Şimdi Ara

Crv-Kuga-Captiva-hiçbiri? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Arabalardan pek anlamam açıkçası, o yüzden yardımcı olacak, tavsiyelerde bulunup yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    6 yıllık otomatik-jazz kullanıcısıyım. Aracımı değiştirmeyi ve daha büyük bir araç almayı ve yeni aracımı uzun süre kullanmayı planlıyorum.
    100 bin TL'ye kadar bütçem var. Tercihim suv.
    Öncelik sıralamam ise: evvela Otomatik vites sonra 1- Güvenlik 2-Konfor(yumuşak süspansiyon) 3-Performans 4-Yakıt tüketimi 5-İkinci el değer kayıp durumu.
    Açıkçası gönlümden geçen yeni honda crv. Ama gördüğüm, takip ettiğim kadarıyla yeni crv alıp detaylı bilgi paylaşan pek yok. crvnin eksileri yüksek vergisi ve yüksek maliyeti. artıları honda sorunsuzla uğu (bilhassa otomatik alacağımdan bu çok önemli), bagajının büyüklüğü, geniş iç hacim ve konforlu oluşu.
    1.6 kugalar ise daha ucuz ve daha az vergili olması ve gördüğüm kadarıyla rağbet görmesi nedeniyle ileride 2. el piyasasının daha canlı olabilmesi ihtimaliyle ve de donanım fazlalığıyla dikkat çekiyor.
    Captiva ise 7 koltuklu olması ve sanki diğerlerine göre daha çok tutulan bir araç olması sebebiyle aklımı çeliyor.

Ne dersiniz arkadaşlar? yukarıdaki öncelik sıralamama göre hangisi daha makul? ha neden tiguan yok derseniz, şu dsg olayı çok can sıkıcı ve sorununun kesin olarak çözüldüğüne dair net bir bilgiye ulaşamadım, ve hala 2012-2013 model arabalarda dahi 4-5 bin kilometrede mekatronik sorunu çıkabildiğini duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quantum016

Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Arabalardan pek anlamam açıkçası, o yüzden yardımcı olacak, tavsiyelerde bulunup yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    6 yıllık otomatik-jazz kullanıcısıyım. Aracımı değiştirmeyi ve daha büyük bir araç almayı ve yeni aracımı uzun süre kullanmayı planlıyorum.
    100 bin TL'ye kadar bütçem var. Tercihim suv.
    Öncelik sıralamam ise: evvela Otomatik vites sonra 1- Güvenlik 2-Konfor(yumuşak süspansiyon) 3-Performans 4-Yakıt tüketimi 5-İkinci el değer kayıp durumu.
    Açıkçası gönlümden geçen yeni honda crv. Ama gördüğüm, takip ettiğim kadarıyla yeni crv alıp detaylı bilgi paylaşan pek yok. crvnin eksileri yüksek vergisi ve yüksek maliyeti. artıları honda sorunsuzla uğu (bilhassa otomatik alacağımdan bu çok önemli), bagajının büyüklüğü, geniş iç hacim ve konforlu oluşu.
    1.6 kugalar ise daha ucuz ve daha az vergili olması ve gördüğüm kadarıyla rağbet görmesi nedeniyle ileride 2. el piyasasının daha canlı olabilmesi ihtimaliyle ve de donanım fazlalığıyla dikkat çekiyor.
    Captiva ise 7 koltuklu olması ve sanki diğerlerine göre daha çok tutulan bir araç olması sebebiyle aklımı çeliyor.

Ne dersiniz arkadaşlar? yukarıdaki öncelik sıralamama göre hangisi daha makul? ha neden tiguan yok derseniz, şu dsg olayı çok can sıkıcı ve sorununun kesin olarak çözüldüğüne dair net bir bilgiye ulaşamadım, ve hala 2012-2013 model arabalarda dahi 4-5 bin kilometrede mekatronik sorunu çıkabildiğini duydum.

