Şimdi Ara

**~~CREATİVE ZEN 4 GB--TAM İNCELEME~~** Fotolar eklendi.. (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.525
Cevap
3
Favori
135.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 3S3R

Şu anda Türkiye deki fiyatı ne durumda?

avusturya dan getirtsem ne kadara gelir?

Ben gittigidiyor'dan 8GB lık modelini aldım.246,5 YTL + kargo 9,50.garanatili değil tabi bu.
    birde kulaklık aldım doğubanktan creative ep630 50ytl
    şeffaf kapakta almıştım 30ytl ye ama sonra baskı yaptığını gördüm hemen iade ettim.adamla biraz papaz olduk ama olsun aldım paramı. :)

hepsiburada.com'da 4gb lık modeli 275 civarı.

tavsiye ederim.video izlemek için forumdaki zen için converter rehberini mutlaka okuyun.
  • Selamalr herkese,
    Creative ZEN icine attigimiz albumlerin ayni ismiyle jpg lerinide atarsak album baslangicinde bu resmi gorebiliyoruz ..
    diye birseyler okmuustum uzun mzn once bu konuda..
    ama konu inanılmaz sayfa olmus.. bulmam cok zor, yardımcı olabiecek var mi? nasil yaparız bunu?
  • Yeni satın aldığım Creative Zen 8GB'lık ürünümü tanıtmak istiyorum.

geçen hafta gittigidiyor'dan aldım.246,5 YTL + kargo 9,50.garanatili değil tabi bu.
    (hepsiburada.com'da 4gb lık modeli 275 civarı.) İlk izlenim olarak harika duruyor.

TASARIM
    Çok şık bir görünümü var.Boyutları aynı kredi kartı gibi(kalınlığı hariç tabiki).ağırlık olarak tahmin ettiğimden daha hafif

YAZILIM
    Menüleri harika.Tam bir creative menüsü.türkçe menüsü var.video izlerken durdurduğunuzda altta bir ibare çıkıyo ve altyazıyı kapatıyo.Keşke yeni versiyonda bu düzeltilse demeden alamadım kendimi :) Biraz yavaş açılıyo gibi geldi bana.

RADYO
    Radyosu güzel çekiyo hatta ne kadar çektiğine dair 3 çubuk üzerinden takip edebilyosunuz.RMS yok.yani kanal isimlerini otomatik bulmuyo ama kanallara kendiniz özel isimler verebiliyosunz.32 kanal var.Radyodan kayıt imkanı yok.Otomatik tarama özelliği mevcut.Elle ararken +0.05 ile gitmiyo +0.10 ile artırıyo.Yani 98,70'te iken bi kere yukarı basarsanız 98,80 oluyo.Bence 98,75' i de görebilmeliyim ben.Çokmu abartıyorum bilmiyorum ama.idare eder yani.

SES KAYIT
    kart okuyucunun yanında çok güzel bi mikrofonu var.sesleri çok iyi alıyo.kayıtlar az yer tutuyo.Denemedim ama baya bi kayıt yapılabilir yani.

FOTOĞRAF
    REsimleri gösterme hızı çok iyi.Slayt gösterisi yapabiliyo.Keşke tv'ye de bağlanabilse dedim ama yok artık dedim sora :DD

EKSTRALAR
    bu bölümde tarih saat ve alarm var.Kendi üzerinde hoparlör gibi bişeyi olmadığı için alarmı bence pek bi işe yaramaz.Ben işe bununla kalkmayı düşlüyodum.O zaman alarm şunun için var.Bişey dinlerken belli bi zamanda bişeyi hatırlayabilmek için farklı bir şarkı çaldırıyor.
    Uyku zamanlayıcısı var.15 dk aralıklarla 120 dk ya kadar cihazın beli bir zaman sonra kapanmasını sağlayabilirsiniz.
    6 tane teması var.(kraliyet morunu tavsiye ederim.)

VERSION
    Aldığımda 1.10.05 sürümü mevcuttu.Hemen sitesinden bugünkü(25.11.2008) son versiyonunu 1.21.01 indirip yükledim.ilk yüklememde hata gibi bişey verdi tam anlamadım ama belkide yükleme sırasında bunu normal olarakta yapıyo olabilir.2. kez yükledim ve herhangi bir problem olmadı.Yeni versiyonla farklı medya türlerini(vmw gibi) de desteklediği yazıyodu.Versiyon yüklerseniz içindeki bilgiler gidebilir.Denemedim ama muhtemelen öyledir.

