Şimdi Ara

creative kumanda problemine alternatif cozum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar su an creative i-trigue 3400 kulllanmaktayım ses sistemimden oldukca memnunum fakat nedense beraberinde gelen kumanda arıza sıkartıp duruyo ve ses bi yukselip bir alcalıyor. bi kez garantiye gonderdim fakat kullanıma baglı tozlanmalar die bi bahane ile hic bi deisiklik olmadan geri aldım ve artık bu durumdan nefret eder hale geldim elimde bu kadar guzel bi sistem olmasına ragmen kumanda yuzunden dogru duzgun kullanamıyorum. bu kumanda yenisini bılmak veya alternatif olarak herhangi bir creative kumanda bulma imkanın varmıdır?varsa nasıl temin edebilirim yardım ederseniz cok sevinirim

• kumandalı sislerin genel sorunu ses tuşunu en azından bi yerlere monte etseler keşke
  • bendede creative 4400 var alalı 4 sene oldu.6. ayda kumanda sorun vermiştim teknik servis problem bulamadık diye geri yollamıştı ama sorun devam ediyordu. sonra içini açıp biraz temizledim birazda kurcaladım düzeldi. son zamanlarda gene aynı sorunu vermeye başladı.Benim anlamadığım kaç seneden beri bilinen bir sorun bu ve hala bu sorunlar devam ediyorsa Creative buna niye bi önlem almıyor.Ses sisteminde kumanda harici hiç bir sorun yok.Fakat kumanda sapıtınca çok kötü oluyor.Müzik hiç dinleyemiyor insan.Acaba creative insanların ses sistemini belli aralıklarla değiştirsin diyemi böyle yapıyor.Hiç yokundan kumandaları ayrı satsınlar onada razıyım.sırf bu kumanda yüzünden bir daha creative almayacağım.
  • aynen oyle hic biey yapmadan salak salak bahanelerle geri gonderiyorlar. Bu sefer garantiye gonderirken bi sayfa mektupla beraber gonderecegim.Garantiye giderken butun kutusunu tasımak zorundasın ve bir ay sonra sadece kullanıma baglı tozlanmalar yazan bi kagıtla beraber aynı sorun devam eder halde geri geldigi zaman sinirden kudurcaktım ama galiba kumnada da potans denilen bi alet var. O hata veriyor. onu deistirirsem galiba sorun kalmıcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemkaraca

arkadaslar su an creative i-trigue 3400 kulllanmaktayım ses sistemimden oldukca memnunum fakat nedense beraberinde gelen kumanda arıza sıkartıp duruyo ve ses bi yukselip bir alcalıyor. bi kez garantiye gonderdim fakat kullanıma baglı tozlanmalar die bi bahane ile hic bi deisiklik olmadan geri aldım ve artık bu durumdan nefret eder hale geldim elimde bu kadar guzel bi sistem olmasına ragmen kumanda yuzunden dogru duzgun kullanamıyorum. bu kumanda yenisini bılmak veya alternatif olarak herhangi bir creative kumanda bulma imkanın varmıdır?varsa nasıl temin edebilirim yardım ederseniz cok sevinirim

sesi kumandadan %75 oranında aç ses ayarını multimedya kalvyeden yani ses kartı üzerinden yap ben kumandaya elimi bile sürmüyorum sadece açmak kapamak için kullanıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

quote:

Orjinalden alıntı: erdemkaraca

arkadaslar su an creative i-trigue 3400 kulllanmaktayım ses sistemimden oldukca memnunum fakat nedense beraberinde gelen kumanda arıza sıkartıp duruyo ve ses bi yukselip bir alcalıyor. bi kez garantiye gonderdim fakat kullanıma baglı tozlanmalar die bi bahane ile hic bi deisiklik olmadan geri aldım ve artık bu durumdan nefret eder hale geldim elimde bu kadar guzel bi sistem olmasına ragmen kumanda yuzunden dogru duzgun kullanamıyorum. bu kumanda yenisini bılmak veya alternatif olarak herhangi bir creative kumanda bulma imkanın varmıdır?varsa nasıl temin edebilirim yardım ederseniz cok sevinirim

sesi kumandadan %75 oranında aç ses ayarını multimedya kalvyeden yani ses kartı üzerinden yap ben kumandaya elimi bile sürmüyorum sadece açmak kapamak için kullanıyorum

