Evt kulaklık mid leriyle kendini aşmış durumda, detaylı ve yüksek midleri hızını alamayıp tiz ve basların karakterini bozuyor. karaktersiz baslar, sivri üflemeli bir çalığıdan çıkan tizler. eko bile baş edemiyor bu kulaklıkla, özellile basları açtığımda kulaklık kendinden geçiyor. kablo kalitesi izalasyon iyi.
cx200 2 ile karşılaştırırsam, cx200 netlik olarak bas kalitesi olarak bu kulaklığa göre çok çok üstün.
Zanlımca bu kulaklığa %90 indirim yapsalar yinede fiyatını haketmiyor.
Diğer inceleme yapan arkadaşlar kızmaz umarım. bunlar tamamen kendi görüşlerim.
arkadaşlar daha fazla alıp kullanan yok mu şu ürünü? aynı markanın 17 liraya olan e630'unu kullanıyorum ve o fiyata gelen kaliteye hayran kaldım!! arada ki fiyat farkıyla paralel olcğını bilsem düşünmeden sipariş vericem!!
amazon fiyatı da cx 300 ü 4'e katlamış? yok mu başka fikir veren:)
madem ses yok kurban olarak kendimi seçtim:) siparişi verdim bakalım hepsiburada kaç günde göndericek? zira bu aralar 1957 posta teşkilatını aratıyolar maşalah:))
Hepsiburada fazla uzatmadan yolluyor. Umarım beğenirsin. Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Şu ara son ses bilgisayda takılı. burn-in olurmu diye bekliyorm. yine de pek bir değişme yok. Eklemek istediğim slikonları farklı yedeğini bulmak zor ve slikonarı yapısı itibariyle kulakta aşırı bir basınç oluşturuyor, yürürken bu basıncın etkisi çok fazla.
Ürünü bilerek almanızda fayda var. Ha denemediğim için ürün iyidir kötüdür bilemem ama armatür sürücülü bir model olması nedeniyle az çok ses karakterinin nasıl olduğu ve size ne verebileceği ile ilgili yukarıda arkadaşlar tarafından verilmiş. Eğer bu tarzda bir kulaklık alışkanlığınız ya da zevkiniz yoksa, sonuç olarak üründen memnun kalmazsınız. Ama bu tarz bir ses arayışını varsa, sizin için çokta iyi bir tercih olabilir.
nerdeyse 15 yıldır kulaklıkla müzik dinlerim (eyvahlar olsun morukladım:) kulak içi kulaklıkları da yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum açıkçası o konuda bir sıkıntım yok:) 2 yıl kadar cx 300 kullandım gayet memnundum ama sağ kulaklığı vefat etti ne yazık ki:) 2-3 ay önce de cresyn'in 18 liraya satılan giriş seviyesi kulak içi kulaklığını aldım aynı siteden ve 18 liralık bir kulaklığı şaşırtıcı derecede başarılı buldum cx 300'e kafa tutan performansıyla. yani ufak da olsa fikrim var bakalım ne çıkıcak kutudan:) ümidim aradaki fiyat farkının performansa yansıması ki öyle olursa kokunç olacağını düşünüyorum. gelince fikirlerimi ileticem buradan..
bu arda bor_kar kardeşim aman diyeyim burn in yapmak için son ses bilgisayara bağlamak kulaklığı yapılabilcek en zararlı işlerden biri!! bence ya hiç yapma yapıcaksan da ses yüksekliğini orta seviyede yap. forumda burn in gerçekliğine iilişkin uzun tartışmalar olmuştu ve o tartışamlarda senhhesier'in türkiye yetkili servisi metan'a bu konuda mail atan bir arkadaş burn in'in bir şehir efsanesi olduğuna dair bir cevap almıştı. ama ben de cx 300 kullanırken ilk aldığım zamana göre 1 ay sonrasında çok daha iyi bir ses aldığımı hatırlarım. muhtemelen kulağımızın uyumuyla alakalı diye düşünüyorum. her neyse müzik güzeldir tadını çıkarın:)
aklıma gelmişken son olarak buradan kulak içi kulaklık kullanan arkadaşlara son bir uyarım olacak. lütfen müzik cihazlarınızla müzik keyfi yaparken ses seviyiseni orta seviyeleri geçmeden kullanmaya çalışın. kulağımız en değerli organlarımızdan biri dikkat edelim lütfen. tabi kırklı yaşlarınıza işitme cihazıyla girmek istemiyorsanız!!!
