Şimdi Ara

Suv Önerisi - Sorento- tiguan- asx- captiva

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütçe 80 bin civarında, suv araç almayı düşünüyorum. Aslında 2009 model sorento alacaktım ama hakkında çok olumsuz yorum duydum kafam karıştı. Sizce en mantıklı araç hangisi?? Yada önerebileceğiniz başka bir araç var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben asx kullanıyorum ve asx hakkında yorum yapayım;

1- motoru gerçekten az yakıyor. şehir dışında 4.8 ila 5.5 litre/100km civarı tüketiyor. şehir içi 7-8 litre civarı benzin tüketiyor. dur kalk trafikte 9-10 litrelere çıkıyor tüketim. ben istanbul şehir içinde 5.5 - 6.5 litre tüketimleri görmeyi başardım (trafik olmayan sürekli hız sınırında sürülen e5 kara yolunu kastediyorum) hatta bir pazar sabahı tem'den karşı yakaya geçmiştim, yollar bomboş olduğu ve sürekli 80-90 gittiğim için gittiğim yere vardığımda 4.9 litreye düşmüştü ortalama
    2- konforludur. amortisör sertliği iyi ayarlanmış, ne çok sert ne de çok yumuşak. yol tutuşu iyidir. çevik bir araçtır.
    3- performans göreceli. ben yeterli buluyorum. 180 km/h'e kadar rahat hızlanıyor 1.6 benzinli asx. 220 km/h hızı görebiliyor. kasası rakip suv'lere göre (b sınıfı suv'ler hariç) hafif sayılır. katalogda 11.4 gerçekte 10.1 saniye civarı 0-100 değeri var.
    4- yalıtım fakiri. bol bol yol sesi alır. rüzgar sesini de 120 km'h'den sonra almaya başlıyor. bir japon klasiği.
    5- malzeme kalitesi orta karar. ön kapı üstleri ve ön konsolun orta kısımları yumuşak plastik. yanlış hatırlamıyorsam tiguan'da da öyleydi. ama üst kısımlar sert plastik ve bu sert plastik zamanla trim seslerine sebep oluyor.
    6- alacaksanız 2012 makyajlı kasa ve üzeri araçları öneririm. makyajlı kasada makyajsız kasalardaki eksikler giderildi. aracın makyajlı olduğunu ön tamponundan, direksiyon simidinden anlayabilirsiniz. paket olarak mümkünse intense olsun (elektrikli sürücü koltuğu, deri koltuk, ön koltuk ısıtma, anahtarsız giriş çalıştırma, panoramik cam tavan, karartılmış arka camlar, 6.2 inç double ekran ve geri görüş kamerası vs.) invite'ta iyidir ama intense çok daha iyidir.
    7- parçası bulunuyor. parçası yok diyenlere inanmayın. serviste de, parçacılarda da, internette de, çıkmacılarda da bütün parçalar mevcuttur. kaskolu kullanmanızı öneririm, sıfır parçası biraz tuzludur.
    8- yol tutuşu iyidir. lancer evo x ile aynı şase platform üzerine oturtulmuş bir araç. üzerindeki motor, şanzıman ve aktarma organları da 1.6 mitsubishi lancer ile ortaktır.

başka sorularınız olursa buradayım...
  • ben asx kullanıyorum ve asx hakkında yorum yapayım;

1- motoru gerçekten az yakıyor. şehir dışında 4.8 ila 5.5 litre/100km civarı tüketiyor. şehir içi 7-8 litre civarı benzin tüketiyor. dur kalk trafikte 9-10 litrelere çıkıyor tüketim. ben istanbul şehir içinde 5.5 - 6.5 litre tüketimleri görmeyi başardım (trafik olmayan sürekli hız sınırında sürülen e5 kara yolunu kastediyorum) hatta bir pazar sabahı tem'den karşı yakaya geçmiştim, yollar bomboş olduğu ve sürekli 80-90 gittiğim için gittiğim yere vardığımda 4.9 litreye düşmüştü ortalama
    2- konforludur. amortisör sertliği iyi ayarlanmış, ne çok sert ne de çok yumuşak. yol tutuşu iyidir. çevik bir araçtır.
    3- performans göreceli. ben yeterli buluyorum. 180 km/h'e kadar rahat hızlanıyor 1.6 benzinli asx. 220 km/h hızı görebiliyor. kasası rakip suv'lere göre (b sınıfı suv'ler hariç) hafif sayılır. katalogda 11.4 gerçekte 10.1 saniye civarı 0-100 değeri var.
    4- yalıtım fakiri. bol bol yol sesi alır. rüzgar sesini de 120 km'h'den sonra almaya başlıyor. bir japon klasiği.
    5- malzeme kalitesi orta karar. ön kapı üstleri ve ön konsolun orta kısımları yumuşak plastik. yanlış hatırlamıyorsam tiguan'da da öyleydi. ama üst kısımlar sert plastik ve bu sert plastik zamanla trim seslerine sebep oluyor.
    6- alacaksanız 2012 makyajlı kasa ve üzeri araçları öneririm. makyajlı kasada makyajsız kasalardaki eksikler giderildi. aracın makyajlı olduğunu ön tamponundan, direksiyon simidinden anlayabilirsiniz. paket olarak mümkünse intense olsun (elektrikli sürücü koltuğu, deri koltuk, ön koltuk ısıtma, anahtarsız giriş çalıştırma, panoramik cam tavan, karartılmış arka camlar, 6.2 inç double ekran ve geri görüş kamerası vs.) invite'ta iyidir ama intense çok daha iyidir.
    7- parçası bulunuyor. parçası yok diyenlere inanmayın. serviste de, parçacılarda da, internette de, çıkmacılarda da bütün parçalar mevcuttur. kaskolu kullanmanızı öneririm, sıfır parçası biraz tuzludur.
    8- yol tutuşu iyidir. lancer evo x ile aynı şase platform üzerine oturtulmuş bir araç. üzerindeki motor, şanzıman ve aktarma organları da 1.6 mitsubishi lancer ile ortaktır.

başka sorularınız olursa buradayım...

