Şimdi Ara

CRESYN C750E (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nietzsche_01 kulaklık eline geçti mi? Geçti ise bizi bilgilendirebilirmisin.
  • Arkadaşlar kulaklık normal ayarlarda çok düz bir kulaklık Samsung P2 kullanıyorum birsürü ekleme yaparak istediğime yakın bir ses aldım ama başka bir playerda ne olur bilmiyorum. Öyle çok aman aman bir kulaklık değil almazsanız birşey kaybetmezsiniz ama şu anki fiyatı için gayet güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nietzsche_01

Arkadaşlar kulaklık normal ayarlarda çok düz bir kulaklık Samsung P2 kullanıyorum birsürü ekleme yaparak istediğime yakın bir ses aldım ama başka bir playerda ne olur bilmiyorum. Öyle çok aman aman bir kulaklık değil almazsanız birşey kaybetmezsiniz ama şu anki fiyatı için gayet güzel.

Daha önce kullandığın kulaklıklarla kıyaslarsan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nietzsche_01

Arkadaşlar kulaklık normal ayarlarda çok düz bir kulaklık Samsung P2 kullanıyorum birsürü ekleme yaparak istediğime yakın bir ses aldım ama başka bir playerda ne olur bilmiyorum. Öyle çok aman aman bir kulaklık değil almazsanız birşey kaybetmezsiniz ama şu anki fiyatı için gayet güzel.

Daha evvel kullandığın AKG 324P ile kıyaslarsan?
  • Akg yüzde doksan sahteydi zaten fakat sesi gayet iyiydi bu kulaklık çok daha iyi ancak equalizer ayarı olmadan çok cansız bildiğiniz gibi samsung da dnse 2.0 adında bir teknoloji var sesin canlılığı dahil(clerarity) ayarlamalar yapılabiliyor ve bu kulaklıkta çok harika tepkiler verebiliyor o ayarlara. Söyleyebileceğim tek şey elinizde samsung varsa kulaklık harika ama başka player kullanmadığım için öneremiyorum açıkçası.
  • hocam sen yanlış mp3 player ile dinliyosun o kulaklığı,samsung un ses kalitesi çok kötü,efektlerde hava civa,sony ile felan dene
  • Ben bayağı memnunum aslında incelemelerde de oldukça yüksek puanları var samsung p2 nun öneri için teşekkürler.
  • bu ürünün, indirimli dahi olsa bu parayı etmeyeceğini düşünüyorum. aslında ben riske girip kulaklığı alacaktım ve shure e4c gibi kaliteli kulakiçi kulaklıklarla birlikte test edecektim fakat fiyatı, riske gireceğim düzeyde değil.

ayrıca bu hepsiburada'ya güvenmeyin. adamlar aylardır idirimli satıyorlar bu ürünü. hep "şu gün bitecek indirim" diyorlar fakat yine aynı indirimle ürünü satışa koyuyorlar. yani bir bakıma tüketiciyi gaza getirmeye çalışıyorlar.

edit : ayrıca ürünün türkiye satış fiyat 85 lira. yani yalan bir indirim olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 7 Eylül 2009; 22:04:59 >
  • bende yeni kulaklık almayı düşünüyorum ve günlerdir forumdaki incelemeleri araştırıyordum.
    hb deki indirim yurtdışı fiyatlarına bakınca çok iyi gibi. yurtdışında c750e nin fiyatı 100$ civarında.

SENNHEISER CX200 STREET II mi yoksa bu fiyatta iken c750e mi alayım bilemedim. cx300 lerin ve akg k324 ün fiyatı biraz tuzlu geliyor ama ses kalitesi ne kadar farkeder o aralığa değermi?

olabildiğince doğal ve dengeli bir ses istiyorum. hatta ep-630 düşünürken bass fazla olduğundan vazgeçtim. öneride bulunabilirmisiniz?

