Şimdi Ara

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
26.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir sorum var. mesela kralın tekiyle oynuyoruz. adamın tek kızı var. kız başka hanedandan bir adamla evlenmiş olsun. ondan da bir erkek çocuğu olsun. sonra bizim kral ölüyor mallar kızına kalıyor. eğer bişe yapmazsak kız da ölünce mallar oğluna kalıyor ve oyunu kaybediyoruz. çünkü torunumuz bizle aynı hanedandan değil. böyle bir durumda kralımız öldü kız başa geçti nasıl durumu toparlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkants

arkadaşlar bir sorum var. mesela kralın tekiyle oynuyoruz. adamın tek kızı var. kız başka hanedandan bir adamla evlenmiş olsun. ondan da bir erkek çocuğu olsun. sonra bizim kral ölüyor mallar kızına kalıyor. eğer bişe yapmazsak kız da ölünce mallar oğluna kalıyor ve oyunu kaybediyoruz. çünkü torunumuz bizle aynı hanedandan değil. böyle bir durumda kralımız öldü kız başa geçti nasıl durumu toparlarız

Hacı boşanabiliyorsan boşan boşanamıyorsan kocanı öldür, sonra matrilineal marriage ile biriyle evlen yeni çocuklar senin ailene dahil olacak. En büyük çocuk tahta geçer kanunu varsa onu değiştirip en küçük çocuk yada seçimle (Biraz riskli) yaparsan sorunun çözülür kanunu değiştiremiyorsan en büyük oğlanıda öldürecen artık. Keşke ilk baştan böyle bir durumda kalmasaydın.

• Oyun acayip karışık. Öğrenebileceğim tavsiye video veya rehber var mı :)
  • Bu demesne sizeı aşarsak vassallarımızı kızdırmaktan başka zararı olur mu, tüm vassalları temizleyip feodaliteyi kaldırmayı planlıyorum.
    Bir de şu toprakların erkek çocuklara bölüşülmesi durumuna ne yapabilirim, türklerle oynuyorum veliaht kanununda seöenek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

Bu demesne sizeı aşarsak vassallarımızı kızdırmaktan başka zararı olur mu, tüm vassalları temizleyip feodaliteyi kaldırmayı planlıyorum.
    Bir de şu toprakların erkek çocuklara bölüşülmesi durumuna ne yapabilirim, türklerle oynuyorum veliaht kanununda seöenek yok.

Hacı ne kadar fazla tutarsan o kadar tax bonusun düşüyor yani çoğunlukla aynı sayıda tutarsan en çok öyle kazanıyorsun. Başkentte 2-3 tane kale tutarsan oraya vergi toplama göreviyle adamını gönderince geliri çok arttırıyor arada sırada kazancına göre 300-1000 bonusta veriyor. Sonra en önemlisi şehir yaptırmak, Charlamagneden sonra doğu bomboş olduğundan oraya dayıyorum şehirleri gelir uçup gidiyor ama kralların şehirlerine yapma sonra istiyor aran bozuluyor krallarının vassallarına yap.

Misal 2.2de oynadığım bu oyunu bir ara bu konuda paylaşıyordum,

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU]

Yıllık 12 kalemden 427 altın, vassalların tamamından 367 altın, şehir vergilerinden 1300 altın geliyor 100 küsür tane kadar yaptırdım

Türklerde Turkish succession-en güçlü oğlan başa geçer olması lazım ama tengriyken yokmuydu acaba müslüman olman gerekiyor olabilir. Hangi sürümü oynadığında önemli çok değişebiliyor, en çok keyif aldığım bu 2.2 Charlamagneydi, 2.3.2de olabilir. Birde denemediysen Horse lordsu mutlaka dene Türk ağır süvari atlı okçularla Abbasi bizans önüme geleni tokatlıyorum ama biraz dengesiz olmuş diğerleri kadar keyifli değil.

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    sağol ya diğer oyunlarını çözdüm diyebilirim bunda baya zorlanıyorum.
    horse lordu daha almadım ama yazın düşünce alırım son iki dlcyi de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu oyunda en uyuz olduğum şey müslüman devletlerdeki toprak yönetimi. Avrupadaki feodal sistemle aynı yapılmış. Oysaki vilayet sistemi olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

sağol ya diğer oyunlarını çözdüm diyebilirim bunda baya zorlanıyorum.
    horse lordu daha almadım ama yazın düşünce alırım son iki dlcyi de

Aslında Eu4ten bir hayli kolay bir kaç önemli noktası var onlara dikkat edersen hiç zorlanmıyorsun.

