Şimdi Ara

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
26.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vışş ne biçim oyunmuş bu böyle ha. Bu kadar detaylı ve kompleks olacağını hiç düşünmemiştim. Genelde savaşa odaklanılmış oyunları severim, diplomasi/halkı mutlu etme/isyan bastırma... pek benim tarzım değil. Yine de inanılmaz detaylı bir oyun, daha sonra tekrar deneyeceğim. Benim gibi bir strateji oyuncusu mutlaka öğrenip oynamalı.
  • savaş yok denecek kadar az bir öneme sahip burda. tüm olay diplomasi ve evlilikler üzerinden dönüyor. diplomasi dediğim de ali cengiz oyunlarından başka bişey değil. total war serilerine bak sen
  • Hala oynuyorum

Haritada oynanmadik millet birakmayacagim bu gidisle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hala oynuyorum. Hatta başka oyun oynamaz oldum.
  • Beyler Crusader Kings'in yeni eklentisi çıktı."Legacy of Rome".Bu oyunda "Bizans İmparatorluğu"na bir dizi yenilik getirilmiş.Bu eklentiyle "Roma İmparatorluğu"nu tekrar kurabilirsiniz.

• Yeni eklentiyle Faction özelliği gelmiş. Eskiden plotlarla yapılanların bazıları buraya geçirilmiş(bağımsızlık, taht otoritesini azaltma, başka birini tahta geçirme gibi) Factiondakilerin askeri gücünün, taht sahibinin askeri gücüne oranına bağlı olarak isyan olasılığı artıyor. Eskiden plot sahibine end plot diyip sorundan kurtuluyorduk ama şimdi bu kalkmış. Hele bir de savaştaysanız, asker sayınız azalınca direk isyan bayrağını çekiyorlar.
  • ben faction olayını beğenmedim. fikir güzel, ama bana karşı +100 opinion olan birisinin faction üyesi olması saçma. threat olayı güzeldi, ona benzer yapsalar daha iyi olurdu.
  • Beyler oyunun game of thrones modu varmış. Nasıl eldeedebiliriz acaba? Oynayan var mı güzel yansıtabilmişler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Beyler oyunun game of thrones modu varmış. Nasıl eldeedebiliriz acaba? Oynayan var mı güzel yansıtabilmişler mi?

İndirdim, biraz göz gezdirdim. Olmuş gibi göründü ilk bakışta, zaten oyun da yapısı itibariyle tam kitaba uyuyor. Tüm hanedanları oyuna eklemişler. Oldukça üzerinde çalışılmış bir moda benziyor. Güzel senaryolar da var. Aegon'un Westeros'u işgali, Robert'in isyanı, Greyjoy isyanı, Kralların Çarpışması gibi senaryolar var. Kitapları okumayanlar için spoiler içeriyor büyük ihtimalle bu senaryolar. Hepsini denemedim, sadece Kralların Çarpışmasını açıp Robb'u seçtim. İlk başta event geldi, Freylerin kızıyla nişanlanmak ister misin diye. Sonrasında doğuda ejderhalar görülmüş diye bir event geldi. Sanırım ilerde de böyle hikayenin akışını değiştirecek eventler gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: liero

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Beyler oyunun game of thrones modu varmış. Nasıl eldeedebiliriz acaba? Oynayan var mı güzel yansıtabilmişler mi?

İndirdim, biraz göz gezdirdim. Olmuş gibi göründü ilk bakışta, zaten oyun da yapısı itibariyle tam kitaba uyuyor. Tüm hanedanları oyuna eklemişler. Oldukça üzerinde çalışılmış bir moda benziyor. Güzel senaryolar da var. Aegon'un Westeros'u işgali, Robert'in isyanı, Greyjoy isyanı, Kralların Çarpışması gibi senaryolar var. Kitapları okumayanlar için spoiler içeriyor büyük ihtimalle bu senaryolar. Hepsini denemedim, sadece Kralların Çarpışmasını açıp Robb'u seçtim. İlk başta event geldi, Freylerin kızıyla nişanlanmak ister misin diye. Sonrasında doğuda ejderhalar görülmüş diye bir event geldi. Sanırım ilerde de böyle hikayenin akışını değiştirecek eventler gelecek.

