Ülkemiz şartlarında zaten crossfire yapmak zor olduğu bir dönemde eski ekran kartımı değerlendirmek istiyorum.
Size bir kaç sorum olacak.
MSI Platinum Combo P35 anakarta sahibim. Kart crossfire destekliyor ve elimde sapphire 2900 gt ekran kartı ve 2 gb 800 mhz ocz ram var.
Bu bilgisayarı upgrade etmek istesem crossfire için bir tane 2900 xt ve 2x2 800 mhz ram alsam ekran kartı crossfire çalışır mı ve ramlerle birlikte oyun performansım ciddi derecede artar mı?
anakartın ddr3 ram calıstırıp calıstırmadıgını da tam olarak analayamadım var mı bilgisi olan?
2900 gt zaten fiyasko bir kart ve çok fazla güç çekiyor.zamanında bile çoğu muadili ekran kartından düşük performans vermiştir.2 tane ile cf yaparsanız (denemedim ama) çok iyi bir performans alamazsınız.16x 4x modunda çalışacağı için fps de yükselme olmaz fakat ortalama değerlerde değişme olabilir.o da sizi tatmin etmez.ayrıca sistemin güç gereksinimi artar.psu'nuz yetmeyebilir. Ram ddr2 leri çıkarıp ddr3 takılabilir fakat buda çok gereksiz olur.ddr3 e geçecekseniz düşük zamanlı ramlerden almalısınız.yoksa ucuz ddr3 lerin ddr2 800 lerle performans farkı yok.düşük zamanlı ddr3 lerde pahalı oldugu için gereksiz olacak.bana kalırsa siz 2900 gt nizi satıp yeni bir ekran kartı alarak devam edin.yada sistemi hiç bozmayın.
ekran kartı tavsiyesi nedir 80 TL'ye 2900xt buldum ayrıca 2 gb ram var ddr2 bırakıp ram takviyesi de yapabilirim
NOT: 700w cougar psu var.
yakin fiyata 4870 alip tek kullansan daha iyi olur bence.