Şimdi Ara

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
26.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyunun Türkçe yaması elinde olan varmı arkadaşlar lütfen yardım
  • Sword of Islam paketini aldım ancak müslümanlar ile bir türlü sevemedim oyunu. oyun tamamen evlilik, entrika, hırs ve hiyerarşi üzerine kurulu. müslümanlarda bunları yapamıyorsun. kız alıp verip hak iddia etmedikten sonra ne anlamı kaldı ki. müslümanlarda savaşmak dışında uygulanabilecek seçeneğimiz yok.
    ben mi yanlış düşünüyorum yoksa atladığım ya da beceremediğim bir şey mi var? EU4 için ottoman iyiydi ama bu oyunda hiç zevk almadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moundor

Sword of Islam paketini aldım ancak müslümanlar ile bir türlü sevemedim oyunu. oyun tamamen evlilik, entrika, hırs ve hiyerarşi üzerine kurulu. müslümanlarda bunları yapamıyorsun. kız alıp verip hak iddia etmedikten sonra ne anlamı kaldı ki. müslümanlarda savaşmak dışında uygulanabilecek seçeneğimiz yok.
    ben mi yanlış düşünüyorum yoksa atladığım ya da beceremediğim bir şey mi var? EU4 için ottoman iyiydi ama bu oyunda hiç zevk almadım.

Evet muslumanlarda miras yolu ile birseyler kazanmak cok zor. Savasmak lazim.
    Ama topraklarin sadece bir cocuga kalmasi yani "turkish succesion" cok iyi. Tabi kardeşlerini kuzenlerini zindanlarda curutmen laZim

Muslumanlarin asil zorlugu mogollara yakin olmalari bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rajas of india iyi olmuş ortaasyaya kadar genişlemiş harita

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humble da oyun uygun fiyata geliyor ama son 5 saati.

https://www.humblebundle.com/
  • DMUKKS kullanıcısına yanıt
    Haritalar çok etkileyici.
  • Svidjodla başladım neyse herşey iyi güzel hoş krallığı kurdum falan. Sonra baktım güçlü devletler hep katolik bende olim dedim müttefik yaparım oldum artık. Sonra ne görim kral öldü velet geldi başa adam hala pagan aklım şaştı. Artık eventte yok katolik yapan, ülkedeki bütün lordları katolik yapmışım pagan gelince isyanlar çıkmaya başladı bazı şehirlerde katolik olmuştu oralarda da isyanlar çıkıyor. Bu nasıl saçma iş ilk katolik olduğumda velet 2 yaşında falandı nasıl pagan kalır? Savelere baktım 20 yıl öncesinin bir savei var velet 7 yaşında pagan din değiştir diplomasi isteğide yok ben bunu nasıl katolik yapacam? Bir oğlana sahip çıkamıyoruz döve döve adam olmayı öğretsek iyidi

Sonra arkadaşın biri demiş genuis avrat bulun çocuklarda da çıkıyor diye. Sırf genius diye alt kademe bir doğuyluyla evlendim çocuklarda çıkmadı viking kanımı bozduğumla kaldım valla değiştirmişler galiba sonradan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 3 Temmuz 2014; 16:28:09 >

• Çocuğun eğitimini sen verirsen katalolik yapabilirsin. Arada event geliyor. Yada katalolik olan birisine vereceksin eğitim için. Bazı traitlere sahipse din değiştirtmesi daha kolay oluyor.

Genius, strong traitleri kalıtımla geçebiliyor, tabi şans işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liero

Çocuğun eğitimini sen verirsen katalolik yapabilirsin. Arada event geliyor. Yada katalolik olan birisine vereceksin eğitim için. Bazı traitlere sahipse din değiştirtmesi daha kolay oluyor.

Genius, strong traitleri kalıtımla geçebiliyor, tabi şans işi.

Bir bölgeye kont yaptım başına rahip şansölye kim varsa diktim eğitimini ben verdim yinede katolik olmadı ama bu sefer reşit olana kadar kral ölmedi din değiştir diplomasi seçeneğiyle yaptım. Ama bir işe yaramadı sakatlandı genç yaşta öldü garibim Haine the greatte maşallah 82 yıl yaşadı. Torunun üstünde neden hiç hakkın yok anlamadım evlendiremiyorum bile gidip eşcinsel vs rezil ötesi özellikleri olan biriyle evlendi çocuğu olmadı uzun süre. Sonra kral olunca karımı öldürtüp düzgün biriyle evlendim son anda oğlum oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 4 Temmuz 2014; 14:37:19 >

• ben konttum şimdi baya bir entrikalarla oğlum bizans kraliçesiyle evlendi oda imparator gibi bişi oldu galiba anlamadım taç takıo ama yetkim yok nasıl kadının haklarını elinden alırım imparator olmak için ?
  • 600 supply limiti olan bölgede 1000 garrison var böyle saçmalık olabilir mi? Dandik bir bölgeyi ele geçirecem diye 1000lerce asker kaybediyorum resmen oyundan soğudum öyle salak bir supply sistemi yapmışlarki. Herşeyi deniyorum olmuyor parça parça 1500 civarı göndersem supplysız kalınca deli gibi ölüyorlar 1knın altına düşüyorum kuşatma dağılıyor 5000 göndersem deli gibi ölüyorlar. Bu kadar olmaz ya...
  • oyunu multiplayer oynamayı beceren var mı hamachi tunngle ne varsa denedik arkadaşla bi türlü bağlanamadık bilen varsa yardım etsin lütfen :(
  • Nihayet alpha sürümünde bile olsa türkçe yama çıkmış oyun baya ingilizce gerektirdiği için oynayamayanlara güzel haber.
    http://www.paradoxfan.com/forum/index.php?topic=41950.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desm0nd -- 12 Ağustos 2014; 13:09:18 >
  • Akşama oynayacağım bakalım
    Oyunu çözmek zor olacak ama hayırlısı
  • bi multiplayer çevirelim bu haftasonu. yok mu isteyen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricardodiaz

ben konttum şimdi baya bir entrikalarla oğlum bizans kraliçesiyle evlendi oda imparator gibi bişi oldu galiba anlamadım taç takıo ama yetkim yok nasıl kadının haklarını elinden alırım imparator olmak için ?