(anlaşılabileceği üzere daha önce kulak içi kullanmamıştım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal312

çok güzel. CRESYN E630RL'ın Frekans Aralığı: 20Hz - 20kHz creative ep 630'unkiyse 6Hz ~ 23kHz. bunun anlamı ne. değerler böyleyken creseyn e630rl'nin creative'den üstün olma ihtimali var mı? 2 senedir creative 630 kullanıyorum. sesine bir diyeceğim yok. ama kulağımı acıtıyor. en küçük kulaklık çorabını bile kullansam kulağıma büyük geliyor. bu nedenle farklı bir kulaklık arayışına girdim. Hassaiyet değerleri bakımından da creative çok üstün creseyn 97dB @ 1kHz, # creative: 106dB. bizzat deneyenlerden bizi aydınlatanlar olursa çok iyi olur.

kağıt üstündeki verilere bakarak kıyaslamak, kulaklığın %50 lik kalitesini belirleyen ses karakterini ve rengini bir kenara atmak olur. denemek en iyisi hiç duyulmamış bir marka söz konusu ise

• arkadaşlar ayın 24 ünde siparişi vermiştim ve geçte olsa kulaklık bugün elime ulaştı. kısaca ilk izlenimimi yazayım, birkaç gün daha kullandıktan sonra daha detaylı bir inceleme yapabilirim.

öncelikle henüz burn-in yapmadım kutudan çıktığı gibi dinliyorum.

ilk denediğim parçalardan birisi battlestar galactica soundtrack albümü oldu. yapan bear mccreary. birçok yerel çalgıyıda kullanır ve hafif klasik hafif rock arası bir müzik yapar. oldukça farklı ve çok ensturmanlı bir müzik albümü yani. dikkatimi çeken ilk şey her ensturmanın sesi çok temiz ve birbirinden çok net ayrılıyor. parçada aynı anda 7-8 enstruman çalarken bile herbirini en ince detayına kadar seçebiliyorsunuz. bu benim için çok önemli bir kriterdi ve bence bu testi büyük bir başarıyla geçti. albümdeki parçalar 320kbps.

genelde yabancı sitelerde okuduğum review lerde bass lar çok yüksek değil ama kaliteli denmişti. önceden ep630 kullandığımda( arkadaşda var idi uzun süre kullanmadım) bass ların parçayı fazlasıyla boğduğunu ve diğer ensturmanları ezdiğini hissetmiştim. sıra geldi bunu denemeye. deney parçamız daft punk- aerodynamic: sonuç: tüm o dijital efect ler ile süstenmiş elektronic ensturman sesleri çok net ve temiz gelirken bass lar çok net ve güzel hissediliyor. bass ların seviyesi çok yüksek değil fakat diğer enstrumanlar da fazlasıyla öne çıkmıyorlar. bass lar parçayı boğmadan net ve rahat dinlenebiliyor fakat bass lar asla eksik değil. tam gerektiği yerde bass ın titreşiminizi beyninizde net bir şekilde hissediyorsunuz. fakat bass testi için açtığım parçada en çok dikkatimi çeken şey ise parçanın ortasındaki gitar solosu oldu. kulaklığın mid leri o kadar netki nerdeyse penanın gitarın tellerine dokunuşunu hissediyorum. ep630 da bu hissi yakalayamamıştım. (aynı parçayı ondada denemiştim).

özetlemek istiyorum fakat yazıya bakınca gördümki "net" kelimesini çok kullanmışım. dengeli armatür sürücüleri araştırdığımda sesleri birbirinden iyi ayırdıklarını ve net tonlar verdiklerini okumuştum. iyiki bu bilgiye güvenip bu kulaklığı seçmişim diyorum şimdi.

eğer ep630 daki yüksek bass ları seviyorsanız bu kulaklıktan uzak durun. sizi bass anlamında tatmin etmeyecektir. senheiser serileri ve ep630 (araştırdığıma-okuduklarıma göre) bass ağırlıklı tasarlanmış kulaklıklardır. bu kulaklık ile senheiser serilerini veya ep630 u karşılaştırmak bence armut - elma karşılaştırması gibi olacaktır. fakat bass lar kafamın içinde patlamasın ama kaliteli olsun, her sesi tek tek seçebileyim, kendimi orkestranın önünde hissetmek isterim derseniz benim kulağıma göre bu kulaklık gerçeğe çok yakın bir ses veriyor.

benim ilk günkü izlenimim budur. herkezin zevki değişeceğinden olabildiğince ses rengine ve zevkinize göre bir yorum yapmaya çalıştım. birkaç gün daha kullandıktan sonra daha iyi bir inceleme yapmaya çalışıcam.