İyi günler, 2,5 yıl Tiguan kullandım ve yaklaşık yıldır c.suv bakıyorum. Çok fazla alternatif var aslında, her aracın avantajlı ve kusurlu olduğu noktalar var, 100 bin bareminde kusursuz araç bulmak mümkün degil (benim de bütçem o civarda) Size tavsiyem mutlaka 4×4 olsun, zira bu araçların aerodinamik yapısı, yol tutuşunu olumsuz etkiliyor. Öncelik sağlamlık ve güvenlikse xc60,forester gelir. Özellikle foresterın 4×4 sistemi con başarılı, ama dizel otomatik olmamasi ve ikinci eli olumsuz. Kuga, tiguan piyasa arabası, ikinci elde çok üzmez ama bence yeterli hacim sunamiyorlar, small overlap testleri özellikle kuganın kötü. Bence korelilerden her türlü uzak durun. Honda crv iyi tercih olabilir, hem ikinci eli iyi, hem çarpışma testleri iyi, hem konforlu. Negatif yönü 2.0 benzinli olmasından dolayı yakıtı. Yeni kasası da çıktı. 4x4 sistemi awd, yani o gruptaki birçok arac gibi. Tabi ki x drive, quatro, simetrik 4×4 veya terrain response değil ama karda, camurda sizi üzmez. 1.6 dizeli yıl sonuna doğru gelecek ama hem 4×2 hem de manuel. Yine Fiat'ın yeni aracı freemont'u da incelemenizi tavsiye ederim. 2012 model firsat araçlarını tam bu dönem 102 bin civarına alabilirsiniz. Araç 2.0 multijet hariç tamamen dodge journey, kalitede tereddüt etmeyin. Size en geniş iç hacmi ve 7 kişilik oturma düzenini bu araç sağlayacak. Araç 2 ton olmasına rağmen yakıtı fena değil. İnanılmaz fazla saklama gözü var. Otomatik vitesi ben cok begendim, , sarsıntısız ve kararlı. Duyduğum tek sıkıntısı konfor bazlı yumuşak süspansiyon nedeniyle virajlarda yol tutuş problemi. Aslinda bu problemi de elektronik destek sistemleri ile çözmüşler. Benim favorim ise mazda cx5. Bence donanim ve güvenlik açısından f/p kriteriyle çok başarılı. Ayrıca mazda = sorunsuzluk. İç mekan malzeme kalitesi, bir japona göre çok başarılı. Ayrıca yakıt ekonomisi, performans ve güvenlik açısından skyactive teknolojisini arastirmanizi öneririm. Mazda bu aracına gerçekten çok özenmiş. Bence tek sorun, ikinci elde oldukça deger kaybedecek olması. Cok cok özetle bu kadar, bir-iki araca yogunlasirsaniz, bildigim kadarıyla yardım etmek isterim. Ama tabi forumda ciddi ustatlar var, onlardan da görüş alın. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunların arasından captiva kesinlikle

Hepsini test sürüsü yapın iyice captivada karar kılarsınız zaten :)

• 1.6dizel crv esnaf zihniyetli kullanicinin tercihidir nokta
    Otomatik icinde crv yi secin zira vergi yulsek olsada lpg avantaji var 2.el acisindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 11 Ağustos 2013; 23:29:52 >
  • Ben olsam Fiat Freemont veya Toyota RAV 4 düşünürüm.
    Ama başlıkta yazdığınız araçlardan hangisi derseniz cevabım Captiva olur açıkçası.
    Başka bir arkadaşın dediği gibi Mazda CX-5 de güzel bir alternatif.
    Mesajda yazdığınız 5 kriteri de karşılayan araç maalesef yok. Ya da varsa da şu an aklıma gelmiyor.
  • Bence sizin ihtiyacınız bir SUV değil. Yakıt tüketimi, performans ve 2. El değer kaybı demişsiniz. Bir SUV çok yakar, ağır arabadır 3.0 motor aşağısı sedan performansını aratır, 2. Elde de çok fazla değer kaybeder. Bence sizin ihtiyacınız sadece daha yakışıklı bir otomobil, SW'den sıkılmışsınız belli. Bir MPV veya D sınıfı sedan bakın. Ayrıca Transporter da size göre bir araç olabilir.
  • captiva derim

sorunsuz, tüketimi makul seviyede , ikinci eli hareketli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    12 ay önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    Tiguan vs Tucson
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

1.6dizel crv esnaf zihniyetli kullanicinin tercihidir nokta
    Otomatik icinde crv yi secin zira vergi yulsek olsada lpg avantaji var 2.el acisindan

cehvrolet ve fordun otomatikleri sorunlu mudur üstad? aslında bizim için konfor çok çok önemli, neredeyse güvenlik kadar, küçük kızımla 1 saatlik yola gidemiyoruz azizim, jazz çok sarsıyor, crvnin süspansiyonları daha yumuşak diyorlar, captiva 4x4 olsa büyük olasılıkla onu seçerdim, sanki sokakta daha çok var captivadan . E bagaj hacmi de önemli, kuganın bagajı 500 lt olsa fazla düşünmez belki onu alırım. Ama dediğim gibi, sonuç olarak konfor, güvenlik ve sorunsuzluk arıyorum, bulabilir miyim bilmem . Belki de sedanlara yönelmeliyim bilemiyorum kafam çok karışık, 90-100 bin tlye aradığım vasıfta araç bulmak zor olacak galiba.

• Sanzimanlarinda sorun yok,fakat crv daha kaliteli bir arac bunlara gore.arti bes yil garanti olayi lpg garantisi destegi ve yuksek ikinci el degeri var
    Dizel bile olsa 2.0 motor agir araclar mazotu icer.fordun benziniyle zor basa cikarsiniz.lpg ucuz kaliyor bunlara gore.arti konfor ve sorunsuzluk gibi kavramlar var honda lehine

Ikinci el diye yola cikanin listesine captiva girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 13 Ağustos 2013; 9:51:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Sanzimanlarinda sorun yok,fakat crv daha kaliteli bir arac bunlara gore.arti bes yil garanti olayi lpg garantisi destegi ve yuksek ikinci el degeri var
    Dizel bile olsa 2.0 motor agir araclar mazotu icer.fordun benziniyle zor basa cikarsiniz.lpg ucuz kaliyor bunlara gore.arti konfor ve sorunsuzluk gibi kavramlar var honda lehine

