Şimdi Ara

Creative Çözülemeyen Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Creative SB Audigy Value 24 bit 7.1 ses kartına sahibim. Dün ne zaman başladığını bilmiyorum ama ses gitti. Aygıt yöneticinde ses kartı gözükmüyor. PCI slot değiştirdim yine fark etmedi. Yüklü olan sürücüyü silip yeniden kurmaya kalktım ses kartını görmediği için kurmuyor. Kurulu olan sistem Windows 7, yanında da dual boot olarak XP var ikisinde de kart gözükmüyor. Ama kart ısınıyor. Bugun format attım ama yine fayda etmedi kart takılığı olduğu halde hiç yokmuş gibi. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Kullandığım anakart modeli Gigabyte MA785GT-UD3H en başından beri tümleşik ses kartı kapalı bununla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Bios sürümü de en güncel. Başka biri daha böyle bir sorun yaşamış onun linki de burada.

Ses kartı Problemi

• Arkadaşlar çözüme ulaşmış bulunmaktayım. Çok ilginç bir çözüm oldu. Yabancı forumlarda şöyle bir öneriyle karşılaştım. Ses kartındaki pinleri bir silgi veya asetat kaleminin silgisiyle silin diye. Her bir pini sildim slota yerleştirdim ve sonuç ses kartı eskisi gibi çalışmaya başladı. Aygıt yöneticisinde gözüktü sürücü kurdum ve şimdi çalışıyor. Aynı veya benzer sorundaki arkadaşlara faydası olur diye buraya da yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2Shane -- 16 Kasım 2019; 17:54:31 >
  • 2Shane kardeş bende aynı dertten muzdaribim uzun zamandır. Yanlız çözümünü tam anlayamadım biraz açıklayabilir misin rica etsem?
    Fotoğraf da koyabilirsen çok iyi olur işin mantığını anlayabilmem açısından.

Teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozruh

2Shane kardeş bende aynı dertten muzdaribim uzun zamandır. Yanlız çözümünü tam anlayamadım biraz açıklayabilir misin rica etsem?
    Fotoğraf da koyabilirsen çok iyi olur işin mantığını anlayabilmem açısından.

Teşekkür ederim..

Kartı söküp altında kalan yani slota takılan dişleri herhangi bir silgiyle varsa asetat(cd kalemi) silgisi ile silin. Ben sorunu bu şekilde aştım. Sanırım zamanla o dişler tozdan temassızlık yapıyor. Malesef fotoğraf şansım yok evde değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Kaç senedir denemediğim halt kalmadı. Eve gider gitmez söylediklerini yaptım ve çalıştı:) Allah tuttuğunu altın etsin kardeş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozruh

Çok teşekkür ederim. Kaç senedir denemediğim halt kalmadı. Eve gider gitmez söylediklerini yaptım ve çalıştı:) Allah tuttuğunu altın etsin kardeş..

Çözüldüğüne sevindim. Güle güle kullan.
  • Valla ne desem bilemedim allah razi olsun ayni sorunla bas basaydim. cikardim karti wd 40 ile sildim bi guzel geri taktim duzeldi cok tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • un momento kullanıcısına yanıt
    Valla kaç yıllık çözüm hala işe yarıyor olması sevindirici. Güzel günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.