Şimdi Ara

cpu voltajını düşürmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cpu voltajını düşürmek ıle ne gıbı bır etki olur? arkadaşlar ben fark gormedım

• over clock yapasan ve voltajı yükseltmeyip tam tersine düşürürsen over clock yapamasın.over clock yapman için voltajı yükseltmelisin.
  • Elektrik faturasına ufak bir etkisi olur ama farkedilecek birşey değil, ayda 1-2 ytl belki. Stabiliteyi bozarsın voltajı düşürdüğün zaman, işlemci hızını da düşürmen gerekir beraberinde.
  • hocam işlemcine bağlı bir durum bu.mesela E6300 kullanıyorsan ve o/c yapmadıysan voltunu dşürebilirsin.
    ama sizin işlemci ne bilmiyorum.

bir örnek vereyim .volt düşüküğü işlemcinin tam yukte reset atmasına sebeb olur.
  • evet dostum, tamamen işlemcine bağlı bir durum, eğer def. ayarlarla ve overclock yapmadan kullanıyorsan ve stabil bir şekilde kullanabiliyorsan işlemci voltajını düşürebilirsin, bu şekilde harcadığı watt değeri az da olsa düşecek buna paralel olarak ürettiği ısı da azalacaktır. fakat tam yük altında stabil olduğundan emin olmalısın, bunu için super-pi, prime 95, pcmark 2005 gibi programları kullanarak tam yükte stabil olup olmadığını anlayabilirsin. bir de voltaj salınımının da önemi var, varsayalım elinde 1.30 volt ile stabil çalışan bir işlemcin var, 1.275 de stabilitesi bozuluyor,ve voltaj salınımın ise 0.25 volt civarlarında, o zaman işlemcine 1.325 volt vermelisin ki voltaj salınımında en düşük voltaj değerin 1.30 volt olsun ki stabiliten korunsun...
  • isi duser + belli bir noktadan sonra stabilite bozulur
  • eğer amacın ısının ve fan devriin düşmesini sağlamaksa artık birçok anakartta standart olarak bulunan cool & quite tercihini kullanmanı öneririm

bilgisayarının idle yani yüksüz olarak kullanıldığı anlarda cpu çarpanını ve işlemci voltajını düşürerek hem ısınmaya hemde buna paralel olarak işlemci fanının yavaşlamasına olanak sağlarsın

ancak öenmli bir nokta eğer işlemcine extra voltaj vererek oc yapıyorsan c&q seçeneği işlemcini olumsuz etkileyecektir ve kesinlikle tavsiye edilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • c2d lar için farklı
    sistemimi verdiğim 1.225v v kullanıyorum ve herşeyde stabil 3dmark lar-prime-orthos vs.vs.
    normal voltajı 1.325 v
    1.225 3.0ghz deki ısı değeri 1.86 1.325v deki ile aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.