Şimdi Ara

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
26.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada Crusader Kings II 1.09 sürümünde denedim diğer sürümlerinde çalıyormu bilmiyorum denemedim
  • old gods oynayan birinin yorumlarını alabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresf

old gods oynayan birinin yorumlarını alabilirmiyim.

Old gods'la oyun tam olmuş. Akın yapma özelliği eklemişler. Yeni eventler var. Teknoloji ilerlemesini baştan yapılandırmışlar. Oyunun başlama tarihi geriye çekilmiş. İsyan eden bölge kazanırsa bağımsızlığını ilan edebiliyor.
    Norselarla oynamak hele çok zevkli. Denize kıyısı olan yerlere akın düzenleyebiliyorsun. Aldığın esirleri kurban edebiliyorsun. Sefer düzenliyeceğim diyip asker toplayabiliyorsun. Tabi sana karşı da asker toplayabiliyorlar. Senin ülkende hak iddia eden topraksız birisi asker toplayıp savaş açabiliyor. Oyunda heyecan eksilmiyor böylece.
    Mutlaka al oyna derim kısaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresf

old gods oynayan birinin yorumlarını alabilirmiyim.

Old Gods'la oyun 10 numara olmuş.Başka söze gerek yok
  • arkadaşlar oyunu çok severek oynamıştım,şimdi orjinalini almak istiyorum ancak ininal kartımda para yok ve yüklemek içni evden çıkamıyorum.en yakın yer 25 dakika uzaklıkta ve hastayım,bir yere gidemiyorum.birisi acaba şuanki humble bundle'dan alabilir mi? (fiyatı 5.80$) ben de karşılığında crysis 2 : maximum edition,sims 3,dead space,medal of honor veya mirror's edge vereceğim.istediğiniz iki tanesini seçebilirsiniz,iki oyuna karşılık sizden sadece alacağınız paketteki crusader kings 2'yi istiyorum.bundle içerisindeki diğer oyunlar sizde durabilir...

https://www.humblebundle.com/weekly

yalvarırım yahu,şu oyun bu kadar ucuzken alamazsam kafayı yerim.tam da hasta olacağım zamanı tuttu..

• Yeni DLC çıktı beyler deneyen var mı? Hazarlar ile oynayabiliyormuşuz.
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    Dün biraz göz attım. Hazarlar önceden tengri diniydi, bu dlc ile yahudi olmuşlar. İsraili kurma seçeneği var. Ayrıca build the holy temple diye de bir seçenek var. Hristiyanlara, müslümanlara da bayağı yeni seçenekler gelmiş. Old Kings çıktığından veri paganlarla oynamıştım. Hristiyan bir devletle oynayıp papayı belirlemek enteresan olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liero

Dün biraz göz attım. Hazarlar önceden tengri diniydi, bu dlc ile yahudi olmuşlar. İsraili kurma seçeneği var. Ayrıca build the holy temple diye de bir seçenek var. Hristiyanlara, müslümanlara da bayağı yeni seçenekler gelmiş. Old Kings çıktığından veri paganlarla oynamıştım. Hristiyan bir devletle oynayıp papayı belirlemek enteresan olacak.

Müslümanlarla oynanmıyor zaten Decedance yüzünden. Paganlarla oynamak güzeldi ama kolaydı. Old Gods kadar iyidir inşallah. Papa'nın pek bir ciddi işlevi yoktu oyunda. Bakalım nasıl etkileyecek bu dlc.

Tabi Game of Thrones'un yeni modunda Essos olacak bu dlc sürümünde benim asıl sabırsızlandığım o.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Müslümanlarla oynanmıyor zaten Decedance yüzünden. Paganlarla oynamak güzeldi ama kolaydı. Old Gods kadar iyidir inşallah. Papa'nın pek bir ciddi işlevi yoktu oyunda. Bakalım nasıl etkileyecek bu dlc.

Tabi Game of Thrones'un yeni modunda Essos olacak bu dlc sürümünde benim asıl sabırsızlandığım o.

müslümanlarla oynamak çok zevkli. kardeşlerini ve akrabalarını hapse tıkarsan decadence artmıyor gerçekte de öyle olmamış mı zaten

hem akrabalarını hapse tıkınca hıristiyanlardaki gibi vassallarla relationship bozulmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

quote:

müslümanlarla oynamak çok zevkli. kardeşlerini ve akrabalarını hapse tıkarsan decadence artmıyor gerçekte de öyle olmamış mı zaten

hem akrabalarını hapse tıkınca hıristiyanlardaki gibi vassallarla relationship bozulmuyor

Çok fazla ürüyorsun ya o canımı sıkıyor. Her padişahın 10 tane çocuğu oluyor. Fertility'yi düşürseler veya 4 eş alma olayını zorunlu kılmasalar neyse. Adamlara toprak dağıtmayınca artıyor oran sonra adı sanı duyulmamış biri 100k ordu çekiyor bana.