KULAKLIK
    Kulaklığın kalitesine değcek yok.Bu paraya kulak-içi kulaklı verecek halleri yok zaten de.Biraz fazla büyük.Yani benim kulağım küçük olduğu için demiyorum.Hakkaten büyük.bu yüzden ayrı bir kulaklık aldım doğubanktan creative ep630 50ytl.Bu kulaklıktan memnunum.içinden çıkanda kullanılabilir ama çok büyük ya kulağıma girmiyo.

KILIF
    Kılıf olarak benim aldığım yerden silikon kılıf hediye geldi.Hiç yoktan iyidir.LCD'sinin çizilmesi an meselesi dikkatli taşımak gerekli.Bunun için kılıf bulmak çok zor.Ben çok araştırdım.kulaklık alırken doğubanktan şeffaf kapakta almıştım 30ytl ye ama sonra baskı yaptığını gördüm hemen iade ettim.adamla biraz papaz olduk ama olsun aldım paramı. :) sonra baktım hepsiburada.com'da aynı kılık 20 ytl ye satıyolar.bu kılıfı kesinlikle önermiyorum.Ekrana acaip baskı apıyo.yazıcıoğlunda 2.5" lik ekran koruyucu satıyolarmış onlardan alıp yapıştırmayı düşünüyorum.

VİDEO
    internetten indirdiğim dizileri direk açmasını çok isterdim.avi desteği var diyo ama convert etmeden açılmıyo.Beraberinde gelen video converter programı bi işe yaramaz.3rd part bi uygulama(any vide converter ücretsiz ama altyazı desteği yok) ile işinizi görebilrsiniz.Başka programlarda altyazıyı dönüştürdüğünüz video içine gömüyor zaten.Belleğe filmi atıp altyazıyı da aynı dosya ismiyle atıp altyazıyı göstermesini beklemeyin.Convert etmek içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_26736203/tm.htm makaleden yardım alabilirsiniz.Arkadaşımızın eline sağlık çok güzel yazmış.Başka programlarla uğraşmayın derim.

KART YUVASI
    harici kartı kesinlikle açıkken takmayın.kilitliyo kendini.reset atmak zorunda kaldım.reset atınca bilgiler silinmiyor.Cihazın kendi belleği üzeirne veri transfer hızı gayet iyi.hazıfa kartina erişe bilmek için alet pc ye baglı degilken ; Hafıza Kartı ___>Çıkarılabilir disk konumunu acıyosun sonra usb den baglıyosun pc ye sonra gözükür hafıza kartı.Şimdi birtane de 8GB'lık (Class 6) SD Kart almayı düşünüyom.Bilmeyenler için söylim Class 6 SD kartlar için şu anda en hızlı transfer yapabilini.Class 4'ler daha ucuzdur..

ŞARJ
    Kısa sürede şarj oluyor.Ne kadar dayanadığı hk.da tam test etme şansım henüz olmadı.Şarj olurken.Ekranı açık."Bağlandı" diye bi ibare yazıyo.Bu da lcd'nin ömründen yiyo dolayısıyla.(Bu durumdayken cihazın kapama butonuyla cihazı kapatıp ekran ömründen tasarruf edebilirsiniz).Harici alınan Elektriğe bağlanıp şarj olmasını sağlayan adaptöre takılıyken bu lcd ekran açılmıyor ve dolayısıyla lcd ekranın ömrünü uzatıyo dediler ne kadar doğru bilemem :)
    Adaptörü hepsiburada.com'da bulabilrsiniz.20ytl civarı.

KABLO
    İçinden çıkan kablo gerçekten çok kısa.Notebook'ta belki o kadar problem olmayabilir ama.PC kullanıcılarının uzun bir kabloya ihtiyacı olacaktır.

DEZAVANTAJ DEĞİLDE KEŞKE ŞÖYLE OLSAYI DEDİĞİM ÖZELLİKLER.
    1.Kablosu çok kısa geliyo.
    2.Kulaklığı çok büyük.
    3.Ekranı çizilmeye çok müsait.(bu dezavantajmı bilmiyorum ama :D)
    4.E-book açmıyo.
    5.Dahili hoparlör yok.
    6.Video ları convert etmek can sıkıcı olabiliyo:keşke avi'yi direk atsak altyazıyıda yanına koysakta görse çok mu şey istiyom ne? :))))
    7.Klasörler arası geçiş imkanı olsaydı keşke.Hafıza kartı için bu mümkün ama dahili bellekte sanatçı listesi tür fln karışıyo biraz.
    8.radyonda kayıt yok.
    9.vidyo izlerken bir sonraki vidyoya sağ tuşa basarak geçmiyo.menüye girip seçmek lazım.
    10.ileri sararken atlama yapmıyo.dvd playerdaki gibi nereye geldiğini göremiyosun yani.dk olarak gösteriyo sadece.

avantajlarını üstte sıraladım zaten.

