Başlık sorunu tam olarak niteleyemedi çünkü durum biraz karışık. Cihazı Amerika'dan getirttiğimi de belirteyim.
Sorun şöyle; kardeşim cihazdaki bütün dosyaları silmiş(albümler, playlist,records vs.). Şu an cihazda hiçbir dosya ismi görünmüyor.Dosyaları silmeden önce yaklaşık 19 gb'tı doluydu şimdi information'dan baktığımda total space:28565, free space:11760 görünüyor. Sorunun asıl kısmı ise bilgisayara bağlanamaması(bilgisayardan formatlayamıyorum).
MP10 ve MP11 ile ayrı ayrı denedim her ikisinde de bağlanmıyor. MP10 ile kurduğumda usb taktığımda ekrana nasıl açmak istediğim sorusu geliyor(Media Player Senk, klasör olarak vs.) fakat hangisini seçersem seçeyim cihaz bağlı değil uyarısı alıyorum(creative yazılımları da dahil). Removable disk olarak tanımladıımda ise sorunsuz bağlanabiliyorum, fakat 16 gb yapamıyorum yeterli boş alan yok uyarısı veriyor (zaten free space 11 gb gösteriyor); 8 gb yaptığımda sorunsuz kullanabiliyorum.
Direk cihazdan formatlayabilirsem ya da silinmiş dosyaları geri alabilirsem sorun çözülür diye tahmin ediyorum ya da bir şekilde bilgisayardan müdahale edebilirsem. Konuyla ilgili bilgisi veya önerisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..
Cihazın altındaki reset tuşuna bas. Sonra tekrar bilgisayara bağla. FirmWare update dene. Eğer olmadıysa başka bir bilgisayara yazılım yüklemeden formatla. (Benim Creative yazılımsız görünüyor diğer bilgisayarlarda,belki de 60GB olmasındandır. Ki , ben daha 5GB yapamadım :D. Maaşallah, aletler güzel ;) ). Eğer yazılımsız görünmüyorsa yazılım yükle.