Bende daha önce farketmiştim dediğini fakat bu seferde speaker ın kendi gürültüsü fazlasıyla rahatsız ediyor.Mecbur kısmak zorunda kaldım

• 2 tane creative ses sistemi kullandım. O sorun 2 sistemimde de oldu. KUmandayı kullandıgınızda bir kaç dakika kadar ses alçalığ yükseliyor kendi kendine.

Sorun şeyden dolayı sanırım. Kumandanın subwoofera baglandıgı yer gevşiyor. Onu sıkılaştırabilirsen sorun kalmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayı sorun bende de var.sırf bu yüzden nefret ettim creative den

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 19 Kasım 2008; 19:41:43 >
  • Kontakt spreyi alıp kumandanın içine ve ses düğmelerinin devre ile temas ettiği yerlere sıkman gerekiyor.
  • Nerde bulunur. Birde bunu yapmak için açmak fln gerekirmi? Garanti bozulmasın
  • Kumandanın içindeki potanslara yağlı kontak sprey sıkmayı deneseniz??
  • Merhabalar, creative ses sistemlerindeki kumandanın tek amacı sesi açmak bir nevi kısa devre ile çalışmaktadır. Genel olarak bu kumanda ya bozuluyor yada kayboluyor. biraz elektronik bilgimi ortaya koyarak çok basit bir kısa devre işlemi ile kumandasız olan 4+1 ses sistemimi çalıştırmış bulunmaktayım. kumanda sıkıntısı çeken arkadaşlara yardımcı olabilirim ancak ses sisteminin modelini bildirmeniz gereklidir. kolay gele...
  • Kumandanızdaki ses ayarı eğer sonsuz dönen modellerden değilse zamanla cızırtı-temassızlık yapması çok olasıdır. Bu nedenle yapabiliyorsanız kumanda yerine başka dijital tuşlarla veya yazılımsal ses ayarı kontrolüyle sesi ayarlamanızı tavsiye ederim.

Bu tip kumandalar basitçe birbirine sürtünen metaller (reosta) yardımıyla ses seviyesini ayarlıyor. Metaller paslanıp kirlenip tozlanınca da sorun yaratıyor.

GELELİM ÇÖZÜME:

Kumandanızı sökün. Ses ayarı butonunun ortasındaki vidayı çıkarın ve plastik kısmı ayırın. İçinde bahsettiğim sürtünen metalleri göreceksiniz. Elinizde bulunan imkanlar dahilinde buraları temizleyin (hava tabancası, pas sökücü sprek, balata spreyi, WD40 ne varsa kullanabilirsiniz). Fakat temizlerken metalleri sakın yamultmayın dikkat edin. Devrelerin üstünde iletken sıvı kalmamasına özen gösterin. Sürtünen metal kısım yağlı kalabilir (yağlama için WD40 spreyi tavsiye ederim). Herşeyi kapatıp vidalamadan önce düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve kapatın.