Peki bakalım indireyim o zaman ben de. Mount and blade için de bir mod var ama hala yapım aşamasında. Daçma sapan oyunları yerine neden ciddi bir Game of Thrones oyunu yapmıyorlar anlamış değilim. Neyse sağolasın

• Hala oynayan var mı acaba ?

Yardıma ihtiyacım var da İskoçya olarak başladım Rehber onu önerdi ama İngiltere krallığı ile aram iyi yine de savaş açıyorlar hep ya
  • Beyler oyunu oynayan var mı ??? Bana biraz yardım gerekiyor. İskoçyada bi şehirden başladım. İskoçya ve İrlanda kralı oldum ... amacım Empire Of England olmak ama önce Wales krallığını ve en önemlisi İngiltereyi almalıyım... ama adamlar kadar benimde sınırım olmasına rağmen her savaşta yeniliyorum.. Adamlardan sürekli asker geliyor.. bende ise maksimum 30k asker oluyor.. Onalrında yarısı kiralık... Haritalardaki barrack seviylerimde son ama asker sayım çok az... Sürekli yerimde sayıyorum o yüzden napmalıyım ??? Nasıl alıcam şu ingiltereyi ??
  • Crown Authority'yi, Levy Lawları yükselt. Vassallarınla ilişkin yüksek olsun. Ne kadar iyi olursa o kadar çok asker veriyorlar sana. Retinue kullan. Ally bulmaya çalış. Orduların başına military özelliği yüksek komutanları ata. Savaşırken araziye dikkat et. Dağlık arazideki düşmana saldırma, nehir geçerek düşmana saldırma. Bölgenin supply limitinden fazla askeri aynı bölgede toplama. Aklıma gelenler bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echeyakee

Beyler oyunu oynayan var mı ??? Bana biraz yardım gerekiyor. İskoçyada bi şehirden başladım. İskoçya ve İrlanda kralı oldum ... amacım Empire Of England olmak ama önce Wales krallığını ve en önemlisi İngiltereyi almalıyım... ama adamlar kadar benimde sınırım olmasına rağmen her savaşta yeniliyorum.. Adamlardan sürekli asker geliyor.. bende ise maksimum 30k asker oluyor.. Onalrında yarısı kiralık... Haritalardaki barrack seviylerimde son ama asker sayım çok az... Sürekli yerimde sayıyorum o yüzden napmalıyım ??? Nasıl alıcam şu ingiltereyi ??

Ingiltereyi savasta yenemezsin.

Once ingiliz kralinin kizlarindan birisi ile evlen. (O kadar savastan sonra kabul ederlerse tabi)

Ondan sonra beklemeye gec. Illa ki ingilterede taht kavgasi cikacak. Iste o zaman eger o ingiliz kizdan bir oglan dogduysa, onu ingiltere krali yapmak icin savas ac

Taht kavgasi oldugu icin bolunen ingiliz dukaliklarini yenip ingiliz kralinin kizindan dogan oglunu ingiltere krali yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaç senedir ingiltereyi almak için uğraş veriyorum. aklıma şu geldi ne dersiniz?

İngiliz bi kralın kızı ile evlenip.. oğul yapım.. Sonra da oğlum heir olana kadar hepsine suikast düzenliyim.. Sonra o kral olunca kendi heir'm de o olucak tabi.. ben ölürsem bütün ada benim olucak :D diye bi plan yaptım ne dersiniz ???

birde şöyle bi sorunum var.. benim Alan paylaşım durumum 43/9 ... herkes bana -100... ben nasıl şöle bir sistem kurabilirim.. elimde bulunan bütün krallıkları alayım.. Düklükleri böleyim sonra onun altındakileri bana değil düklere bağlı yapım.. böylece isyan çıkarsa dük ilgilensin... sonra onun altınıda ona bağlıyım... ? böle bişe var mı ??? bi arkadaş imparator olunca sadece krallarla ilgileniyorum demişte acaba böle bi sistem benim güzide topraklarımda olur mu? 43/9 u 9/9 yaparsam en azından insanların sevgisi artar bana :D sürekli isyan çıkıo şuan