Kulaklığa sinirlendiğim için son sese vermiştim :) , burn-in de bozulmasına gerek kalmadı, slikonu değiştirirken armatürün olduğu yer ayrıldı. Birde ben cx 200 2 deki rahatlığı bilerek bu ürünün kulağa yaptığı basıncı kastetmiştim. Şimdi yine kulaklık alıcam ve yine kulakiçi olacak, dışardaki rahatlığı için. Uyarına katılıyorum, orta sesi geçmemek önemli. Cx300 kafa tutan kulaklığın modelini yazarmısın. İdarelik ucuz birşey almak istiyorum. cx200 e kardeş el koydu.
quote:
Orijinalden alıntı: bor_kar
Kulaklığa sinirlendiğim için son sese vermiştim :) , burn-in de bozulmasına gerek kalmadı, slikonu değiştirirken armatürün olduğu yer ayrıldı. Birde ben cx 200 2 deki rahatlığı bilerek bu ürünün kulağa yaptığı basıncı kastetmiştim. Şimdi yine kulaklık alıcam ve yine kulakiçi olacak, dışardaki rahatlığı için. Uyarına katılıyorum, orta sesi geçmemek önemli. Cx300 kafa tutan kulaklığın modelini yazarmısın. İdarelik ucuz birşey almak istiyorum. cx200 e kardeş el koydu.
açıkcası müzik işi biraz özel. ben yine cresyn'in aşağıdaki linkteki modelini aldım belki de fiyatı nedeniyle düşük olan beklentim nedeniyle çok başarılı buldum bilmiyorum ama şu an keyifle müzik dinlememe yeterli oluyor.
ama sen zaten c750i sini alıp beğenmediğine göre hiç alma derim cx 200 beğendiğini söylediğine göre bas ağırlıklı ses tipini seviyorsun ve cresyn gerçekten de mid tiz bas konusunda dengeli kulaklıklar üretiyor gözüken. tam da benim istediğim gibi:) ha bu arada linkini verdiğim ürünün bası yok değil sakın öyle anlaşılmasın izolasyonu da gayet yeterli seviyede.
Teşekkürler, şimdilik idare etsin diye linkteki ürünü aldım. c750i hakkında sen de bir inceleme yaparsan sevinirim. birde ben bassdan ziyade çok yoğun mid ten rahatsız olmuştum. belki de yazdığın gibi zevkime hitap etmedi
CRESYN C230E bu ürünü süper hızlı gönderi olduğu için tercih ettim, Kulaklık çok rahat, üstüne yattığımda bile kulağımda olduğunu farketmiyorum. keza slikonlarda yumuşak ve rahatsızlık vermiyor. c750e ye de bu tip slikon koymamaları ilginç. Ses kalitesi ise vasatın üstünde, fiyatna göre çok iyi. Eğer 20ytl kulaklık bütçeniz varsa gözü kapalı alabilirsiniz.
şu foruma sık sık girme alışkanlığını hala edinemedim :) bor-kar zevkine uymadığına üzüldüm açıkcası. sonuçta birtek benim yaptığım inceleme vardı. fakat cx200 gibi bass ağırlıklı bir kulaklıktan sonra bu kulaklığın aşırı mid-tiz ağırlıklı gelmesi normal. zaten c750e nin tasarımı mid-tiz için. dinlediğin müzik tiplerini vb. de ilave ederek biraz daha detaylı inceleyebilirsen çok daha güzel olucak. inceleme bakımından biraz yorum çeşidi olsun. sonuçta kulaklık konusunda kalitenin yanında kişinin kulak yapısı, müzik tipi ve kişisel zevk de önemli.
örneğim kulaklığın midleri ve tizlerinin doldunluğu benim hoşuma gitmişti. eq ayarları ile bass ları birazcık yükselttiğimde benim kulağıma mükemmel geliyor ses. bas ların biraz zayıf kalması konusunda katılıyorum (eq ayarı ile tam oluyor) fakat nereden başlayıp nereden bittiği belli değil demeni biraz daha açabilirsen daha iyi olucak. yani sana göre baslar dengesizmi? net değilmi? arada kayıplarmı oluyor? yoksa yetersizmi? kulaklığı henüz çok kullanan olmadığından biraz detaylı ve net bilgi vermeye çalışalım. umarım vakit ayırıp bir inceleme de sen hazırlayabilirsin.
burn-in konusundada bu tip dengeli armatür sürücü kullanan kulaklıklarda burn in yapmayınız. bu sürücülerde burn in işlemine gerek yok ve ilk dakikadan itibaren tam ses kapasitesini veriyor. burn-in işlemi dinamik sürücülerde bile -kulaklığın tam performansına ulaşmasını sağlamasına rağmen- önerilmemektedir. burn-in in herzaman kulaklığa hasar verme ihtimali vardır. firmalar ve ses konusunda güvenilir çoğu forum burn-in yapmak yerine bırakın zamanla kulaklığın sesi otursun diyorlar. bu süre zaten en fazla birkaç hafta alıcaktır.
Önceki yazdıklarımda biraz sinir ve hayal kırıklığı vardı. Evet kulaklığın mid performansı çok önde bas ve tizlerin karakterini değiştiriyor, örneğin yağmuz sesi cam kırığı sesisi gibi. , tizler derli topu kulağı rahatsız etmiyor ama tizlerde kayıplar var, basslar şu anda biraz daha toparlandı. bass olarak daha sağlıklı yorumum sert ve biraz uzantılı. eğer mp3 plyerde bası arttıramasam çok kötü olabilirdi. birde slikonu çıkarırken armatür kısmı ayrıldı. tekar lehim ve yapıştırıcı ile yerine takdım.
cx 300 2 deneme fırsatı bulunca biraz sevindim. cx 300 2 nin tizleri çok rahatsız edici, onun yanında c750e çok tatlı kalıyor. cx 300 2 nin basları 750e ye göre güzel, ama tizlern rahatsızlığı müzik keyfini öldürüyor. kısacada bir karşılaştırma yaptım.
ben cx 200 2 yi fiyatına göre çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. tizlerde kayıp olsada gayet dinlenebilr. keza cx 300 2 türkiye fiyatına bakılırsa rezalet.