Kendi ses sistemimin birkaç fotosunu da örenek olarak koyuyorum:

• arkadaşlar Windows 7 veya 8 üzerinde hoparlör geliştirmelerini varsayılan yapın sorununuz cözlücektir
  • merhaba, basit bir kısa devre yöntemi ile Creative Inspire 5300 cihazınızı kumandasız olarak kullanabileceksiniz. Kumandanın orjinal kablosu veya bozulmuş PS2 farenin kablosu ile resimde görüldüğü gibi kısa devre yapalım ve artık ses sistemimiz kumandasız olarak çalışmaktadır. saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcTeacher -- 17 Ekim 2014; 23:42:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PcTeacher

merhaba, basit bir kısa devre yöntemi ile Creative Inspire 5300 cihazınızı kumandasız olarak kullanabileceksiniz. Kumandanın orjinal kablosu veya bozulmuş PS2 farenin kablosu ile resimde görüldüğü gibi kısa devre yapalım ve artık ses sistemimiz kumandasız olarak çalışmaktadır. saygılar...

Selam hocam, bende Creative T3 kullanıyorum malesef benim sistemdede bu ses alçalıp artma sorunu var.. Kısa devre nasıl yapılıyor, benim gibi hiç bilmeyen, beceriksiz kişiler için detaylı açıklarmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: PVH

quote:

merhaba, basit bir kısa devre yöntemi ile Creative Inspire 5300 cihazınızı kumandasız olarak kullanabileceksiniz. Kumandanın orjinal kablosu veya bozulmuş PS2 farenin kablosu ile resimde görüldüğü gibi kısa devre yapalım ve artık ses sistemimiz kumandasız olarak çalışmaktadır. saygılar...

Selam hocam, bende Creative T3 kullanıyorum malesef benim sistemdede bu ses alçalıp artma sorunu var.. Kısa devre nasıl yapılıyor, benim gibi hiç bilmeyen, beceriksiz kişiler için detaylı açıklarmısınız?

a.selam buraya sık giriş yapmadığımdan dolayı zamanında yardımcı olamadım. kusura bakma !!

Öncelikle cihazın elektriğini kesin. Düz tornavida veya kontrol kalemi yardımı ile kumanda panelinin kapağını yukarı doğru çıkartın, daha sonra ses kontrol kapağındaki 3 vidayı ve ses açma panelinde bulunan somunu anahtar yardımı ile sökün, sadece ses anahtarı(noktalı potansiyometre)'nı kontak sprey ve diş fırçası yardımı ile temizleyin, iyice kuruması için bekleyin. vidalayıp kontrol edin. Bunları yapmanıza rağmen halen sorununuz devam etmekte ise ürünün yenisini satın almanız veya daha önce bahsetmiş olduğum kısa devre yöntemi ile bu sorunu çözebilirsiniz. saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcTeacher -- 6 Mart 2015; 23:11:20 >

• Ayni sorunu yasayan yada ileride yasayacak arkadaslara bilgi olsun..

Bende creative t3 kullaniyorum ayni sorun bende de oldu muzik vs dinlerken ses seviyesi yukselip azaliyordu biraz arastirma yaptim sorunun ses kontrol kumandasinda bulunun potansiyometre den kaynaklandigini ogrendim ve ses sistemleri tamiri yapan bir elektronikciye gittim potansiyometreyi degistirdi ve sorun cozuldu. Potansiyometre 4 bacakli ve kumandanin icindeki karta lehimle baglanmis 20.00 tl potansiyometre ye verdim baya yer gezdim sadece bir yerde aynisini bulabildim 15.00 tl de ustaya iscilik verdim toplam 35.00 tl ye sorun cozulmus oldu..
  • 1 liralık potları bile sorunsuz kullanıyorum aylarca hatta yıllarca . Yeni pot a bile kontak spreyi sıkıp öyle kullanırım çünkü. Bir creativeci de benim ürünlerini beğenirim ama potları çok hassas oluyor. Potlara kesinlikle kolonya tiner pas sökücü vb sıvılar sürmeyin. Kırmızı renkli kontakt cleaner kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

quote:

Alıntıları Göster
    Ben de kumandası yok. Hangi sıradakileri birbirine bağladınız? Denedim yapamadım. Bir uğultu geliyor o kadar. Başka sorun mu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif Ercan -- 6 Nisan 2018; 16:12:3 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.