1- Çocukları iyi yetiştirmek, karılarını iyi seçmek. Brave-kind-just çocuklara aktarmak çok önemli sonra vassalların sevmediği özelliklere dikkat etmek lazım birde mutlaka karakter oluştururken Sayyid'ide seç Peygamber efendimizin soyundan gelmiş oluyorsun tüm müslümanlara +10 veriyor babadan oğullara aktarılıyor.
    2- Bir yeri ele geçirdiğin zaman orda kültürü yabancı kimseyi bırakma, foreigner asla kaybolmuyor. Müslümanlar başka dini revoke edebildiğinden tertemiz edebiliyorsun sonra hep hangi kültüre mensupsam onlarla dolduruyorum. O oyunun başında doğru düzgün Türk çıkmıyordu şimdi aramanın yarısı Türk
    3- Konsüldeki adamları yüksek özellikli seçip iyi kullanmak, misal spymasterın Scheme özelliği faction kuran vassalları vazgeçiriyor. 4 yılmı öyle birşeyde bir daha kurmuyorlar-katılamıyorlar, spymasterın intrigue özelliği yüksekse bide vassalla aran aşırı bozuk değilse büyük ihtimal kabul ediyorlar.

Bunları kullan yeter, nedensiz revoke idam falan yapmadıkça yada çok kötü bir çocuk başa geçmedikçe isyan falan çıkmaz. Sadece oyunun başı zorlanırsın oda normal, 20 bin askere ulaşana kadar bir şekilde idare etmek lazım sonra herkesi tokatlamaya başlıyorsun.

Conclave'i denedim hiç sevmedim, bazı güzel yenilikler var ama çocuk yetiştirme sistemini katletmişler. Kralda just-brave falan ne ararsan var martial 26 onun yetiştirdiği çocuk bu kadarmı uyuz olur martial 8 doğru düzgün hiç özelliği yok, bide quick falan sonradan kayboluyor resmen düzgün çocuk yetiştirmeyi imkansız yapmışlar. Ortalama birşeye yine razıyım ama bu kadarmı kötü olur böyle çocuğa değil ülke günahımı vermem.

quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Benim bu oyunda en uyuz olduğum şey müslüman devletlerdeki toprak yönetimi. Avrupadaki feodal sistemle aynı yapılmış. Oysaki vilayet sistemi olması lazım.

Hacı kanunlardan valilik sistemine geçebiliyorsun ister dük valiliği ister kral valiliği bunu yapınca istediğin gibi dükleri kralları değiştirebiliyorsun ama bence pek gerekli değil. Güçlendikten sonra vassallar kulun kölen oluyor.

• Evet haklısın ama demek istediğim tarihi doğruluk. Yanlış yansıtılmış. O valilik sistemini açman için baya bir uğraşman gerekiyor. Birde şöyle bir terslik var oyun başı zorlanıyorsun sonra ilerledikçe kolaylaşıyor oyun. Tam tersi olmalıydı. Oyunun kapsadığı tarih aralığı çok geniş başından sonuna oynamak çok sıkıcı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Evet haklısın ama demek istediğim tarihi doğruluk. Yanlış yansıtılmış. O valilik sistemini açman için baya bir uğraşman gerekiyor. Birde şöyle bir terslik var oyun başı zorlanıyorsun sonra ilerledikçe kolaylaşıyor oyun. Tam tersi olmalıydı. Oyunun kapsadığı tarih aralığı çok geniş başından sonuna oynamak çok sıkıcı oluyor.

Aynen bencede bir süre sonra aşırı sıkıcılaşıyor, daha 800den başlayıp bitirebildiğim oyun olmadı. Senin ülken büyüyüp dururken rakipler hep aynı kalıyor belki AI zekasını arttırsalar diğerleride büyüse daha eğlenceli olabilir. Valilik sistemini oyunun dengesi içinde böyle yapmış olabilirler zaten müslüman devletler bu haliylede daha güçlü ama dengeleyecek başka yöntemler bulabilirler. Ama Ck2 biraz geri planda Eu4 kat kat popüler olunca hele yakında Hoi4 çıkacak, elimizdekiyle idare edecez herhalde.

