Şimdi Ara

CRC Hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modem arayüzünde CRC hatalarını çok fazla görüyorum, sebebi ne bunun? İlk önce bina içi tesisat eski diye düşündüm ve bu yüzden elektrikçi çağırıp kabloları değiştirdim, fakat hala görüyorum modem arayüzünde. Şu hatalar olmasa hat çok iyi de, bunlar fena can sıkıyor.

Modem 9 saattir açık, 238 tane var şu an. Hakkını vereyim, eskisi kadar çok değil ama hiç olmasa daha iyi.

CRC Hataları

• Evet son zamanlarda bende de çok ciddi bir CRC artışı oldu.
  • Buda benim ki 1 aydır böyle türknet şu zor günlerde patladı. Ev hattını bizzat kendim yapılandırdım. İşim gereği kontrol edebiliyorum sıkıntı bana gelen sinyalde. Büyük ihtimal ankastre ya da saha dolabında sıkıntı ama bakmaya gelende olmadı ayın 6'sında açtım destek kaydını sıkıntı yok diyip kapatıyorlar tekrar açıyorum ama çözüm üreten yok . Sende de durum aynıdır.
    CRC Hataları

• Merhaba, kontrol edebilmemiz içinhttps://turk.net/online-islemler/ üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz?
  • hat modunu Fast Path'e aldır dostum. Interleaved eski bir protokol. Ping sürelerin ciddi derecede düşecektir FastPath'a geçersen. Sadece Turknet yapabilir bu işlemi. Ayrıca Upload SNR'ın çok düşük minimum 8 olmalı.
  • bu arada günde 500-600 CRC alabilirsin normal değerler günlük kullanımda hissetmezsin. misal 1 saatlik periyotlarla 40-50 CRC alman bir sorun yaratmaz. önemli olan anlık SNR düşmeleriyle 300-500 CRC birden almaman.
  • Ben 2 saatte 2500 crc alıyorum 3. saatte de modemi resetliyorum.
  • Bir anda 50.000-100.000 CRC hatalarına ulaşıyorum. İnternet kullanılamaz hale geliyor. Günde 4-5 defa modem resetlemek zorunda kalıyorum.
  • Tarih: ...../...../.......

TURKNET İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE,

Aşağıda numaralarını belirttiğim sabit telefon ve internet hizmetimin ......................... sebeplerden
    dolayı iptal edilmesini talep ediyorum.

Ad, Soyad/Unvan:
    Telefon No/Abone No:
    İmza:

Dilekçedeki gerekli alanları doldurduktan sonra dilekçenizi ve önlü arkalı kimlik fotokopinizi 0 212
    216 55 60 numaralı faksa veya aşağıdaki adrese göndermeniz halinde gerekli işlemler başlatılacaktır.
    Fulya Mahallesi Büyükdere Caddesi Torun Center A Blok No: 74 A/89 Şişli/İstanbul
    (Ad-soyad/Unvan, Abone No ve İmza alanlarını doldurmayı unutmayınız.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CRC hatalarını sürekli alıyordum evdeki zil teli (telefon kablosunu) değiştirdim düzeldi sonra aynı hataları almaya ve internet kopmaları yaşanıyordu. Türk Telekom ekipleri her ay başka porta geçiş yapıyordum. Sorun düzeline kadar
  • DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu arkadaşlarımın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak aldığınız crc hatalarının ekran görüntüsü ile birlikte iletebilir misiniz?
  • Oimden destek kaydı açın sonra 3 gün kimse yanıt vermesin. 3. Gün sorununuzla ilgileniyoruz diye kalıp cümle yazsınlar. Siz öyle mal gibi bekleyin. Sonunda gelin yine bu rahibe yazın. O ilgili birimlere ilettim desin ki yalan ilgili birim dediği yan masada oturan birbirlerinin ağzına ayağını soktukları arkadaşı. O da gülmek için aktarıyor 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hocam turk telekomda nasil aldiriyoruz fast path moduna
  • Atic A kullanıcısına yanıt

444 0 375

Müşteri hizmetlerinde bilen kimse yok ki 5 6 kez denedim bilen çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atic -- 29 Aralık 2020; 20:30:45 >
  • Bağlı olduğunuz ilçenin telekom binasında da yaparlar, binada teknik birime gidin.

ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr buraya mail atsam hallederler mi telekom binasi baya uzakta
  • Az miktarda CRC nin hiç bir zararı yok ayrıca modemi resetlemenin bir anlamı da yok orada yazan rakamlarda tamamen istatistiksel değerler.

Bu durumun bir sorun yaratması için saniyede binlerce olması gerekiyor onunda etkisi hızınızda maksimum 1 mbps gibi bir düşüş olabilir crc tarafınıza gelen data paketlerinin bazılarının eksik veya bozuk olmasından kaynaklanır veriler sorunsuz iletilene dek paketler sürekli gönderilir aslında kısaca. Hani bazen internetten rar dosyalarını indirip açmaya çalışırız da hata verir ya işte o hata crc den kaynaklanır. Ama bahsettiğim gibi anlık binlerce hata bu şekilde bir sorun yaşatabilir.

• yusobreak Y kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ki ping sorunu adsl kullanıyodum pingim hep 6 8 arasıydı sonra vdsl geçtim şuan pingim 25 in altına düşmüyor hattımda ekstra 20 ms gecikme var ama bunu müşteri hizmetleri anlamıyor
    CRC Hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atic -- 3 Ocak 2021; 11:8:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.