Şimdi Ara

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
8
Favori
26.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok istiyordum bu oyun çekilişine katıldım 3 ayrı e-mail dan çıkmadı

%90+ indirime girerse alırım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

Yeni başlayanlar için kimi önerirsiniz?

Herhangi bir norse-vikingi öneririm özellikle ingiltereyi işgal edenlerle oynamak baya keyifli. Ama önce Charlemagne indirme onda norselarda kabile baya zorlanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

quote:

Herhangi bir norse-vikingi öneririm özellikle ingiltereyi işgal edenlerle oynamak baya keyifli. Ama önce Charlemagne indirme onda norselarda kabile baya zorlanırsın.

teşekkürler, ben de birkaç gündür deniyordum en son bir vikingte karar kıldım birazdan oyunu açıp Norveç'i kuracağım.
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler, ben de birkaç gündür deniyordum en son bir vikingte karar kıldım birazdan oyunu açıp Norveç'i kuracağım.

Yağma yapmayı öğrendin dimi? Sürekli retunies basıyorsun onlarla vassal askerlerini birleştirip vassal gemileriyle yağmaya git 5 kuruş cebinden harcamadan deli gibi gold kasıyorsun. Ama vassallarla aran iyi olmalı yoksa doğru düzgün ne asker nede gemi veriyorlar. Yağma yaparken askerleri elinde fazla tuttun diye eksi puanda yemiyorsun çok rahat oluyor. Ama söyleyim yağmalayacağın yeri iyi seç ava giderken avlanma

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yağma yapmayı öğrendin dimi? Sürekli retunies basıyorsun onlarla vassal askerlerini birleştirip vassal gemileriyle yağmaya git 5 kuruş cebinden harcamadan deli gibi gold kasıyorsun. Ama vassallarla aran iyi olmalı yoksa doğru düzgün ne asker nede gemi veriyorlar. Yağma yaparken askerleri elinde fazla tuttun diye eksi puanda yemiyorsun çok rahat oluyor. Ama söyleyim yağmalayacağın yeri iyi seç ava giderken avlanma

Askerlerin menüsünde yağma seçeneği var ama ben daha çözemedim onu, biraz anlatsan iyi olur aslında.

Edit: tamam hallettim onu da, ama vereceğin tavsiyeler varsa dinlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 10 Kasım 2014; 0:53:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Askerlerin menüsünde yağma seçeneği var ama ben daha çözemedim onu, biraz anlatsan iyi olur aslında.

Herhangi bir askeri birliğin üzerindeki yağma işaretine basıp birliği yağmacıya çeviriyorsun sonra norse olmayan bir ülkeye gönderip şehirleri yağmalıyorsun. Kral norse vassallar katolikse bile o katolik vassalın şehrini yağmalayabilirsin. Sadece kendi ülkendeyken askerleri yağmacıya çevirebilirsin unutursan geri dönmen gerekir.

Ne kadar yağmalayabileceğini bir bölgeye basınca çıkan turuncu çizgiden görebilirsin. Loot protected by fort level ...,max loot ..., possible loot ... diye yazar. Possible lootu kuşatmayı bekleyip şehirleri yakmadan toplayabilirsin ilk başta faydalı oluyor. Bir yerde uzun süre durursan düşman asker toplayıp geliyor çünkü ordun azken öyle yapmak en iyisi.

Sonra komşularını gemilere ihtiyaç duymadan yağmalayabilirsin ama uzak yerlerde yağmaladığın yere komşu deniz yada nehre gemi koymalısın. Her gemi 10 golda kadar toplar 100 gemin varsa 1000 gold toplayabilirsin. Sonra gemileri ülkenin limanına yanaştırman lazım. Norse gemileri nehirlerde dolaşabildiği için çok geniş bir alanı yağmayabiliyorsun.