• Cresyn büyük markalar için fason üretim yapan bir Kore firması. Uygun fiyata kaliteli ürünleri var. Alan arkadaşların yorumlarına bakılırsa bu ürün de dengeli, haysiyetli bir kulaklık. Ucuz kulaklıklardaki güp güp seslerini sevenlere hitap etmez muhtemelen ama kaliteli ses ve bas almak isteyenler için uygun görünüyor.
  • küçük bir ekleme.
    entry yi yazdığımda beri uzandım vivaldi'nin "kış - I Allegro Non Molto (4 mevsim) (F minör) " dinliyorum. parçayı değiştirmeye elim varmadı bir türlü.

kulaklık tam klasik müziğe göreymiş meğerse. dengeli demiştim ya, güp güp bass ları duymak yerine net bir şekilde violin i dinlemek gerçekten çok zevkli oluyor.

klasik seven arkadaşlara kesinlikle öneriyorum.
  • Kulakığı almadan önce gidip nestra adlı arkadaşımda denedim ve hayran kaldım.Yaptığı incelemeyi onaylıyorum ayrıca yalıtım konusuna şöyle bir açıklık getireyim güçlü mü değilmi siz anlayın.

logitech z4 2+1 hoparlör sistemimde %70 bass ve %70 volume ayarını yaptıktan sonra bir şarkı açtım(pink floyd another brick in the wall) daha sonra psp mde lamb of god laid to rest adlı şarkıyı açtım.Emin olun hoparlörümden çıkan hiç bir sesi duymadım.Sonunda otobüs gürültüsünden uzak bir müzik deneyimi yaşayacağım bide otobüste bağıran o salak tipleri duyamıycam indirimdeyken kesin alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wh1sKy -- 21 Şubat 2010; 19:26:04 >
  • bu kulaklığı deneyen başka arkadaş var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l_l -- 8 Ekim 2009; 1:36:04 >
  • Evet ama konu başlığı "cresyn c750e" yanlış geldin galiba.
  • Ses ayrıntısı olarak ksc 75 le karşılaştırırsak hangis iyidir?
  • geç cevap için özür. ksc75 kullanmadım ama biraz araştırdım şimdi.
    dinamik sürücü kullanıyor.
    c750e dengeli akustik sürücü kullanıyor.

ikisinin farkını şöyle anlatayım.

dinamik sürücü daha güçlü bass lar verebilir. bass ağırlıklı kulaklıklarda bunlar kullanılır.
    ayrıca yapısı gereği (şekil olarak) normal hoparlörler ve kulağı saran kulaklıklarda bu tip dinamik sürücü kullanır.

dengeli akustik sürücüler ise daha temiz ve net ses verebilirler. genelde yorumlar bu tip sürücülerin daha doğal bir ses verdiği yönünde. (yarı manyetik yarı mekanik gibi bir sistemi var bu nedenle kontrolsüz titreşim veya seste patlamalar oluşmuyor.)
    fakat dinamik sürücüler tüm spektrum da ortalama bir başarı gösterebilirken akustik sürücüler belli bir spektrum aralığında yüksek başarı gösterebiliyor. bu nedenle yüksek seviye akustik sürücülü kulaklıklarda 2 yada 3 sürücü kullanılıyor. (belli bir spektrum aralığı dediğim : örneğin bass için bir sürücü , mid için ayrı bir sürücü ve tiz için ayrı bir sürücü gibi.)

c750e ile ilgili inceleme yazmıştım daha önceden aynı sayfada bulabilirsin. fakat karşılaştırma yapamıcam maalesef. verdiğim bilgiler umarım karar vermene yardımcı olur.

• Aslında tam zamanında oldu nestra bende müzikte ayrıntıya meraklıyımışım koss tan sonra öğrendim, bugün siparişi verdim. Gelince bende birşeyler yazarım. şaka maka cx 200 2, koss ksc 75, şimdi bunu aldım heralde hepsinin parasına çok iyi bir kulaklık alabilirdim. ürün hepsi burada word carda 6 taksit 77ytl olmuş.
  • Kulaklık geldi. ilk izlenim olarak birşey yazmak istediim. kulaklıkta ciddi bir dengesizlik var. Mid ler çok çok önde, basların nerden başlayıp nerde bittiği belli değil. ha ayrıntılı sese gelince tamam orda bir sorun yok. Bakalım biraz eko ile neler olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.