Şimdi Ara

CPU sıcaklığı çok fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem boştayken 55 derecede çalışıyor.Bilgisayarda İnternet girdiğimde sıcaklık 90-95 derecelere kadar çıkıyor. Aşağıdakileri sırayla denedim.

1) İlk olarak kasayı açıp içindeki tozları temizledim. Sıcaklık düşmedi.
    2) Termal macunu bittiğini düşündüm. Hemen onu yeniledim. Yine sıcaklık düşmedi.
    3) Sistemde sıvı soğutucu var. Acaba onun akışkanımı bitti diye düşündüm. Ama ona nereden bakılacağını bilmiyorum.

Bir türlü sıcaklığı düşüremedim. Bana yardım edebilecek var mı?

CPU sıcaklığı çok fazla

• bıos ta kac derece
    farklı programlarda dereceler nasıl
    coretemp
    aıda64
    speech vs gıbı
  • Aklıma ilk gelen pompa çalışıyor gözüküyor ama gerçekte borularda falan titreşim var mı yani su devirdaim oluyor mu?
  • Geçmiş olsun pompa çalışmıyor.. Aynısı benim başıma geldi. Cooler Master Seidon sıvı soğutma vardı, birgün oyun esnasında birden işlemci 80 dereceye çıktı ve kapattı kendini. Daha pc açıldığında biosta iken sıcaklıklar yükseliyordu.. Sonra yine düzeldi ama akşamına yine yaptı ve farkettim ki pompa çalışmıyordu.. Şuan hava soğutma ile kullanıyorum ve sorunum yok.. Su soğutma iyidir ama pompa bozulduğu anda yapacak birşey kalmıyor.. Bu yüzden sıvı soğutmaya 300-400 verene kadar Noctua NH-d15 serisi hava soğutma alıp kafanızı rahatlatmak daha iyi..
  • GuitarMania kullanıcısına yanıt
    Pompanın çalışmadığını nasıl anlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaginn

Pompanın çalışmadığını nasıl anlayabilirim?

Sıcaklıkların başka bir şekilde çıkmasına imkan yok. Pompa işini yapıp suyu devirdaim etmiyor demek ki, içeride hep sıcak su kalıyor ve işlemcinin temas ettiği yer, suyla birlikte daha fazla ısınıyor.. Bazı su soğutmalarda pompanın ''fışşş' diye bir sesi olur. Kulağınızı dayayıp dinleyerek te anlayabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.