Tüyolara gelirsek işte kendi çıkardığın askerleri kullanma aylık masrafları çok oluyor yağma parası onlara gider. Retinues yine senin askerin olmasına rağmen aylık masrafı yoktur onları bide vassal askerlerini kullan. Sonra bütün bölgelerin ana şehri kale değil bazılarının kilise oraları çok hızlı kuşatıp yakabilirsin. Oyunun başında irlanda tek şehirli devletlerden oluştuğundan yağmalaması çok kolay oluyor karşına güçlü bir ordu çıkmıyor. Bu kadar hadi hayırlı yağmalar

Ha unutmadan askerleri yağmacı unutupta savaştırma bölge ele geçirmezler savaş puanı kazanamazsın. İptal etmek için kendi bölgende olmaları gerekmiyor.

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, yararlı bilgiler vermişsin.

O zaman yarın İrlanda'dayım
  • EU3 ve EU4 ü severek oynadım. Sizce crusader kings 2 alsam aynı zevki alabilirmiyim? Bir de ingilizcem orta seviyelerde fazla zorlanırmıyım?
  • ikisi de farklı tarzda oyunlar, ck2 de daha çok aileyi düşünmek gerekiyor falan, oynanış videolarını izle beğenirsen alırsın.
    EU'yu rahat oynuyorsan buna da kısa sürede alışırsın diye düşünüyorum.
  • Güncelleme zamanı geldi...
    Crusader Kings II (2012) [ANA KONU]
    Orta asyada tek güç haline gelip imparatorluğuda kurdum. Kırıma holy war atmıştım müslüman oldular alamadım. Daha üstünden 1 yıl geçmeden bizans saldırıp aldı, orayı kaptırmasaydım çok iyidi. Bende yönümü tamamen kafkaslara döndüm bizanstan galiba 6. savaş olması lazım toprak almayı başardım. Daha önce hep Abbasi-bizans savaşlarına destek vermiştim. Kafkaslardan 2 şehir aldım 20 tane gemi çıkartabiliyorum. Aslında kırımı alacaktım ama baktım hala kabile teknolojide yok en iyisi garanti gemi çıkartabileceğim bir yeri alayım.

Gemim olmadığı için akıncıları anadolunun içlerine gönderemiyordum 27 gemiye ulaşınca saldım yiğitleri. 20 bin yiğit daldılar ilerledikçe bu kadar kaldı ama rahat 20 bin bizans askerini katlettiler. Hedef tabiki costantinoplesi yağmalamak

Ordumun %70i prestijle satın alınan askerler 500 prestij 2500 asker prestijin olduktan sonra istersen 100 kere çıkar. Ama bu ordular sadece savaş dönemi çıkartılabiliniyor ve savaş bittikten 1 gün sonra kayboluyorlar. Ya savaş zinciri yapacaksınız biri bitecek biri başlayacak yada benim gibi adi bir savaşı uzattıkça uzatacaksınız.

Crusader Kings II (2012) [ANA KONU] Crusader Kings II (2012) [ANA KONU]

• Yiğitler artık bizansta ordu mordu bırakmadı karadenizden trakyaya ordan akdenize heryeri yağmalıyorlar. Bizanstan 7. savaşta bütün kafkasları alıp başkenti oraya taşıdım. Artık asker çıkarttımmı kafkaslardan çıkartıp direk tepelerine biniyorum. Tek kötü gelişme Abbasi azerbaycanı aldı. Zaten eski bütün savaşlar azerbeycan savaşıydı bir bizans alıyor bir Abbasi alıyor. Ama tedirgin oldum doğu anadoluyu falan kaptırmasam bari kırıma saldırmayı düşünüyordum galiba doğu anadoluyu alıp Abbasileri durduracam ilerlemesinler. Savaşsam yenerimde Sünni-sünni savaşmayı hiç sevmiyorum. Bide avrupada italyan tehditi büyüdü iyice Abbasiler zayıflamasın. Costantinolesi ilk yağmalarken 14 bin italyan askerle gelmişler 4 binde bizans askeri akıncıların çoğunu katlettiler birazını gemilere bindirip kaçırabildim

Yağma işini artık öyle abarttımki kraliyet ailesi bile elimden kurtulamıyor. Kraliçeyi yakalamış cengaverler zindanından mutlu değilmiş bakele artiste öldürsem mi? Yok ya hunharca saldırıp imparatorlukları bile yıkarız ama bir acize fiske vurmak içimizden gelmez imparatora satacam dalga geçer gibi 10 goldta verse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 16 Kasım 2014; 18:43:52 >

• Artılamışsınız ama canı çekip oynayan hiç yok galiba. Belki son durum canınızı çektirir.