Ikinci el diye yola cikanin listesine captiva girmez.

lpgli crv 100 kmde aşağı yukarı kaç tl lpg yakar üstad?
  • şuanda 10 bin indirim olduğu için captiva eğer freemont listeye dahil edilemiyorsa.
  • 100.000 tl'lik arabayla taksicinin arkasına LPG için yanaşaçağıma gider dizel alırım en azından arabanın şerefi 5 paralık olmaz. Ayrıca bu araçlar (CRV, Capiva, Kuga) hemen hemen aynı güvenlik skorlarına sahip. Ancak genişlik ve rahatlık bakımından Captiva ile CRV , Kuga'dan açık ara öndeler. Kuga hem daha sert hem de iç hacim olarak daha küçük bir araç.Performans konusundada çok büyük beklentilere girmeyin çünkü bu araçlar hem ağır hem de yüksek araçlar . Kuga'yı kullanmadım ama CRV ile Captiva gaza yüklenince sollomalarda ve ara hızlanmalarda sürücüyü üzmüyor. Ama Captiva ile ne yaparsanız yapın 11.0 Lt. üstü bir tüketim sergilemiyor, ama CRV'nin 13.5, 14.0 lt tükettiğine bizzat şahir oldum...

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

şuanda 10 bin indirim olduğu için captiva eğer freemont listeye dahil edilemiyorsa.

ltz 98 bin civarıydı 88 mi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

100.000 tl'lik arabayla taksicinin arkasına LPG için yanaşaçağıma gider dizel alırım en azından arabanın şerefi 5 paralık olmaz. Ayrıca bu araçlar (CRV, Capiva, Kuga) hemen hemen aynı güvenlik skorlarına sahip. Ancak genişlik ve rahatlık bakımından Captiva ile CRV , Kuga'dan açık ara öndeler. Kuga hem daha sert hem de iç hacim olarak daha küçük bir araç.Performans konusundada çok büyük beklentilere girmeyin çünkü bu araçlar hem ağır hem de yüksek araçlar . Kuga'yı kullanmadım ama CRV ile Captiva gaza yüklenince sollomalarda ve ara hızlanmalarda sürücüyü üzmüyor. Ama Captiva ile ne yaparsanız yapın 11.0 Lt. üstü bir tüketim sergilemiyor, ama CRV'nin 13.5, 14.0 lt tükettiğine bizzat şahir oldum...

süspansiyon olarak crv mi captiva mı yumuşaktır? bir de captivanın 4x2 olması yol tutuş açısından çok sorun çıkarır mı sizce? ben 120 yi pek geçmem zaten. bir de lpgli crv mi yoksa dizel captiva mı daha az değer kaybeder 2. elde?

• Yahu daewoo bozmasi Chevrolet le cr v yi kıyaslamak sacmalik...CR V

• Sehirdisi 8sehir ici 12litre civari yakar ki lpg ucuz oldugundan mazota gore avantajlidir.mazotda sehir ici 10 sehirdisi 7litre civari yakar ustune dizelin bakimi sorun cikarma durumu gurultusu gibi seylerle ugrasirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 13 Ağustos 2013; 12:30:40 >
  • Forester 2.0 turbo cvt. Mekanik altyapi, motor, sanziman olarak hepsinin eline verir. Performansi ve awd sistemini konusmaya bile gerek yok. Yeni kasa degistirdi ve donanim olarak harika. Ayrica bu sinifin en guvenlisi. Butceyi biraz asiyor ama yerinizde olsam zorlarim. Yeni nesil boxer motorlarin inanilmaz bit tuketimi var. Ikinci el sorun degil ise su garibanlara donup bakilmaz bile.

• oto. jazz kullanıcısınız bu yüzden başka markanın otomatiği eski aracınızı aratabilir tercihim crvden yana olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Forester 2.0 turbo cvt. Mekanik altyapi, motor, sanziman olarak hepsinin eline verir. Performansi ve awd sistemini konusmaya bile gerek yok. Yeni kasa degistirdi ve donanim olarak harika. Ayrica bu sinifin en guvenlisi. Butceyi biraz asiyor ama yerinizde olsam zorlarim. Yeni nesil boxer motorlarin inanilmaz bit tuketimi var. Ikinci el sorun degil ise su garibanlara donup bakilmaz bile.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Forester 2.0 turbo cvt. Mekanik altyapi, motor, sanziman olarak hepsinin eline verir. Performansi ve awd sistemini konusmaya bile gerek yok. Yeni kasa degistirdi ve donanim olarak harika. Ayrica bu sinifin en guvenlisi. Butceyi biraz asiyor ama yerinizde olsam zorlarim. Yeni nesil boxer motorlarin inanilmaz bit tuketimi var. Ikinci el sorun degil ise su garibanlara donup bakilmaz bile.

Biraz baktım da hakikaten çok güzel, aklımı çeldi, ama turbosu 120 TL, premium 105 bin, belki düşünülebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.