SONUÇ
    Fiyat/Performans olarak 9,5/10 veriyorum.
    kesnlikle tavsiye ederim.

umarım yararlı olmuştur.

• "DEZAVANTAJ DEĞİLDE KEŞKE ŞÖYLE OLSAYI DEDİĞİM ÖZELLİKLER.

6.Video ları convert etmek can sıkıcı olabiliyo:keşke avi'yi direk atsak altyazıyıda yanına koysakta görse çok mu şey istiyom ne? :))))
    "

terra__cota Bu program tamda istediğin gibi...

"Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter"

Ben bu programı kullanıyorum. gerçekten oldukça başarılıdır.

Ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapın. fps ye ve resolution a dikkat edin birde kalite iyileştikçe boyut artıyor. "normal" ı seçin kalite güzel çıkıyor. altyazı desteği var ama yazının boyut ayarları yok.

**~~CREATİVE ZEN 4 GB--TAM İNCELEME~~** Fotolar eklendi..

https://store.donanimhaber.com/8a/f5/a8/8af5a8f4c52f33b11795ce788ab5be25.jpg

buda programın linki içinde ilacı mevcut.

h t t p : / /r a p i d s h a r e . c o m /files/129268272/allok_3gppspipod_converter5.1.rar

(boşlukları kaldırın)
    hadi bakim kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 27 Kasım 2008; 2:40:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

Selamalr herkese,
    Creative ZEN icine attigimiz albumlerin ayni ismiyle jpg lerinide atarsak album baslangicinde bu resmi gorebiliyoruz ..
    ama konu inanılmaz sayfa olmus.. bulmam cok zor, yardımcı olabiecek var mi? nasil yaparız bunu?

Selam

zen'e atacağın albümün klasörünün içine albümün resmini koy adınıda folder.jpg yap. ozaman albüm kapağını zen de görebileceksin. yani bütün albümlerin resimlerinin adı folder.jpg olacak

saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: terra__cota

Yeni satın aldığım Creative Zen 8GB'lık ürünümü tanıtmak istiyorum.

.
    .
    .

umarım yararlı olmuştur.

İnceleme için teşekkür ederiz. Rehberi beğenip tavsiye etmenden de memnun oldum.
  • ""internetten indirdiğim dizileri direk açmasını çok isterdim.avi desteği var diyo ama convert etmeden açılmıyo""
    internetten indirdiginiz filmler icin yeterli codec destegi ve bunu cozebilen guclu bir islemcisi var. o acidan sorunu yok. gostermemesinin nedeni indirdiginiz avilerin coznurlugun 320x240 olmamasi,codec sorunu diil.

E-Book gosteremiyor""
    bence en buyuk eksikligi bu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dirgen

quote:

Selamalr herkese,

Selam

zen'e atacağın albümün klasörünün içine albümün resmini koy adınıda folder.jpg yap. ozaman albüm kapağını zen de görebileceksin. yani bütün albümlerin resimlerinin adı folder.jpg olacak

saygılar.

tesekkurler,
    ama simdi de soyle bir sorunum var,

album dediginiz klasor degil midir?

ilgili parcalar bir klasor adi altinda ve bu klasor de MUSIC altina kaydettim.
    bu klasor album yerine gecmiyor mu bu durumda?
    klasorun adını goremiyorum hicbir secenekte..

• upupp
    help :(
  • quote:

upupp
    help :(

arkadasim nelerle ugrasiyorsun sen?

darilma sakin, simdi sana yol gostericem. senin yapman gereken sey mp3 tagging, yani mp3leri isaretlemek.

bu isi nasil yapabilirsin, mesela bilgisayarına apple in muzik programi itunes u kurarsın, bunda bir playlist olusturursun, sonra dostum, o playliste senin diyelim bir klasorun var, o klasorde 10 tane parca var, o klasoru ac, 10 parcayi secip o playliste surukle.

oldumu bir playlist, sonra dostum, ctrl-a yapip tum parcaları secersin. mouse u sag tıklarsın ve getinfo, bilgileri getir dersin. bilgiler gelince burada albumun adını, sarkicisini herseyini degistirebilirsin. orada bir kosede albumartwork vardır, sag alt kosede oraya da bir resim diledigini suruklersin olur biter. ha su var, degistir dediginde itunes kendi muzik klasorune kopyalayabilir.

dostum bu bana zor diyorsan, mp3tag diye bir program var, google dan arat. bunun iyi tarafı bazı mp3lerde bu tarz islemlere koruma oluyor, itunes media monkey gibi programlarla degistiremiyorsun, mp3tag bunu yapiyor.

ac dosyalarini mp3tag ile albumlerini sarkicilarini bestecilerini tanımla, istedigin resmi de ekle, 5 dakikanı alır ama super olur. haydi dilerim yardımcı oldum, sevgiler, kolay gelsin.