Anadolunun fethi bitti sayılır 2 tane şehir kaldı. Başkenti istanbula taşıdım. Anadolu şehirlerinin hep ismi değişti galiba 1450de Türk kontrolünde olan bölgeleri alınca ismi değişiyor. Zaman zaman kontrol ettiğimiz bölgeler değişmiyor çünkü. Feodal sisteme mecbur geçtim anadoluda ilerledikçe çok fazla feodal lordum oldu hepsiyle -30 ilişki yiyordum birde doğru düzgün vergide vermiyorlar wrong government diye zarar ediyordum. Yağmacılık günlerim bitti yani 20kya kadar biriktirmiştim istanbul ve bursa çevresine gitti hepsi. Orda 9 şehir tutuyorum yan yana kale gibi oldu. Bütün konsül yetenekleri eskisine döndü, 500 prestije 2500 askerde çıkartamıyorum artık. Ama aklınızda bulunsun çıkardığınız bütün askerler savaş sürdükçe feodalda olsanız kalıyor. Feodal sistemi oturtana kadar çok işime yaradılar.

Güney sınırım hiç değişmedi. Abbasiler parçalanır diye bekliyordum imparatorluk el değiştirdi parçalanmayı bırakın dahada büyüdü. Parçalanmadıkça moğol tehditine karşı iyi müttefik olur diye saldırmayı düşünmüyorum. Rusyanın tamamını alacamda adamlar 500 prestij askerinden yada build a legend askerlerinden çıkartıp duruyor. 3 kere savaştım 15-20 bin askeri buluyorlar rusyanın soğuğunda çok kayıp veriyorum. Mecbur 1-2 şehirli devletleri yazın ele geçirip kışın kaçıyorum

İslamiyeti yayma, asimile çalışmalarımız son hız devam ediyor...

Aksilik çıkmaz olurmu sağlam çıktı, Özellikleri iyi türkleri çağırıp şehir veriyorum neyse bir baktım hayvan gibi askeri yetenekli Selçuk diye bir adam sancakta bizden hemen 2 şehir verip dük yaptım. Hiç akıl yokki arkadaş bu adam ülke kuracak sakatlık çıkartır diye düşünmüyorum. Neyse bir süre sonra mesaj geldi ben yiğitleri topladım sefere gidiyorum helal koçum dedim. Bu gitti irandan 4 şehir aldı birde ne görim anadoludaki şehirleride yeni ülkesine bağlamış. Gene iyi dedim türklüğü yaysında problem değil EU4e aktaracam oyunu ne kadar çok türk şehir o kadar iyi. Gavat başkenti yunan diye yunan olmuş ulan selçuk ulan selçuk seni napim ben?

Çok yakında dalıp kellesini alacam hainin yazık tarihi karekterlerin böyle saçma davranmaması lazım. Aman Selçuk Osman falan görürseniz uzak durun
    20 bin atlı okçusu var moğollar içinde bir nevi deneme olacak. Ağır piyade abanın demişler türklerin en kötü yanı ağır piyade! Moğolları nasıl durduracam hiç bilmiyorum. En az 100bin asker ve 40bini atlı okçu diyorlar eğer ağır piyaden çok olmazsa atlı okçular katliam yapıyormuş bide orta asyadan golden horde saldıracak off off. Acaba suikast düzenlesemde türk oğlunamı kalsa ülke. 20bin atlı okçu ölmezlerse moğollara karşı çok işe yarar. Retinue gibi savaşlardan sonra geri sayıları artıyor eğer sürekli ally kalırsam öldürtmem onun atlı okçularını...

