Şimdi Ara

CPU kullanımı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce sorunlarım olmuyodu ama ekran kartını değiştirince cpu sorunu yaşamaya başladım .
    Ve bu sayede oyunlarımda ani fps düşüşleri yaşıyorum ve buda oyunu oynanmaz hale getiriyor sizce ne yapmalıyım
    İşlemcim fx 8320
    ekran kartım msi r9 380 2gb
    8 gb ram
    cooler master tx3 evo soğutucuya sahibim sizce 3.5ghz den overclock ile 4.0 ghz yapsam ani fps düşüşü sorunum azalırmı

• oynayip sorun yasadigin oyunlar nedir?oynanmayacak seviye kisiye gore degisen bir sey ama ben 8320'yi 4 ghz yaptigimda witcher 3'un yag gibi akmadigini hissedebiliyorum ama oynanmayacak gibi degil.4.5 ghz yapinca cok guzel oluyor ama 4-4.5 ghz farki bf3 multi 64 kiside farketmiyor mesela yani oyuna gore degisebilir parcalarda hata aramadan once neyle karsi karsiyayiz bi gorelim.ekran kartinin raminin yetmeyecegi oyunlar da sayabilirim cod:aw gta5 mesela.sorun yasar yasamaz vurun amd islemciye olayini bi birakin ilk once.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

oynayip sorun yasadigin oyunlar nedir?oynanmayacak seviye kisiye gore degisen bir sey ama ben 8320'yi 4 ghz yaptigimda witcher 3'un yag gibi akmadigini hissedebiliyorum ama oynanmayacak gibi degil.4.5 ghz yapinca cok guzel oluyor ama 4-4.5 ghz farki bf3 multi 64 kiside farketmiyor mesela yani oyuna gore degisebilir parcalarda hata aramadan once neyle karsi karsiyayiz bi gorelim.ekran kartinin raminin yetmeyecegi oyunlar da sayabilirim cod:aw gta5 mesela.sorun yasar yasamaz vurun amd islemciye olayini bi birakin ilk once.

bf4 ve gta 5 bf 4 özellikle 80 70 fps alıyorken aniden 20 10 15 fps lere düşüyor ve pc yi daha yeni formatladım
  • atakan359 A kullanıcısına yanıt
    Single thread sorunu bunlar genelde. Cogu oyunda fx'ler i3 ayarında, özellikle fx 6300 bundan daha düsük performans da verebiliyor.. Tabii baska olasılıklar da mevcut. Özellikle Battlefield''da sorun olmaması gerekirdi. Kendisi gayet multi-thread yönünden optimize bir oyun. Driver'lar güncel mi? Pc'de virüs falan olma ihtimali var mı? Darbogaz olsa bile 10-15'e fps düsmemesi gerekirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF4 fx kullanıcılarının hava attığı bir oyun diye biliyorum her oyunu anlarım ama o oyunda işlemci yüzünden sorun yaşamaman lazım lakin işlemcini bir virüs / program meşgul ediyor olabilir.daha yeni formatlaman temiz olduğu anlamına gelmez formattan sonra kurduğun virüs programı da olabilir bir arkadaş benimle inatlaşmıştı sonuçta virüs programı çıkmıştı sorun.Hdd olabilir bunu son dediğimde haklı çıkmışım galiba 9590 kilitleniyor konusunda.işlemci yüzünden olur ama dediğim gibi işlemci düzgün çalışamıyorsa meşgul oluyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 21 Eylül 2015; 22:31:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

BF4 fx kullanıcılarının hava attığı bir oyun diye biliyorum her oyunu anlarım ama o oyunda işlemci yüzünden sorun yaşamaman lazım lakin işlemcini bir virüs / program meşgul ediyor olabilir.daha yeni formatlaman temiz olduğu anlamına gelmez formattan sonra kurduğun virüs programı da olabilir bir arkadaş benimle inatlaşmıştı sonuçta virüs programı çıkmıştı sorun.Hdd olabilir bunu son dediğimde haklı çıkmışım galiba 9590 kilitleniyor konusunda.işlemci yüzünden olur ama dediğim gibi işlemci düzgün çalışamıyorsa meşgul oluyorsa.

herhangi bir virüs programı kullanmıyorum ve sizve bu soğutucu le oc yapsam sorun yaşarmıyım
  • Dostum tx3 EVO ile internetten o.c değerlerine bak ve stabil o.c uygula tahminimce 4-4.3 arasına ısınmadan cekebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.