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler öncelikle, geçenlerde bir tane denk geldi aslında ama aynı gün satıldı, tiguanle asx arasında gidip geliyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: 32aslan

Cevabınız için teşekkürler öncelikle, geçenlerde bir tane denk geldi aslında ama aynı gün satıldı, tiguanle asx arasında gidip geliyorum açıkçası.
    tiguan'ın yalıtımı (yol-rüzgar vs) ve malzeme kalitesi asx'ten biraz daha iyi. ama yakıt tüketimi asx'in iki katı. tsi tiguan'lar çok yakıyor. iki komşumda biri 2012 makyajlı biri 2013 olmak üzere iki tiguan 1.4 tsi 122 hp araç vardı. ikisi de manuel vitesti. iki komşu da araçlarının çok yakmasından şikayetçiydi. zaten tiguan kullanıcılarının en büyük şikayetleri araçların çok yakıyor olması. asx'in en önemli avantajı yakıt tüketimi ve sorunsuzluğu bana göre. evladiyelik bir araç. ikinci sene doldu geçenlerde, hiç pişman olmadım asx aldığıma...

• destur al geç..
  • Merhabalar ne amaçla alacaksınız? 4x4 alıp şehirde gezmek içinse asx , tiguan vs düşünebilirsiniz. Gerçek bir 4x4 olsun arada bir yerlere tırmanırım ayrıca gösterişli ve büyük olsun diyorsanız Captiva derim.
  • kerem1000 K kullanıcısına yanıt
    Geneli şehir içi ve uzun yol , yılda birkaç defa da yayla tarzı yerlere gitmek için hocam. Captiva - sorento arasında seçim yapmak gerekirse peki hangi araç daha mantıklı ? Sorento hakkında fazla olumsuz yorum duymaya başladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    3008-renault duster.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • falken34 kullanıcısına yanıt
    Tip olarak hiç çekici gelmiyor dusterlar.

• quote:

Geneli şehir içi ve uzun yol , yılda birkaç defa da yayla tarzı yerlere gitmek için hocam. Captiva - sorento arasında seçim yapmak gerekirse peki hangi araç daha mantıklı ? Sorento hakkında fazla olumsuz yorum duymaya başladım.
    Ben olsam chevrolet alırdım. Her ne kadar chevy avrupadan çekilmiş olsa da, o sonuçta general motors'un ürettiği bir araç. Alt yapısı opel ile aynı zaten biliyorsunuzdur. Sorento bana göre hem çirkin hem de bahsettiğiniz problemlerin çoğunu ben de duydum. Yolda beyaz duman atan bir sürü Sorento'da gördüm. Temiz bir araç Captiva bulursanız ailenize ve size keyif verecektir. Bu arada her iki aracın da yakıt tüketimi konusunda bilginizin olduğunu var sayıyorum. Diğerlerinden bir tık fazla yakacakları kesin

• Captiva.

• Tiguan sınıfının en iyisi D snıfı sedan otomobilden daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hevdidik -- 18 Ocak 2020; 0:49:6 >
  • Bence en yakışıklısı captiva net. Donanım olarak high donanım, 7 koltuk, beyaz Renk , içi bej. Tadından yenmez. Sorunsuz şanzıman ve motor. 2011 felan alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hevdidik

Tiguan sınıfının en iyisi D snıfı sedan otomobilden daha iyi
    iyi güldüm.
  • kerem1000 K kullanıcısına yanıt
    Captivaların da trim sesi fazla geliyomuş, içeriye motor sesi fazla alıyomuş izlediğim incelemelerde herkes bunlardan bahsetmiş. Yakıt konusunu biliyorum hocam, çok fazla km yapmayacağım için yılda, çok önemli değil yakıt'ı açıkçası. Tiguan'ları önerir misiniz peki ?
  • zapi kullanıcısına yanıt
    Tiguan'ı düşünür müydünüz hocam peki ?
  • 32aslan kullanıcısına yanıt
    Tiguan'dan uzak durun bence. 150 ve 160 beygirlik TSi'larda piston kırma problemi var. Otomatik düşünüyorsanız DSG'nin sorunları da ortada. Bence motor ve şanzıman sorunlu olacağına trim olsun daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 18 Ocak 2020; 17:9:26 >
  • Kaptur git derim

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Aslında 2.0 dizeli düşünüyodum tiguan için ama bilmiyorum kafam karıştı iyice.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Captivaların da trim sesi fazla geliyomuş, içeriye motor sesi fazla alıyomuş izlediğim incelemelerde herkes bunlardan bahsetmiş. Yakıt konusunu biliyorum hocam, çok fazla km yapmayacağım için yılda, çok önemli değil yakıt'ı açıkçası. Tiguan'ları önerir misiniz peki ?
    Hocam tiguan kullanmadım ama o tür araçları sevmiyorum. Küçük geliyor gözüme, cip diyince insan büyük bir araç bekliyor. Konfor açısından çok farkları olacaktır. Birisi C-Suv diğeri D. Motor sesi ısındıkça azalıyor, yalıtım olarak Vw kadar iyi olamayabilir. Ne kadar binmeyi düşünüyorsunuz tahminen?
  • 32aslan kullanıcısına yanıt
    2.0 dizel alınabilir. Şanzımanı ıslak kavrama ve kuru kavrama DSG'ye göre daha sorunsuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.