• Sen yazdıkça benim içim gidiyor Hevesimi charlemagne'nim indirime girmesine saklıyorum
  • Tarihi ileri alıp biraz moğollarla oynayayım dedim, güzel gidiyor ama bir kaç sorum var;

Kendi topraklarımda durduk yere yeni ülke çıktı nedendir, nasıl engellerim?

Hep sonuncu oğlan varis olarak gözüküyor, normalde önemsemiyordum ama 1. çocuk çok sağlam özellikler toplamış
    2. çocuk nerde kötü özellik var hepsi onda, maalesef öldürmek zorunda kaldım.

Başka sorularım vardı ama unuttum yazarım bir ara
  • quote:

Tarihi ileri alıp biraz moğollarla oynayayım dedim, güzel gidiyor ama bir kaç sorum var;

Kendi topraklarımda durduk yere yeni ülke çıktı nedendir, nasıl engellerim?

Hep sonuncu oğlan varis olarak gözüküyor, normalde önemsemiyordum ama 1. çocuk çok sağlam özellikler toplamış
    2. çocuk nerde kötü özellik var hepsi onda, maalesef öldürmek zorunda kaldım.

Başka sorularım vardı ama unuttum yazarım bir ara

Bir çok yeni ülke çıktıysa kesin bağımsızlık isyanı çıkmıştır sende dikkatsizlikten tamam isyan etmeyin bağımsız olmanıza izin veriyorum seçeneğini seçmişsindir. Diğer seçeneği seçseydin iç savaş çıkacak ve bağımsızlık isteyen vassallara karşı savaşacaktın. Olay isyan boyutuna gelmeden Factions seçeneğinden takip edip bağımsızlık factionını kim kurduysa öldürerek factionı bitirebilir yada factiona katılan vassallarınla aranı düzeltip factiondan çıkmalarını sağlayabilirsin. Belli bir asker sayısına ulaşınca faction isyana dönüşüyor.

Sonra succesion sorunları bir şehrinin başka devletlere kalmasına neden olabilir. Şöyleki çocuğu olmayan 50 yaşında bir adama bölge verdin count yaptın. Bunun kardeşi başka devlette count, Tabiki 50 yaşından sonra çocuğu olmuyor eğer senin ülkendeki birinde strong claim yoksa bölge diğer ülkedeki counta kalıyor. Ama yeni ülke oluşmaz var olan bir ülkeye katılır. Bunu önlemenin yoluda crown autorityyi higha yükseltmek. O zaman senin ülkenin bir parçası ne olursa olsun başka ülkeye kalamıyor.

Varisin kim olacağı milletlere ve özellikle dinlere göre değişiyor. Paganlar bir tek en küçük kardeşim tahta geçtiği yada en büyüğün geçtiği ama kralın bütün bölgelerin çocuklar arasında bölüştürüldüğü 2 değişik varis sistemi seçebiliyor. Türklerde turkish succesion var mesela en güçlü-en çok şehirli çocuk başa geçiyor. Moğollarla fazla oynamadım o yüzden ne çeşit succesionlar var emin değilim ama başta pagan başlıyorlar o yüzden çok yoktur. Müslüman olursan daha iyi bir sistemi seçebilirsin. Laws bölümünde successions lawsdan değiştirebilirsin hep değişik şartlar istiyorlar mesela en büyük çocuğun geçeceği ve kralın bütün şehirlerini kendine alacağı sistem high crown autority istiyor.

