Şimdi Ara

crop sensörlü fotoğraf makinasından full frame geçenlerin görüşlerini alabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, forumda yeniyim ve ilk mesajım. bir nikon d 7000 kullanıcısıyım. aranızda crop sensörden full frame makinaya geçen mutlaka vardır. full frame ayrı bir dünya diyorlar. gerçekten öylemi crop sensörden full frame geçen arkadaşların yorumlarını bekliyorum. ne gibi farklar gördüler. tavsiye ederler mi? bu mesajın başka insanlara da kılavuz olacağını düşünüyorum. şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersen martin -- 6 Aralık 2014; 10:18:04 >

• yokmu hiç acep.
  • ben de aynı merak içerisindeyim.
    2senedir 600d + tamron 17-50 kullanıyorum,
    bu aralar 2.el 5dm2 bakar oldum.

croptan ff'ye geçen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • Ekstra detay,ıso performansı ve çözünürlük ff tercih etmek için yeterli sebeplerdir. D810'dan önce 600D ve Mk III vardı. Mark III'ten sonra D810 orta format gibi geldi. Tavsiye ederim.

645z Iso 1600:http://216.18.212.226/PRODS/pentax-645z/FULLRES/645ZhSLI001600NRAD.JPG
    D810 Iso 1600:http://216.18.212.226/PRODS/nikon-d810/FULLRES/D810hSLI01600NR2D.JPG
    5d III Iso 1600:http://216.18.212.226/PRODS/canon-5d-mkiii/FULLRES/E5D3hSLI001600NR2D.JPG
    600D Iso 1600:http://216.18.212.226/PRODS/T3I/FULLRES/T3IhSLI01600_NR_2D.JPG

• sazan84 S kullanıcısına yanıt
    Bende d610 a bakar oldum. Full frame hep arzulamışımdır. Daha mı iyi olacak bilmiyorum ama buraya yazılacak görüşler doğrultusunda hareket edeceğim. Ama 1 kişi(sağolsun) yazmış. Bakalım elbet yazan olur. Bu arada tamrondan memnunmusun yavaş diyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bartudg B kullanıcısına yanıt
    Hız konusunda şikayetim olmadı hiç, memnunum.
    Neyse konudan sapmayalım :) başlıkla ilgili diğer atkadaşların yorumlarını bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 7 Aralık 2014; 13:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben D7100 kullanıcısıyım. Fotoğraflarımın satılıyor olması veya profesyonel işlerde çalışıyor olmam lazım ki FF ye geçeyim. Bunun dışında hobi için yapanlar fotoğraf kompozisyon, teknikleri çok iyi olması lazım ki. Fotoğraflarımdaki keskinliği biraz artırayım diyebilesin. Ayrıca lens fiyatlarıda ona göre artacaktır. FF ye geçipte üstüne 1000 TL lik lens takmanın da bir anlamı yok. Flash gibi elinizdeki fotoğraf kalitesini artıracak, tekniklerinizi geliştirecek parçalara yönelmeniz.
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    CEVABIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HATTA BİR KARAR VERMEMDE ETKEN OLDU. BU TESBİTİ BİR ÇOK KİŞİ YAPTI BU İŞTEN PARA KAZANMIYORSAN HİÇ GEREK YOK. LENSLERE YATIRIM YAP GİBİ AMA BEN GERÇEKTEN CROPTAN FULL E GEÇEN BİRİNİN YORUMUNU MERAK EDİYORUM. NE ARTILARI GÖRDÜ NE EKSİLERİ GÖRDÜ.
  • ersen martin kullanıcısına yanıt
    parada sorun yoksa hertürlü geçilebilir :))FF başka bir dünya çünkü hocam bikere bakış açın değişicek,yani vizörden gördüğün herşey sana daha farklı gelmeye başlayacak ilk başlarda ilk etkili izlenimin bu olacağı aşikar :)
    donanım yönünden sana katacakları zaten başlı başına bi konu zaten.ama FF makine pahalı bi dünya ,lensleri iyi almak zorundasın yoksa FF min artısını hissedemessin :)
     crop sensörlü fotoğraf makinasından  full frame geçenlerin görüşlerini alabilirmiyim?

