Şimdi Ara

CPU Sıcaklığım Çok mu Yüksek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben de ASUS K53SV-SX045 diz üstü bilgisayar var. Geçen yaz aldım. Son zamanlarda oyunlarda laptop aşırı kasmaya başladı çok az bir süre oynadıktan sonra. Bir sıcaklığa bakayım dedim. Core Temp programıyla baktım yüksüz bir şekilde 70 küsür derece gözüküyor. Acaba programda mı bir sorun var yoksa işlemci sıcaklığı anormal şekilde gerçekten yüksek mi?

CPU Sıcaklığım Çok mu Yüksek??

• 70 derece olması normal aşağıda birsürü program açık.Hepsini kapatıp bir daha bak
  • evet yüksek. işlemcinin soğutucusu tozlanmış olabilir veya termal macunu etkisini yitirmiş olabilir yada kullandığın ortam sıcak olabilir. laptop soğutucusu ile kullanabilirsin yada bence servise götürüp gerekli temizlik işlemlerini yaptırabilirsin.
  • kesinlikle yuksek normal sicakligin 35-45 derece arasi oldugunu biliyorum.
  • Bendede aynı bılgısayar var normal sıcaklık 35 2saat sonra 40-45e ulaşıyor oyun oynarken 70-72 maksımum goruyorum bılgısayrın fanını temızle normal değil
  • bütün programları, herşeyi kapadım 58'e düştü. Ama internette falan dolaşırken 70'te. Kullandığım yer de öyle çok sıcak bir mekan değil, Cam falan açık serin bir yer. Ancak yükte 90'a kadar çıkıyor. Notebook'u ilk aldığımda 3D MARK 2006 testi yapmıştım 1366*768'de 8600 puan vermişti. Şimdi yapıyorum aynı ayarlarda hatta daha düşük çözünürlükte (1280x720) 5500 puan veriyor. Servisi araştırdım Üsküdarda'ymış ama o servisten de insanlar şikayetçi. Bir de ücret falan isterler mi bakım için. Ürünün garantisi devam ediyor.

Düzenleme: Şimdi 3D MARK 06'da çözünürlüğü 1366*768'e aldım. 4868 puan verdi. Test biter bitmez programa baktım 100'ü gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyssgin -- 16 Mayıs 2012; 0:21:06 >
  • 100 derece çok fazla,performans düşüşüde bu yüzden muhtemelen..garantisi varsa servise gidip görüşmen uygun olur,kendin açıp temizlemeye falan kalksan açtın diye garanti dışı kalır..öte yandan laptop altı soğutuculardanda kullanabilirsin.tek ve büyük fanlı cooler master gibi bir marka olabilir..her durumda servis ile görüş bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios güncelleştirmesi yapıp, bilgisayarın alt kısmındaki fan ızgaralarını elektrikli süpürgeyle çektir 1-2 dakika. İşine yarar bu yöntem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Bios güncelleştirmesi yapıp, bilgisayarın alt kısmındaki fan ızgaralarını elektrikli süpürgeyle çektir 1-2 dakika. İşine yarar bu yöntem.

Bios güncelleştirmesi neden ve nasıl yapılıyor hocam.Bu aralar çok duyuyorum tavsiye ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: missioncomplete

quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Bios güncelleştirmesi yapıp, bilgisayarın alt kısmındaki fan ızgaralarını elektrikli süpürgeyle çektir 1-2 dakika. İşine yarar bu yöntem.

Bios güncelleştirmesi neden ve nasıl yapılıyor hocam.Bu aralar çok duyuyorum tavsiye ediliyor

Bilgisayarının üreticisinin sitesinde, sürücülerle birlikte verilmiş olması lazım.
    Anakart üreticinin de sitesine bakabilirsin.
  • bios güncellemeye gerek yok muhtemelen tozdan dolayıdır.Laptopun hava aldığı yerlere sertçe üfle veya kompresör kullan(tavsiyem kompresör)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.