Şimdi Ara

CRUZE SUNROOF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 hafta önce hali hazırda boya indirimi yapılmış gümüş gri bir LS manuel aldım, indirim güzel olunca rengini sunroofunu falan düşünmedim ancak sonradan yaptırmak için internette yaptığım araştırmalar sonucunda istanbul maslak atatürk sanayi sitesinde bu işi uzun süredir yapan 2 firma gördüm. birisi bazı otobüslerde ısıtma devreleri takan ve bazı otomobil markalarına (fabrika çıkışlı araçlar için) sunroof sistemlerini satan Webasto markasının sertifikalı yetkili satıcısı, bir diğeri de farklı bir iki marka sunroof takan ve yine atatürk sanayi sitesinde tecrübeli olduklarını öğrendiğim firma

2005ten beri yazılmış birçok forum konusunu okudum, "araca sunroof yaptırılmaz, sunrooflu araba alınır" tabiri çokça kullanılıp tavsiye etmeyen çok kişi vardı. ancak yaptıranların yorumlarında ise senelerdir sorunsuz kullandıkları yönünde. bu webasto firması dikkatimi çekti, orijinal araçlara takılan sunroofu işini bilen bir yetkili servis takıyorsa neden taktırmayım diye düşünüyorum. Hem chevrolet fiyat listesindeki sunroof farkı ile ortalama fiyatlar aynı.

Telefonla görüştüğüm webasto yetkilisi cruze modeline daha önce hiç takmadıklarını, aracın kayışlarının (koruma barları) konumlarını görmeleri gerektiğini söyledi. Müsait bir günde gidip denek olacağım :) ona göre sizi burada bilgilendireceğim. Bu konu orijinal veya sonradan fark etmez, sunroof bilgilendirme amaçlı olsun istiyorum.

Cruzeu orijinal sunrooflu almış olan arkadaşlar iç dış birkaç fotoğraf koyabilirler mi? cam açıldığında dışa doğru mu açılıyor yoksa içeri mi giriyor? bende kabin içi ışık ve düğmeleri tam orta kısımda, sunrooflu cruzelarda bu kutunun konumu nerde?

• webasto bende incelemiştim umarım olumlu sonuc alırsın...inş.uygun bişey yaparlar fiyat ne acaba?
  • hollandia 700 tavan arasına açılıyor ancak onun fiyatı çok tuzlu olacaktır, webastoyu sormadım ama aynı dizayn başka marka olana olana sunroofcenter 2700tl gibi uçuk bir fiyat söyledi, küçük normal modelleri de 1050tlden başlıyor. camın dışarı çıkmadığı bu model için iç tavan kısmını da değiştirmeleri gerekiyormuş, hem çok pahalı, hem de iç döşeme renk tonu uymaz orijinal gözükmez falan belki diye onda ısrarcı olmayacağım. webastoda diğer beğendiğim dışarı doğru açılan

hollandia 300 deluxe:
     CRUZE SUNROOF

° Çift hareketli, elektrikli,dışarı doğru açılır tavan sistemi
    ° Cam boyutları : 768x335 mm (medium)
    ° Cam boyutları : 820x453 mm (large)
    ° Max. tilt pozisyonunda açılım 52 mm
    ° Isıyı ve zararlı UV ışınımını %99 süzen emniyetli venüs cam
    ° Tavan açıldığında otomatik olarak çkan rüzgar deflektörü
    °Kolay kullanım için tasarlanmış programlanabilir çift hafızalı ışıklandırılmış kontrol paneli
    ° Pozisyou ayarlanabilen güneşlik
    ° Kontak kapatıldığında otomatik kapanma
    ° Sıkışmayı önleyen güvenlik sensörü

large olanı 680 euro , medium olanı 580euro dediler, montaj kdv dahil 3 yıl mekanik elektronik ve su sızdırmazlık garantili. large olanı takılabilirse araç çok ferah olur. haftaya cumartesi gidip kayışlara ve lamba konumuna baktıracağım ona göre uygun modeli tavsiye edecekler. diğer servisin sunrooflarının içten görüntülerini beğenmedim bir de webasto daha profesyonel gözüküyor, aklıma yatıyor gibi ama baktırınca karar vereceğim. istediğim model 680 euro zaten chevrolet fiyat listesinde olan sunroof farkıyla nerdeyse aynı fiyat ve orijinalin daha kaliteli ve özellikli olduğunu sanmıyorum. o yüzden orijinal sunrooflu alan arkadaşlar özellikleri karşılaştırıp yazsalar merakımızı giderseler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgursel -- 29 Nisan 2010; 22:35:54 >

• lpg ve navi önceliklerimden dolayı bu sunroof işini erteliyorum :)
    yalnız aşağıda linkteki mavi ışıklı moonroof gördüm kabindeki mavi ışığımızla tam uyumlu:
    http://www.superichmotors.com/front/php/product.php?product_no=3492&main_cate_no=138&display_group=1
  • sonradan takılınca pek olmazmış gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

lpg ve navi önceliklerimden dolayı bu sunroof işini erteliyorum :)
    yalnız aşağıda linkteki mavi ışıklı moonroof gördüm kabindeki mavi ışığımızla tam uyumlu:
    http://www.superichmotors.com/front/php/product.php?product_no=3492&main_cate_no=138&display_group=1

moonroof

işte olay budur. keşke sunroof yerine moonroof opsiyonu verseler canavarlara. çiçek gibi olur.

Yalnız sunroof ve moonroof olaylarının otomobili güvenlik açısından zayıflattığı da bir gerçek.

Yani estetik mi güvenlik mi seçime kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: qw12

quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

lpg ve navi önceliklerimden dolayı bu sunroof işini erteliyorum :)

moonroof

işte olay budur. keşke sunroof yerine moonroof opsiyonu verseler canavarlara. çiçek gibi olur.

Yalnız sunroof ve moonroof olaylarının otomobili güvenlik açısından zayıflattığı da bir gerçek.

Yani estetik mi güvenlik mi seçime kalmış.

• hocam sunroof yaptırdınız mı durum nedir?
  • maalesef sunroofsuz kullanıyorum 3 senedir. vazgeçmiştim o sevdadan.
  • Sunroof'unda tadı bir başka
  • kesinlikle.....
    hele araç beyaz ise ayrı bir tadı ve havası oluyor ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.