• Sadece Hobi Olarak Yapanlar İçin Canon EOS 650D İdeal, hobi için 5-6 bin liralık makine almak ne kadar mantıklı size kalmis

• Ben 550d 'nin yanına 5d mk1 aldım, tabi body eski, dünyam değişmedi. Ama o kadar eski body de bile ff body kalitesini ciddi anlamda hissettiriyor. En büyük artısı daha fazla detay, dinamik aralık ve alan derinliği kontrolü.
    İmkan varsa bence geçilmeli, ama kişinin fotoğraf çekim ve kompozisyon teknikleri hakkinda belli bir yere gelmesi ve öyle alması bence daha mantıklı. Bu doğrultuda kendimde ff gövdeye geçince kendimi biraz daha gelistirdigimi farkettim. Aslında her yeni bir ekipman kişisel gelişime başka şeyler katıyor.
    Mesela sabit odaklı ve açık diyaframli bir lensi ff gövdede kullanmak başlarda zor gelir, alan derinliği ve diyafram açıklığı konusuna daha fazla dikkat etmek gerekir. Bu örnekler çoğaltılabilir.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    bu makinayı alınca kesinlikle bir kursa (siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce yararlı mı) ve bence olmazsa olmazı photoshop öğreneceğim. kararlıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen martin

bu makinayı alınca kesinlikle bir kursa (siz bu konuda ne düşünüyorsunuz sizce yararlı mı) ve bence olmazsa olmazı photoshop öğreneceğim. kararlıyım.

Bence kursa gerek yok, ama dediğim gibi belli bir olgunluğa gelmiş olmak lazım.
    Yani, deneyim ve tecrübeden bahsediyorum.

• Arkadaşlar aşağıda p.m. ile bir arkadaşın (ismi bende saklı) sorularına yazdığım cevaplar var. Tmbellikten tekrar yazmadım.. Umarım yardımcı olur..

P.m. ile gelen soru..:

1- Daha önce ne kullanıyordun neden d610 a geçtin, geçince ne farklılıklar gördün.
    2-tavsiye edermisin. yoksa d7000 de kal lenslere yatırım mı yap dersin. çünkü herkes satma para kazanmıyorsan ne gereği var diyor. sen ne düşünüyorsun.
    3- sende hangi lensler var.

P.m ile verdiğim cevap..

1. Daha önce kullandığım gövdeler.. Lensleri yazsam sayfalar sürer.
    Apsc aynalı : Canon 350d, 450d
    Apsc Yarı geçirgen aynalı: Sony a57,a77
    Apsc Aynasız: Nex5n, Nex6, A6000
    FF Aynalı: Nikon D610
    FF Yarı geçirgen aynalı: Sony A99
    FF Aynasız : Sony A7
    Gördüğün üzere arsızım biraz. Benimki fotoğraf çekmekten çok teknoloji merakı. D610 kullandığım en iyi gövde diyebilirim.. Hatta bir ara 5dmk3 filanda baktım ama bence nikon bana daha yakın.. Bence..

2. Aklında kalmayacaksa çok ta gerek yok tabii. Fx ile en çok iso kazancın ve alan derinliği kazandın olacak.
    Ama lensler filan görece farklı (pahalı) tabi Fx gövdede.

3. Şu an A7 kullanıyorum. 55 1.8 zeiss, sony 20-200 f4 oss ve sony 10-18oss var..
    Tembellikten, taşımaya üşendiğim için sattım d610u. Yanında 24-85 kit lens ve 70-200 f4 ile kullandım. Lens için 24-85 i kötüleyenler halt etmiş diyebilirim. 24-70 2.8 zeiss de kullandım mesela dünya para ama fiyat farkı kadar fark kesinlikle yok. 70-200 f4 ise şahane ötesi bir lens bir kez kullandın mı diğer lenslerin hepsi çamur geliyor insana..
    Sadet: Bana bakma benimki teknoloji merakı.. Gövde bahane, Nice fotoğrafçılar var şahane fotolar çekiyorlar. Mesela çevrendeki profesyonel fotoculara bak çoğunda bir sb700 flaş ve d90 var biraz yeni kullananlarda d7000 yada 600d veya 60d canon ve orta halli bir flaş..
    Bu amcalar para kazanıyor. Bizim neyimize lağzım fx ama insan merak ediyor, kullanmak istiyor..
    Fx masraflı bir yol.. Aslında gerekte yok. Bence makinanın yanına lens diz. Elindeki makine ile çekemeyeceğin hiçbir şey yok.. Ama kesinlikle flash kullanmayı öğren. Unutma, fotoğrafta en önemli şey ışık..
    Işığın bol olsun.. Hayırlı günler..

• Sanırsın ekmeğin içinde helva var :)
  • aşağıdaki videoda aps-c algılayıcılı sony nexin nasıl tam kare gibi kullanıldığı anlatılıyor bir bakın derim

crop sensörlü fotoğraf makinasından  full frame geçenlerin görüşlerini alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yme61 -- 16 Aralık 2014; 12:28:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.