Benim masaüstü bilgisayarımda AMD Phenom II X2 555 işlemci var. HD 6850 ekrankartı takılı ve her türlü işimi görüyor. Full oynatamadığı oyun yok gibi.
Aşağıdaki sitede işlemci performanslarına baktığımda piyasada en ucuz satılan notebooklarda Intel Pentium B960 @ 2.20GHz işlemciyi görüyorum.
Şimdi soruma gelecek olursak B960 işlemci benim masaüstündeki işlemciden daha mı iyi? Eğer öyle ise İ3 yada İ5 işlemcili bir notebook almak çok gereksiz görünüyor.
Zaten notebook lardaki işlemciler mobile versiyondur.Asla(aralarında uçurum olmadıktan sonra) desktop daki işlemci kadar güçlü olmazlar.Aynı şey GPU lar içinde geçerli.Zaten oyun için desktop ı bırakıp notebook a geçenler bundan pişman olup sonra yana yana notebook larını satmaya çalışıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: black.rain
Zaten notebook lardaki işlemciler mobile versiyondur.Asla(aralarında uçurum olmadıktan sonra) desktop daki işlemci kadar güçlü olmazlar.Aynı şey GPU lar içinde geçerli.Zaten oyun için desktop ı bırakıp notebook a geçenler bundan pişman olup sonra yana yana notebook larını satmaya çalışıyorlar.
Passmark'ı direk karşılaştırma amacı olarak kullanmayın derim. B960 2 çekirdekli Sandy Bridge işlemcisidir o kadar. Masaüstü ile direk kıyas etmemek lazım, ama SB mimarisi sağlam ve hızlı olduğundan düşük hızda da bi yere kadar iyi sonuçlar üretir. Overclock edilemez, unlock edilemez. Senin elindeki işlemci için her ikisini de yapabilirsin.