Dün akg 330 siparişi verdim. artık nasıl çıkarsa çıksın bu seneki son kulaklığım olacak. cx 200 2, cx 300 2, creyn 750e , koss ksc 75, creyn 250e ve akg 330 hakkında tam bir kıyaslama yapıp yazacağım
Neden vasat kulaklıklara tekrar tekrar para vermek yerine bir seferde iyi bir kulaklık tercih etmiyorsunuz? Bu arada armatür sürücülü kulaklıklarda da az da olsa burn-in olur. Daha çok kablo burn-in'i dir ama etkisi hissedilir. Burn-in şehir efsanesi değildir. Bilimsel açıklaması mevcut bunların. Ancak etkisi belirli bir kalitenin üzerindeki ekipmanlarda rahat hissedilir.
yeni mesajın dah açıklayıcı olmuş bor-kar. almayı düşünen arkadaşlara yararlı olucaktır. sana çok iş yüklüyorum gibi olucaka ama akg330 gelince elindeki kulaklıklara puanlama vererek bir karşılaştırma yapabilirmisin?
burn-in armatür sürücülerde olmaz diye okudum dizaynlarından dolayı fakat kablo burn-in i konusunda bişey araştırmadım yorum yapamıyorum. kesinlikle şehir efsanesi değil katılıyorum. ama burn-in yapmakmı yoksa yoğun kullanımla kendiliğinden açılmasını beklemekmi daha doğru diye çok tartışma . hangisi daha sağlıklı olur ketirmek güç.
Kulak içi modeller için bence burn-in yapmak gereksiz. Zaten çok uzun sürmez dinleme esnasında pişmesi. Ama ben mesela k702 yi mecburen pink noise le pişiriyorum. Çünkü 500 saat burn-in süresi var. Günde bir saat dinlemeyle seneler alır sesin oturması.
Akg geldi hocam ir kaç gün dinledikten sonra fikrimi yazacağım.
AKG 330 , CX 200 2 , CX 300 2, Cresyn C 750e
AKG K 330 : Tizler canlı ve kaliteli, özellikle zil seslerinde kalitesini ortaya koyuyor, mid seslerin canlı, dengeli ve tizler gibi kulağı rahatsız etmeyen tatlı bir havası var. Ama iş bas seslere gelince kulaklık çuvallıyor, basları seçmek mümkün değil, tiz ve midlerin altında eziliyor. Bu beni çok rahatsız etti, Türkiye fiyatını(160ytl) kesinlikle haketmeyen bir ürün. Eğer bu ürün akg k324 ün basları iyileştirilmiş haliyse...........
CX 200 2 : Fiyatının hakkını veren bas ağırlıklı bir kulaklık, baslar bazen baş ağrısı yapsada ekodan küçük ayarlara iyi tepki veriyor, tizlerde kayıplar var, bas sesler de yapaylık bir miktar, en güzel yanı sesleri birbirine karıştırmadan verebiliyor.
CX 300 2 : Tiz, mid ve baslar dengeli, dinlediğimde en sevmediğim yanı tizlerin ve midlerin aşırı yapay ve ince olması, Sesi orta seviyenin üstüne çıkarınca herşey birbirine giriyor, Bu dört kulaklık içerisinde en kaliteli ve dengeli bas sesini veriyor.
Cresyn C 750e : Mid ağırlıklı bir kulaklık, midler bas ve tizlerin karakterini etkiliyor, baslar sert, bu dört kulaklığın içerisinde esntruman ayrımını en iyi yapan kulaklık, new age, klasik, fantazi, solo, pop vb. müziklerde eko ayarı ile keyif verici hale geliyor, Aşırı ayrınlıtı ses vermesi metal ve rock müzikte tam tersi rahatsız edici oluyor, metal ve rock severlerin görünce kaçması gereken bir ürün, Yine bu dört kulaklık içerisinde sahnesi en geniş olan.
Şu anda elimde akg 330 ve cresyn C 750e var, cx 200 2 kardeşimde, cx 300 2 arkadaşımda. Ben akg yi rezalet basları yüzünden rafa kaldırdım.Cresyn 750e hepsini içinde enstruman ayrımı ve ne kadar tiz ve baslarında kayıpları olsada keyifle dinlenilebilir bir kulaklık,
Creyn hakkında yazdıklarımda, diğer kulaklıkları dinledikten sonra buyuk hata yaptığımı anladım.
Bu arada cresynb C 230e tam bir film kulaklığıymış,