Gavur seçip kontluktan İmparatorluğa gitmek daha zevkli geliyor bana. Müslümanların mekaniklerini çok kötüleştirdiler. İlk versiyonu daha iyiydi ve oynanabilir haldeydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok fazla ürüyorsun ya o canımı sıkıyor. Her padişahın 10 tane çocuğu oluyor. Fertility'yi düşürseler veya 4 eş alma olayını zorunlu kılmasalar neyse. Adamlara toprak dağıtmayınca artıyor oran sonra adı sanı duyulmamış biri 100k ordu çekiyor bana.

Gavur seçip kontluktan İmparatorluğa gitmek daha zevkli geliyor bana. Müslümanların mekaniklerini çok kötüleştirdiler. İlk versiyonu daha iyiydi ve oynanabilir haldeydi.

ama oğul sayısı çok olunca aralarında en iyi olanı seçip toprak verip varis yapabilirsin. toprak vermediklerine de uyduruk unvanlar verirsin. bol bol ordu ile birlikte sefere çıkarsan ölmen de kolaylaşır, bir an önce oğul tahta geçip kardeşlerini zindana atar.
    gavurlarda mecbur büyük oğlan tahta geçiyor, embesil olsa bile.

ama dediğin gibi gavurlarda yükselmek daha kolay ve zevkli, diplomasi daha çok var. müslümanlarda savaşmak dışında şansın yok. en kötüsü de moğollar müslümanlara, özellikle türklere saldırıyor, karşı durmak çok çok zor

keşke müslümanlar olarak bizans imparatorunun kızı ile evlenebilsek, vermiyor herif kızını bir türlü

• Müslümalarda yasaları değiştiremiyorsun. İlk evlat direkt bütün herşeyin sahibi oluyor. Olmaması için de öldürmek gerek. İşin sıkıcılığı orada. Sana sadık da olmuyolar ki hepsi isyan ediyor.

Hristiyanlarda ise istediğim gibi değiştirebiliyorum yasaları. Elective yapıyorum mis gibi seçtiriyorum istediğim kişiyi veliaht olarak. Örneğin bir keresinde yönettiğim dükün hiç erkek evladı olmadı bir tek kız evladı vardı. Yasayı değiştirip agnatic-cognatic yaptım mis gibi. Değiştirmeseydim oyun bitecekti.

Müslüman devletlerin oyun mekanikleri çok kötü. Tengri olanlar ilgi çekici ama Türk yönetici yok o vakitte sıkıntı orada. O yüzden esas oyunda pek vakit geçirmiyorum.

Game of Thrones modu beni epey oyalıyor. Boş vakitte ona bakıyorum ara ara. Şimdi Essos'u da ekleyecekler mis iki iki kıta arasında geçecek oyun.

• quote:

Müslümalarda yasaları değiştiremiyorsun. İlk evlat direkt bütün herşeyin sahibi oluyor. Olmaması için de öldürmek gerek. İşin sıkıcılığı orada. Sana sadık da olmuyolar ki hepsi isyan ediyor.

Hristiyanlarda ise istediğim gibi değiştirebiliyorum yasaları. Elective yapıyorum mis gibi seçtiriyorum istediğim kişiyi veliaht olarak. Örneğin bir keresinde yönettiğim dükün hiç erkek evladı olmadı bir tek kız evladı vardı. Yasayı değiştirip agnatic-cognatic yaptım mis gibi. Değiştirmeseydim oyun bitecekti.

Müslüman devletlerin oyun mekanikleri çok kötü. Tengri olanlar ilgi çekici ama Türk yönetici yok o vakitte sıkıntı orada. O yüzden esas oyunda pek vakit geçirmiyorum.

Game of Thrones modu beni epey oyalıyor. Boş vakitte ona bakıyorum ara ara. Şimdi Essos'u da ekleyecekler mis iki iki kıta arasında geçecek oyun.