• Artık geliştirmeyi bitirdik diyene kadar crusaderi geliştirmeye devam ederler. Muhtemelen yaz sonu gibi yeni yama çıkar. Son yama oyunu baya zorlaştırmış iyi olmuş. Yani yapay zeka bir yere kadar iyileştirilebilir bence. EU4 oynamaktan buna zaman bulamadım son zamanlarda. Ama en son haliyle bir inceledim bir kaç hafta önce baya zorlaşmıştı hoşuma gitti bu durum. Şuan oynadığım eu4 oyununu bitirince belki bir ck2 açarım. Ve son olarak bu oyunu oynarken eu4 gibi düşünmemek lazım. Bu oyunda devlet yönetmiyoruz hanedan yönetiyoruz.

• Hanedan yönetiyoruzda krallik otoritesini arttırıp güçlendikten sonra asla toprak kaybetmiyorum zaten son sürüm hariç tüm yetiştirdiğim kralların 20+ Stewardshipi brave-kind vs özelliği oluyor hiç zorlanmıyorum. Son sürümde çocuk yetiştirmeyi zorlaştıracaz derken tamamen imkansız hala getirmişler orasını hiç sevmedim dahi kralın eğittiği adam nasıl beyinsiz olabiliyor, quick genius sonradan nasıl kayboluyor garip gurip birşey yapmışlar. Son sürümü denemedim biraz düzeltmiş olabilirler.

Onun dışındaki değişiklikler güzeldi vassalların konsülde yer istemesi falan hoş olmuş ama oyunu çok zorlaştırdığını söyleyemem. Şöyle adam gibi AI, charlamagnenin torunları hariç ittifaklar kuran, adam gibi haçlı seferlerine katılan doğudaki tehdit büyüdükçe dahada birleşen bir yapay zeka hoş olur. Bunun içinde ilk başta evliliksiz yapılamayan ittifakları değiştirmeleri lazım, Eu4teki gibi bir AE sistemi gelebilir karakterler senin hanedanlığın büyüdükçe senden nefret etmeye başlayıp hepsi kuyunu kazmaya çalışabilir. Yapılabilecek şeyler çok ama hoi4te çıktıktan sonra ck2ye gerekli zamanı ayırırlarmı bilemiyorum sonuçta ne kadar kazandırıyorsa o kadar emek harcıyolar.

• Yeni yamada en çok sevdiğim şey orduların kendi topraklarında takvşye edilmesi ve yenilen ordunun geri çekilmesi oldu. Oyuna zaten son yamaylada ae benzeri bir sistem eklediler. Diğer haneler çok güçlenen haneye karşı koalisyon tarzı bir oluşum kuruyorlar.

• Oyuna başlarken dini bütün bir ülke olmaya and içtim.Sonuç olarak 100 yıl içinde 150 den fazla müslümanı suikatle öldürdüm :) (Hepsi vatan hainiydi, müslüman değillerdi bana göre.)
  • son birkaç gündür oynuyorum, artık adam akıllı çözdüm diyebilirim, özellikle dün seduce özelliğini keşfettim
    merak ettiğim bölgelerin dinini daha hızlı değiştirebiliyor muyuz, bakıyorum herkes aldığı yerlerin dinini çatır çatır değiştiriyor,
    ben anca 50 yılda bir

• Beyler kayınpederi nasıl savaşa çağırırız müttefiklik yok mu?

• taraflar arasında önce saldırmazlık anlaşması yapılıyor sonra müttefiklik yapılabiliyor, tabi kayınpederinse saldırmazlığınız vardır,
    anlaşmayı imzalayanların hayatta olması koşuluyla.

• Kayınpeder Norge şimdi müttefikler her savaşa gelir mi yoksa eu4 gibi mi?

• Dostluk kurduğun her kral bir tarafa savaş ilan ettiğin zaman bende savaşa katılayım mı bro diye sorar.İç savaşlarda kendi başının çaresine bakarsın ama.Bana sadece 10 yıl içinde 50 den fazla vasalım savaş ilan etti, iş çıkmaza girince alayını suikastledim, memnun özelliği olan vasallar alarak iç savaşları sona erdirdim.
  • Dahil olamayacağı bazı savaşlar var, onun dışında hepsine gelir

...

Hatta baktın bi savaşı kaybediyorsun hemen komşularına akrabalarını ver, savaşa girsinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 23 Mayıs 2016; 11:41:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.