• Bu host mudur höst müdür ilk zamanlar bana çok sorun çıkarttı bir de Vikingler. Biri gider ben 20k adam çıkarabilirken 30k adamla gelir diğeri gider ülkeyi yağmalar tam ucu ucuna savaşmadan topuklar. Ayar ettiler beni
  • liero L kullanıcısına yanıt
    Teşekür ederim, ama çok heveslenme bence göçebe başlayınca farketmemiştim Retinue sistemini tamamen katletmişler. Şehirlerden gelen bonusu 6dan 2ye düşürmüşler. 3te1i kadar puan geliyor yetmezmiş gibi teknolojiyide %200den %150ye çekmişler. Buda yetmezmiş gibi nerdeyse bütün Retinueleri nerfleyip normal levies askerlerinden kötü yapmışlar. Dahada bitmedi reinforce zamanını kat kat arttırıp kat kat pahalı yapmışlar bir kere savaştır aylarca -40,-50 gold yiyorsun. Paradox forumunda fena tartışmalar var beğenmeyen ağırlıkta sadece bir kaç kişi retinue dediğin saray muhafızı değilmi falan demiş 40-50 bin asker oluyordu çok saçmaydı demiş.

Bu boyutlara ulaştım sadece 12 bin asker çıkartabiliyorum. Birde pahalılıklarını ve levieslerden kötü oldukları düşünülünce komple gereksiz olmuşlar. Paradox forumunda çocuğun biri eskisine çevirip paylaşmış onu denedim güzel olmuş 30 bin asker çıkartabiliyorum. Ama şimdide hile yapıyormuşum gibi geldi oyundan soğudum ne yapsam bilemedim?

Bunun dışında pek kayda değer birşey olmadı. Orta asya ve rusyayı geliştirdim boş heryere şehir, moğol istilası olabilecek bölgelere kaleler yaptırdım. Şehir vergileri sayesinde ekonomim coştu, özellikle kralların bölgelerine yaptırmadımki istiyorlar -25 ilişki yiyorum. Ama 50 yıl önce yaptırdığım bazı şehirlerde hiç bina geliştirilmemiş galiba %35 large vergiden deyip %25e çektim yinede pek gelişme yok. Mayorların bina geliştirme sistemlerini çözemedim.

Büyümenin büyük çoğunluğunu vassallar yaptı, sürekli sağa sola holy war atıyorlar. Bende onların saldırdıklarına saldırdım hızla büyüdük. Onların savaşına katılamıyoruz ama aynı düşmana saldırabiliyoruz daha iyi oluyor. Zaten bazı krallar fena güçlendi benim desteğim olmadanda yeniyorlar.

Papa 4 tane crusade düzenledi. 3.den sonra sinirlenip italyaya çıkartma yaptım. Papayı vassalım yapacaktım ama vassal yapabileceğim bir casus belli çıkmıyor. Sonuncusunu italya topraklarım için düzenledi baya zorlandım allylar yardıma gelmedi. Romayı yakıp yıkıp kurtulacam galiba.

Sünnileştirme ve türkleştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Rusyayı komple türk yurduna çeviriyorum ama anadoluda türkleşme aşırı yavaş ilerliyor hatta benim aile yunanlaşıyor bile olabilir. Kralın tip aynı yunan oldu çocuklarda hep yunana benziyor. Yabancı kadın takıntımı bırakmam lazım galiba

• Oyun steam'da 24 saatliğine %75 indirimde isteyenler kaçırmasın
  • Crusader Kings II Way of Life ve daha önce çıkan patchleri içeren türkçe yama her sürümde çalışır google transit yardımı ile kendim yaptım bayağı işimim görüyor amatörce bir çeviri ama ingilizcesi olmayanların çok rahat işinin görür rardan çıkan klasörü oyunun içine atın o kadar. not localisation klasörünün yedeğini alın beğenmesseniz tekrar eski haline getirirsiniz
    http://turbobit.net/pkqody8d26w2.html
  • Konuyu bir modla canlandıralım, GoT sezon finali yaklaşırken güzel bir GoT modu iyi gider! Ama uyarayim en azından 4. sezonun ortasına kadar izlemediyseniz felaket spoilerlar yiyebilirsiniz mesajı okumayın!

Hemen King in the north diyor Stark oyunumuza başlıyoruz ama eğer isterseniz 5 kralın savaşını değil geçmiş çağlarıda oynayabiliyorsunuz deli krala karşı Robert isyanı ve ilk ejdarha kanının Westerosu ele geçirdiği 300 yıl öncesi oynanabiliyor o zamanları daha denemedim. Oyun Ned Stark katledilip Robb'un ordusuyla King's landinge ilerlerken başlıyor.