• yok darilmak filan yaf :)

""apple in muzik programi itunes u kurarsin"" dedin orda bittim zaten..
    win XP de mi kurucam kullanıcam ben bunu?

playlist olusturdum Creative Zen media Explorer programi ile.
    Mp3 Tag programı da yuklu onla da batch islem yapabiliyoruz bu ok.

Benim anlayamadigim nokta su, Zen playerıma direk windowstan harici diske kopyalar gibi kopyaladigim icinde videolar olan KLASÖRü aynen zenin icinde de klsör olarak goruyorum.(video bolummune atiyorum)
    ama içinde mp3ler olan bir KLSÖRÜ atinca bu klasör adini göremiyorum??
    haliyle FOLDER.jpg yi neyin içine atacagim bilemiyorum??

Playlist olayı bu klasör mantıgından farklı sanırım- ztn playlist içine jpg uzntiyi kabul etmiyor.

napabilirimmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 29 Kasım 2008; 17:59:57 >

• Benim anlayamadigim nokta su,

Zen playerıma direk windowstan harici diske kopyalar gibi kopyaladigim icinde videolar olan KLASÖRü aynen zenin icinde de klsör olarak goruyorum.(video bolummune atiyorum)

• quote:

Benim anlayamadigim nokta su,

Zen playerıma direk windowstan harici diske kopyalar gibi kopyaladigim icinde videolar olan KLASÖRü aynen zenin icinde de klsör olarak goruyorum.(video bolummune atiyorum)

hic bir program kullanmadığını varsayarak anlatıyorum. zaten gerkte yok.
    cok zor değilde biraz yorucu. önce sanatçının adını taşıyan bir klasör aç ve o sanatçıya ait şarkılari onun içine koy. albümün resminide folder.jpg yap sonra
    bütün şarkıları vinampta aç play listteki her şarkının üzerine gel farenin sağtuşuna tıkla vief file info var oraya tekrar tıkla bir pencere açılacak idv1sekmesindeki bilgileri eksiksiz doldur. hepsini aynı şekilde düzenle. zen explorer kurdusan onunla gönder yada mausun sağ tuşuna bas ordan copy to creative zen var oradanda media library var ordan yolla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 7 Aralık 2008; 12:45:18 >

• ve sonram artik onu klasorm olarak gorecvek mi creative zen?
    ok, deniyorum hemen tesekkurlerr..
  • ok dir,
    artik album olarak goruyorum.

ama folder.jpg dosyasi olarak attgim resim gorunmuyor,
    yuvarlak buyuk CD sekli gorunuyor..
    degisik cozunurlukte resimlerle denedim sonuc ayni.

klasorun icindeki tum mp3 lerin album title bilgisi,
    icinde bulunduklari bu klasorun adi ile ayni.
    resmi de folder.jpg oalrak adlandirip bu klasorun icine, mp3 lerin yanina koydum..
    resimdeki gibi.. neden olmuyor anlamadim??

sizin duzgun calisan bir resminiz varsa bana atabilir misiniz? veya link verebilir misiniz.
    her turlu jpg denedim ama yine de resim icindeki bilgilerden filan mi diye bakicam.

• upup :(
  • 1. creative zen media explorer kurmanı tavsiye ediyorum.
    xp için
    http://ccfiles.creative.com/manualdn/Applications/PDE/10419/0xA8EB4169/ZNCB_PCAppXP_LA_5_70_15.exe
    vista için
    http://ccfiles.creative.com/manualdn/Applications/PDE/10420/0x47ACA5FE/ZNCB_PCApp32_LA_6_70_16.exe

2.TeamViewer ile yardımcı olabilirim

http://www.teamviewer.com/download/TeamViewerQS.exe

bu doyayı indirirsen sana uzaktan yardım olarak bu işlemi ben yapabilirim. buradan anlatması cok zor oluyor.

programın anlatımı kendi sitesinde mevcut belki bu forumda da vardır bilmiyorum

http://www.teamviewer.com/download/index.aspx

yardımı kabul edersen ozel mesaj at haberleşelim

• ok tesekkurler..
    once creative zen media exploreri deniycem olmazsa team viewri kurcalarim.. gerekirse sorarim burdan,
    uzaktan baglanilmiyo bana nedense,, denedik daha once cok, Moscovadayim :) burdaki baglanti genis bant.
  • ok. kolay gelsin. bu arada herkesin bayramını kutluyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dirgen

ok. kolay gelsin. bu arada herkesin bayramını kutluyorum.

Evet başta Zen kullanıcıları olmak üzere bu mesajımı gören herkesin bayramı mübarek olsun.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.