Sana A diyelim. Bizans kraliçesi ile evlenen oğluna da B. Öncelikle B'nin kraliçeden erkek çocuğu olması lazım. Ona da C diyelim.

B'yi yasal varisin yap. Nasıl yapacağına sen karar ver. oylama usulü ile kolayca halledebilirsin. A öldükten sonra B tahta geçecek ve senin şu anki mevcut topraklarını yönetecek.
    C bizans imparatorluğu varisi olacak. aynı zamanda B'nin de varisi. B öldükten sonra, Bizans imparatorluğu A'nın şu anki topraklarına da sahip olacak ve İmparator da C olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moundor

quote:

Orijinalden alıntı: ricardodiaz

ben konttum şimdi baya bir entrikalarla oğlum bizans kraliçesiyle evlendi oda imparator gibi bişi oldu galiba anlamadım taç takıo ama yetkim yok nasıl kadının haklarını elinden alırım imparator olmak için ?

Sana A diyelim. Bizans kraliçesi ile evlenen oğluna da B. Öncelikle B'nin kraliçeden erkek çocuğu olması lazım. Ona da C diyelim.

B'yi yasal varisin yap. Nasıl yapacağına sen karar ver. oylama usulü ile kolayca halledebilirsin. A öldükten sonra B tahta geçecek ve senin şu anki mevcut topraklarını yönetecek.
    C bizans imparatorluğu varisi olacak. aynı zamanda B'nin de varisi. B öldükten sonra, Bizans imparatorluğu A'nın şu anki topraklarına da sahip olacak ve İmparator da C olacak.

Hiç sorma ya bu olay adamı cani yapar çoluk çocuk kadın kız önüme geleni öldürtüyorum. Süloyu anlamaya başladım yeminle herşey devlet için mübahtır

Elective senior bu iş için biçilmiş kaftan eğer vassal kontrolün yüksekse kendi istediğini seçtirmek tereyağından kıl çekmekten bile kolay. Oyuna başlarken kendi adamınızı kendiniz yapın asla kırmızı traitlerden birini seçmeyin hepsi vassal opiniona eksi işliyor. Kind, brave, diligent gibi traitleri seçin. Sonra çocukları hep kendiniz eğitin aşırı şanssız değilseniz sürekli vassal kontrolü yüksek çocuklar yetiştiriyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 2 Kasım 2014; 5:06:55 >

• Charlemagne oynamaya başladım, Ck2de ilk defa orta asyadan başlayim dedim. Ama bu göçebe hayat beni çok yoruyor. Müslüman oldum bir hayli genişledim herşey yolunda sayılır ama bu göçebelik yüzünden şehir, cami yapamıyorsun. Göçebe kamplarıda aşırı az para getiriyor ülke 40 bölge bende 8-9 tane kamp var 2.7 gold geliyor şaka gibi. Yerleşik hayata yakında geçebilir olacam ama göçebe kamplarını kaleye dönüştürmek için stone hillforta kadar upgrade etmek gerekiyor. 400gmu 500gmu öyle birşey gidiyor. Müslüman olmadan önce güneydeki müslümanları yağmalıyordum şimdi onuda yapamıyorum kuzeydeki paganları yağmalasam hep göçebe kampı hiç para gelmiyor zarar ediyorum resmen. Galiba en iyi çözüm kırıma kadar ilerleyip sonra gemilerle bizansı yağmalamak. Nerdeyse ulaştım sayılır ama şehirlerin müslüman olması çok uzun sürdüğünden yakın zamanda daha fazla ilerleyemecem. Hiç mi oynayan yok charlemagne ne yapmam lazım?

Amaç belli zaten orta asyadan, anadoluya, ordanda suudi yarım adasına devasa bir türk devleti kurup bölge milletlerini tamamen asimile etmek. Charlemagnede konsül yetenekleri tamamen değişmiş gibi yada göçebe olduğumdan öyle. Stewardın vergi arttırma yeteneğinin yerinde göçebe yerleştir var bölgelere insanları yerleştirip kültür bir hayli kısa sürede değiştiriliyor.

• Biraz birşeyler paylaşimde insanların oynayası gelsin. Son durum

Bizansı yağmalaya başladım ama düşündüğümden bir hayli güçlü çıktılar benden taşın suyunu sıkayim 15k asker çıkar, para prestij herşey sıfırlanır adamlarda şimdiden 18k asker var. Abbasilerle müttefik oldumda abbasi-bizans savaşlarına hem destek veriyorum hemde savaşlardan faydalanıp biraz yağmalıyorum. Ama en son gavur bizans abbasi ordularını bırakıp benim 5k askeri katletti

Çalışmalar son sürat devam ediyor. Çok yakında orta asyayı bitirip kafkaslara geçerim gibi. Müslüman hiç olmuyorlardı bir başladılar hızla yayıldı.

Birde bu moğollar nerden çıkacak acaba mantıken tam tepeme binmeleri lazım

• Yeni başlayanlar için kimi önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.