• Sen napmışsın ya Demesne boyutunu o kadar aşarsan tabi vasalların -100 olur. Fazladan her bölge -10 veriyor ilişkilere. Ayrıca gelirinin 0 olması lazım senin, demesneyi aşmanın gelire de eksi etkisi var. Parasız nasıl geçiniyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: liero

Sen napmışsın ya Demesne boyutunu o kadar aşarsan tabi vasalların -100 olur. Fazladan her bölge -10 veriyor ilişkilere. Ayrıca gelirinin 0 olması lazım senin, demesneyi aşmanın gelire de eksi etkisi var. Parasız nasıl geçiniyorsun?

ctrl+alt+1+2 cash enter taktiği ile olabilir.

demesne boyutunu -2 de tutmakta fayda var. Yani sınırın 9 ise 7 olması kafi. Ayrıca elinde 2 tane düklük bulundurabilirsin. Bunun dışında istediğin kadar krallık tutabilirsin elinde. Elindeki düklükler kesinlikle başkentinin düklüğü olmalı. Ayrıca o düklük sınırı içindeki şehirlerin de senin olması gerek çünkü başka bir lordun elinde olursa şehrini ister sende - ilişki yersin.

Bunun dışında yapman gereken en önemli şey vassallarını güçsüz kılmak. Bunun için en güzel şey aralarında sürekli savaşmalarını sağlamak. Ya da content traiti olan kişileri lord yapmak. Kötü traitleri olanları zaten hiç başa getirmemek gerekiyor. Özellikle ambitious ile envious traiti olanlardan ya uzak duracaksın yada onları eleyeceksin sistemden.

Bunun dışında düklükleri bu güzel traitleri olan kişilere ver. ilişkini gösteren sayının üzerine geldiğinde - olan şeyleri yazar. Orada hangi toprakları istediği de yazar kişinin. Onlara göre toprakları dağıt.

Sonra Crown Authority ile Levy kanunlarını mediuma getirmen lazım. C.A yı en üste getirirsen çok isyan çıkar. Ayrıca vassalların kendileri savaş açamaz. Bu da kendi içlerinde güçlenecekleri anlamına geliyor. O yüzden yapmaman en iyisi.

En önemlisi Retinue ordu çıkarman. Onu da kiralık asker çıkardığın yerden oluşturuyorsun. Atlı okçuları sağlam tut. Başlarına da sağlam bir komutan atadın mı tamamdır.

Bunun yanında çocuklarının eğitimini kesinlikle kendin yap. Yeşil olan traitlerden olabildiğince fazla almasını sağla. Evlendiğin kadının genius traiti olması da önemli çünkü çocuklara geçen bir trait ve herşeyi +5 artırıyor.

Paraları da biriktirdin mi gerisi kolay.

• kimseye savaş açamıyorum türkçe yama buldum onu yükledi ingilizce derdi bitti ama savaş açamıyorum kimseye.papada sevmiyor beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: malum kişi

kimseye savaş açamıyorum türkçe yama buldum onu yükledi ingilizce derdi bitti ama savaş açamıyorum kimseye.papada sevmiyor beni

Savaş açmak için,savaş bahanesi(casus belli) veya savaşacağın devletin,beli bir toprak parçasında hakkının olması lazım.Ayrıca haritada birliklerin varsa,savaş ilan edemezsin.
  • http://www.mediafire.co...lpumn7/localisation.rar

http://turbobit.net/zzw552wwk6d0.html

http://letitbit.net/dow...7/localisation.rar.html

bunu deneye bilirsiniz kendim google transleta ile çevirdim %95 türkçe oldu ama çok amatörce oldu şimdilik işinizi görür localisation dosyasının yedeğini mutlaka al beğenmessen tekrar eski haline getirirsin google ile en fazla o kadar oluyor çünkü sonra nebiçim çeviri diye sövmeyin :) çeviriyide oyuna yüklemekten pek anlamadığım için çeviride sıkıntılarda var ama dediğim gibi hiç anlamadan oynayanların az çok işini görür bu arada indirilen dosyayı oyunun içine atman yeterli

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.