 7 64x kullanıyorum, 3 ay kadar önce formatladım, formattan önce de aynı W7'yi kullanıyordum onda sorun yoktu. PCde virüs olmadığına eminim. Sorun ne olabilir?
    Bu da görev yöneticisinden:
     CPU Kullanımı %25 ama neyin %25 kullandığı gözükmüyor ?
  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Cpu sekmesine tıkla, işlemciyi neyin kullandığını görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu videodaki arkadaşın dediğini yaptım işe yaradı
  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Windows Defender ve Windows Update tamam ama SuperFetch,i kapatmasaysın keşke.

http://7.enpedi.com/2012/09/superfetch-hzl-getirme-ve-ayarlar-nedir.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz976 -- 18 Ekim 2016; 22:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, ne işe yaradığını sayende öğrendim. Tekrar devreye aldım onu. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.