Hepsi tamam da birşeyi yanlış biliyorsun. Muslumanlarda tahta ilk çocuk geçmiyor. En güçlü çocuk geciyo. Yani sen küçük oğluna beylik verip büyüge hicbirsey vermezsen sen ölünce küçük oglan başa geçer. Eger ayni gucteler ise büyük basa geçiyor.

O yüzden yasaları değiştirmeden istediğin oglunu basa geçirebilirsin. Kimseyi öldürmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faaty -- 19 Kasım 2013; 21:39:38 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Müslümalarda yasaları değiştiremiyorsun. İlk evlat direkt bütün herşeyin sahibi oluyor. Olmaması için de öldürmek gerek. İşin sıkıcılığı orada. Sana sadık da olmuyolar ki hepsi isyan ediyor.

Hepsi tamam da birşeyi yanlış biliyorsun. Muslumanlarda tahta ilk çocuk geçmiyor. En güçlü çocuk geciyo. Yani sen küçük oğluna beylik verip büyüge hicbirsey vermezsen sen ölünce küçük oglan başa geçer. Eger ayni gucteler ise büyük basa geçiyor.

O yüzden yasaları değiştirmeden istediğin oglunu basa geçirebilirsin. Kimseyi öldürmeye gerek yok

Hiç başıma gelmedi bu. İsyan ediyorlar ancak, küçüğe beylerbeylik vermiş olsam da varis hep ilk çocuk oldu bende. Yeni mi eklediler acaba bu özelliği. Epeydir oynamıyorum çünkü Müslüman devletlerle?

• quote:

quote:

quote:

Hiç başıma gelmedi bu. İsyan ediyorlar ancak, küçüğe beylerbeylik vermiş olsam da varis hep ilk çocuk oldu bende. Yeni mi eklediler acaba bu özelliği. Epeydir oynamıyorum çünkü Müslüman devletlerle?

Bu özellik en başından beri vardı. Dikkat etmemiş olabilirsin. Müslüman ulkelerde humumdarin en güçlü oğlu otomatik olarak basa geçer. Diger oglanlar da hemen isyan eder. Isyan etmeden hapse tikmak lazım ama oldurmeyeceksin. Oldurursen kinslayer oluyorsun kimse sevmiyor. Hem nolur nolmaz hapiste de olsa varis olmasi iyidir.
    Musluman mekanigi aslinda gavurlara kıyasla op.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla hiç bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu sağolasın.
  • Oyun harika vallahi. Eu4 ile kıyaslanması yakışık kalmaz zira ikisi de aynı firmanın farklı konseptte ürettiği oyun. Ancak o dönemim devlet yönetimiyle ilgili hemen hemen her şey eklenmiş. Ben bu oyuna harita stratejisi kategorisinden hariç bir sümilasyon oyun da diyebilirim. Eu4´ten daha çok keyif aldım. İlk oynadığımda biraz sıkılsam da sonradan çok sevdim. Vasalların isyanı sıkıntısına şöyle bir tavsiye vereyim. Topraklarının çoğunu vasallarınıza vereceğinize şehzadenize (heir) verin. Tecrübe dahilinde konuşuyorum, şehzade pek ayaklanmıyor. Ancak diğer şehzadelere dikkat edin. Büyük bir savaşa girmeden önce de kasanızda en az 3k para olsun. Zor durumda paralı asker almak zorunda kalabilirsiniz
  • Rajas of India adında yeni dlc duyurulmuş. Harita Hindistan'a kadar genişleyecekmiş. 300 yeni bölge ve 3 yeni din eklenecekmiş.
  • Rajas of India oyun için devrim niteliğinde bir ek paket olacak. Türkler seçildiği zaman tek seçenek olarak batıya sefer yapmak gerekiyordu, oyuna Hindistan eklenmesi ile birlikte orta asyadan hindistana sefer düzenleyebileceğiz. hint dinleri kıyafetleri olayları zaten çok iyi olacak.
    ek paket sonbaharda gelecekmiş
  • arkadaslar,
    paradox oyunlarını genelde severim ama oynaması zor detaylı oyunlar olmuşlardır hep benim için.
    Bir süre önce tekrar denemek için oyunu yukledim rehberler sayesinde eskisi kadar zorlanmıyorum.
    Yanlız yinede kucuk bir destek alayıp dedim ve şifre satırını acmaya calıştım ama beceremedim.

Bazı siteler F12 ile açıldıgını yazıyor, bazı siteler ~ isaredi diyor bazıları alt+1+2 diyor ama hiçbiri işe yaramadı.

yardımcı olabilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.