Karşıda 2 tane 15 binlik ve 5er binlik bir kaç bölükle Lannister ordusu ve 52 binlik Kralın ordusu bulunuyor. Dizide işlendiği üzere Lannister ordularını birleşmeden katledip hemen demir tahta saldırdım. Eğer beklerseniz Stannis yeniliyor kralın orduları üzerinize geliyor Stannis yenilmeden demir tahtı ele geçirmeniz lazım. Bu sırada siz güneyde savaşırken hain demir adalılar kuzeyi istilaya başlıyor.

Yetermi yetmez! Bir yandan demir adalı işgalcilerle uğraşırken Joffreynin para ve tehditle kandırdığı kuzeyli lordlar sizi satıp Joffreynin tarafına katılıyor.

Duvarıda unutmamışlar tabiki yeterince düşmanız yok gibi King Mance duvara saldırmaya başlıyor. Ama biraz insaflı davranmışlar da öyle 10-20bin askerle saldırmıyor 4-5 bin askerle saldırıyor ama yardım etmezseniz Night watchta o kadarcık askeri bile durduracak güç yok mutlaka yeniliyorlar.

İlk oyunda vassall askerlerini arttırmadan oynadım kazanma şansınız imkansıza yakın 35bin civarı asker var 4 cepheye yetmiyor. Kanunlardan vassal askerlerini maksimum yaparsanız 55bin askere çıkıyor 35bin güneye 20 bin kuzeye yetiyor.

Stannisin oyalamasıyla Kralın şehrini kolayca ele geçirdik.

Babamızın valerian kılıcını ve Sansayı hain Lannisterlardan kurtardık ama öyle ucuz kurtulamazlar hepsini tutuklayıp zindanlarda çürütmek en iyisi, isterseniz kellerini vurun gitsin ama önce bir yargılayın bazen dövüşle yargılanmak istiyorum diyorlar ortadan ikiye bölüyorsunuz daha keyifli oluyor

Zindan partisi yapan Lannister ailesi

Daha neler neler Ak yürüyenler, Ejderhalar, diğer valerian kılıçları hepsinin ayrı bonusu var galiba, çatışmada karşılaşılan lordlar Robbla 2 kere The Mountainla karşılaştım ortadan ikiye bölüverdi eğer sizde denk gelirseniz korkak olurum falan demeyip hemen tabanlayın. Şehri olan herkes oynanabilir durumda teknoloji hariç factionlar plotlar hepsi çalışıyor yani dandik bir lord olup iron throneu ele geçirmeye çalışıp fantezi bile yapabilirsiniz.

Haritanın tamamı yer alıyor kitaptan uyarlandığından spoilerlar var özellikle ejderhaların anası eventlerle ilerlediğinden her tarafı spoiler. Zaten tahmin ettiğim bir kaç spoiler yedim sonra daha fazla yemekten korkup bıraktım o oyunu. Ama Robbta öyle birşey yok Stanniste falanda olduğunu sanmıyorum ejderhaların anası topraksız başladığından eventlerle ilerliyor diğerleri topraklı olduğundan ve bütün CK2 dinamikleri çalıştığından genelde random şeyler oluyor kitapta-dizide yaşayan karakterler patır patır dökülüyor. Got severlere mutlaka tavsiye ederim.

Dizi güncel Spoiler!

Eğer illa eğderhaların anasıyla oynamak istiyorsanız Mereende isyanlar çıktıktan sonra bunların adam olacağı yok benim asıl amacım Westeros değilmi diye bir event çıkıyor, yok ben köleliğe karşı savaşacağım derseniz diziden ileri dönemlere ait bir ton spoiler yiyorsunuz ama yok Westerosa gidelim derseniz 150 gemi geliyor ondan sonra alternatif hikaye işliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 4 Haziran 2015; 13:33:33 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.