1) Burada CPU 32 derece iken çekirdeklerin her biri neden 55-60 derece civarında geziyor olabilir? 2) Q9450 (2.66 Ghz) işlemcim var Sunbeam soğutucu kullanıyorum. Sistemi çok zorlamadan ne kadar overclock yapsam makul olur? 3) Fan düşük devirdeyken anakart sıcaklığını bir ara 150 derece olarak gösterdi sonra hemen yüksek devire aldım. Sensör yanlış okumuş olabilir mi?
sıcaklık sorunu büyük ihtimalle sensörün yanlış ölçmesinden kaynaklı 150 deredeye çıkma gibi bir ihtimalde yok
sıcaklığı bios dan bak duruma göre termal macunuda değilştirirsen faydalı olur
Termal macun: iki metal arasındaki boşluğu en aza indirerek cpu nun ısısını soğutucuya en hızlı ve sağlıklı biçimde iletilmesini sağlar
Termal macun var tabi ki. CPU çekirdek sıcaklıkları ile ilgili soru buraya uygun gibi geldi bana.
( Stok fan ile yük durumunda 87 derece görüyordum. Onun üzerine aldım soğutucuyu. Şimdi 30-40 derece civarında geziyor yük durumu sıcaklıkları. )
quote:
Orjinalden alıntı: Baltar
Termal macun var tabi ki. CPU çekirdek sıcaklıkları ile ilgili soru buraya uygun gibi geldi bana.
( Stok fan ile yük durumunda 87 derece görüyordum. Onun üzerine aldım soğutucuyu. Şimdi 30-40 derece civarında geziyor yük durumu sıcaklıkları. )
tarmal macun vardır fakat fabrikanın sürdüğü macunlar fazla performaslı değil
şaka mısın ya
87 derecemi aaaaaaaaaaaa
Sana tavsiyem öyle programalar la fılan degerlendırme sıcaklıgı bıos tan bak en doğrusunu o bilir çünkü ben bıos ta 40 görürken programda 80 leri hep goruyodum yanı pek guven olmaz tavsiyem 2,66 ise 3,2 ye Kadar tahmınımce stabil çalısır tabı senın Anakartın modelı neyyy..
Ben Q9300 Ü SUAN X48DQ6 ie stabıl gunluk 3.0 ghz de fılan calsıyo ama ramelrede yaparsan belkı biraz stabıl calısmaya bılrı bu degerlerde
Tabi anakart cok önemlı yaaa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme