Şimdi Ara

Crypto Mining Balonu Patlıyor! Balon Fiyatlı Ekran Kartlarını Almayın! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
5
Favori
26.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekşi sozluk bitcoin trollü dolmuş onlara sorsan bu son düşüşler gayet normal halen yok 4 yılda % kaç bin arttı diyorlar tipik entel çok bilmişler ulan 2013den bu yana oransal olarak en büyük düşüşünü yaşadı bu bitcoin neyin algısındasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilenenüye34 -- 5 Şubat 2018; 20:14:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lax Guy

Şimdi anladım hocam grafik okuma konusundaki becerinizi, ayrıca borsaya neden bu kadar nefretle baktığınızı

O grafikleri ve diğer tüm detayları iyi okuyup analiz ettiğim için BIST'de kazandığım parayla arabamı ve evimi aldım.

Ben becerimi yaptıklarımla kanıtladım ama sen boş muhabbetlerinle neyi kanıtladığını sanıyorsun?

• Hocam kazım işlemi bitti al sat yapılır ancak

• Backy kullanıcısına yanıt
    Wall Street bulaşmamış mı?

Bitcoin alanı kovarım diyen CEOya sahip holding bitcoin future yatırımı yapıyor. Büyük resim diye taştaş geçtiğini sanıyorsun bıdılık aklınca.

Future nedir bildin mi gurban?

• Cok ta sey yapmayin. Boyle bir ofke ve nefretle yaklasim dogru degil. Ekran kartlari bu is yuzunden %20 zam yediyse, ulke ekonomisi yuzunden % kac zam yemis hic baktiniz mi? Olaya bu kadar objektif bakarsaniz olmaz, sadece icten ice kiskandiginizi gosteriyorsunuz. Miningciler kartlarini uygun fiyata satsalar zaten çöker alir mining isine siz devam ederdiniz kimse kimseyi kandirmasin.
  • Bu haberler nedense cem uzan'a hapis şoku ile aynı etkiyi yaratıyor.
  • Yükselir düşer fark etmez ikinci el kart almayın aldırtmayın. Hak ediyormu yahu bu kartla bu kadar paraları?

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Wall Street bulaşmamış mı?

Bitcoin alanı kovarım diyen CEOya sahip holding bitcoin future yatırımı yapıyor. Büyük resim diye taştaş geçtiğini sanıyorsun bıdılık aklınca.

Future nedir bildin mi gurban?

Ben ikna oldum beyler bıdılık aklımla , biraz burama future biraz da orama future.

İngilizcen hayırlı olsun bu arada güle güle kullan.
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    E tebrikler o zaman, neden bu kadar kendinizi paralıyorsunuz, koyun biraz daha kazanın 1080 SLI yapın, millete nefret kusmaya gerek yok. Evini arabanı almışsın, neyi elde edemedin de bu kadar insanların parasına gözünü diktin?

BIST'te başarılıysanız serbest piyasada yaşadığımızı, talep oldukça isterse adamın 10000 liraya bile o ekran kartını satabileceğini de bilmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax Guy -- 5 Şubat 2018; 20:31:28 >
  • Miningde kullanılmış kartları almayın.
  • Boş beleş insanlar cevaplamasın mesajımı.
    Ekran kartlarında ki fiyat artışı tamamen firmaların ****liği. Çok satış çok üretim her zaman masrafları azaltır. Cep telefonlarının tek modeli milyonlarca satıyor. Apple da ; vuuuu ne sattım be azıcık zam yapayım. çok satıldı o yüzden pahalı derim. diye bir şey mi söylüyor ? Firmaların fırsatçılığını insanlara boş yere yıkmayın.

Ve şu btc battı diye sevinenlere. Son 6 ay hariç bu işe önceden giren insanların hepsi yatırdıklarının misli mislini kazandı. Pahalıdan ekran kartlarını alıyorlarmış felanmış. Milletin parası sizin ağzınızı yoruyor sadece o kadar.Bende oyuncuyum. Bende ekran kartı aldım. Vay adi miningciler, demedim. Küfür etmek, beddua etmek bir acizliğin sonucunda oluşan şeylerdir. Bu arada btc 5000 dolar seviyesinede düşse yinede mining kar bırakacak bir iş. Sadece yeni insanlar giremez. Krediyle girilmez. Daha doğrusu cesaret edemezler.

Bir ara bir tane konu daha açın. Lanet olası apple severler diye. o kadar pahalı telefon herkes alamıyor. beddua edinde kimse alamasın fiyatı düşer.sonra bizde sayenizde almış oluruz.

• mining olayı biterse en 1 yıl ikinci el herhangibir kart alınmmaması gerekir ki o kartlar normal ev kullanıcılara satıla, yoksa normal bir ekran kartı almaya çalışsak nerden bileceğiz mining yapılmadığını?
  • Bitcoin, Ethereum, Litecoin.. veya özetle Blockchain teknolojisi bir devrim aslında; merkezi bir yönetim tarafından kontrol edilemeyen, asla değeri bir siyasi otorite tarafından değiştirilemeyen bir değer üretimini amaçlıyor.

İki saçma yorumla, iki aptal konuşmayla, bağırmayla çağırmayla insanların bir anda fakirleşip bir anda zenginleşmesini engellemeyi amaçlayan bir ideaydı.

Paradan para kazanan, insanlara sahip olduğu paraları bile kullandırtmadan onlara 'kredi kartı' denilen aletleri verip, paralarını alıp paralarıyla servetlerine servet katan bu keneleri devreden çıkarmayı amaçlıyordu.

Bankaları, parasal sistemi, merkez bankası gibi parayı kontrol edebilen bir otoriteyi ortadan kaldırabilmesi için bir şanstı.

Ancak gördüğümüz gibi bu teknolojiyi tam anlayamamış olmak insanları bu sisteme düşman etti.

İstediğiniz kadar karşı çıkın, acı ama gerçek; bu Blockchain teknolojisi hayatınıza girecek. Bu sefer bireysel madenciler değil de bankalar sizin o çok istediğiniz ekran kartını, anakartı, işlemciyi alacak.. O zaman ne diye koşuşturacaksınız etrafta merak ediyorum.

• axiadam kullanıcısına yanıt
    He %20 he.

Piyasaya çıkma tarihi de hesaplanınca %150 zam olmasın o?
  • quote:

Oguzhan_yildirim1992 @ 5 Şubat 2018 19:00:12

Bu konuyu açan da , favori yorumlardaki kişiler de umarım bu dünyadan yok olup giderler. Bu dünya sizin gibi art niyetli insanlar yüzünden sıkıntı çekiyor beyninizde 10 tane nöron var yarısının sinapsı kopmuş neyin ne olduğunu karıştırıyorsunuz hayatta en nefret ettiğim şey bu.

Benim kimseyi savunduğum falan yok, eğer olurda o balon dediğin patlamazsa yani senin tabirinle. Bana göre ortadaki tek balon sizin beyninizdeki kabarcıklar. Neyse, eğer bu kripto para mevzusu kapitalizme ve banka egomanyasına karşı bir başkaldırıya ön ayak olursa işte o zaman sen ve senin gibi bu işe balon diyen gerizekalılar bile istemediğin kadar ekran kartı alabileceksin belki

Yapma ya? Sadece bir tane bitcoin üretmek içim 35 evin bir günlük elektrik kullanımı kadar elektrik harcanıyormuş. Bu madenciler yüzünden değil de bizim yüzümüzden dünya sıkıntı çekiyor ha?

Vay be.

Bunu iddia eden birisinin başkalarının beyinleri hakkında ileri geri konuşması da ayrı ironi olmuş.

Einstein, bana bir açıklasana bitcoin kapitalizme son verince ben nasıl istemediğim kadar ekran kartı alabileceğim? O gün herkesin cüzdanına bir milyon bitcoin mi yollanacak? Ya da senin gibi bitcoine yatırım yapan yeni zenginler mi türeyecek? Para el değiştirecekse bunun bana ne faydası olacak? Yoksa maksimum 21 milyon adet olan bitcoin'e sahip olanlar mı köşeyi dönecek? Kimi kandırdığını zannediyorsun sen?

Kapitalizme başkaldırıyormuş sinek beyinli. O zaman o bitcoinleri kapitalizmin sunduğu paralarla, kredi kartlarıyla almayın. Ya da kar edince "gerçek paraya" çevirmeyin. Tüm bankalar kripto borsalara para transferini engellese ne halt yiyeceksiniz? Adamlar yıkmaya çalıştıkları şeye göbekten bağlı. Biliyorsunuz dolar olmadan bitcoin alamıyorsunuz ya da bitcoini dolara çevirmeden kullanamıyorsunuz.

Bunların iddia ettiğinin aksine Bitcoin Kapitalizm karşısında filan değildir, aksine ondan daha da vahşidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 5 Şubat 2018; 20:43:27 >

• Hadi inşallah patlar bir sonraki nvdia serisi kartlar çıkınca bir tane 1070 muadili olan modelden alıcam. O zamana kadar piyasa normal haline döner inşallah. Coin işiyle uğraşmak isteyenler Samsung'un üreteciği ASIC donanımlarına yönelin artık yeter normal vatandaşın bu çektiği. Mining için yapılmış özel donanımlar kullanın. Milletin bedduası çok kuvvetli oldu demek ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

Yükselir düşer fark etmez ikinci el kart almayın aldırtmayın. Hak ediyormu yahu bu kartla bu kadar paraları?

Kesinlikle hak etmiyor. Ama kimse bu zammı yapan asıl firmalara sormuyor sebebini. üretici firmalarda yangın olur deprem olur. kullanılan parçaların içinde ki fiyatı artan parça olur vs vs vs. Hiç bir şey yok. Sadece çok satış var. Bu fiyatların yükselmesi için bir sebep değil.

1080 amazonda kendi sattığı ürün 3000 tl ye vergileriyle alınabiliyor. Ama ülkemizde 4800 tl den aşağı yok. Bunun suçu hükümetin mi ? Amerikan gelen ürüne %20 ödüyorum burda ki satıcı %18 ödüyor.

Olay çok satıldığından fiyatların artması değil. Fırsatçılık yapan üreticiler. Mail atın sorun üreticilere , ürettiğiniz hiç bir parçanın fiyatı artmazken satış fiyatınız neden artıyor diye. Bu işin bokunu btc den para kazanana atmak saçmalığın daniskası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lax Guy

E tebrikler o zaman, neden bu kadar kendinizi paralıyorsunuz, koyun biraz daha kazanın 1080 SLI yapın, millete nefret kusmaya gerek yok. Evini arabanı almışsın, neyi elde edemedin de bu kadar insanların parasına gözünü diktin?

BIST'te başarılıysanız serbest piyasada yaşadığımızı, talep oldukça isterse adamın 10000 liraya bile o ekran kartını satabileceğini de bilmen lazım.

Ben mazlumun yanımdayım; kızdığım şey, aynı ürün için insanlarından çıkan 2-3 kat fazla para! Ve bunun sebebi koca bir hiç, evet hiçbir fiziksel karşılığı olmayan bir hiç...

Sen BIST'de benzer haraketleri yapmaya kalk devre kesici ile sistem otomatik alım satımı kesiyor, sonrasında ise yasal müdehale başlıyor.

Yani devran dediğin gibi dönmüyor, devlet gerekli gördüğü durumda müdehalesini yapar ve senin gibileri oturtur yerine.

Vakti zamanında şeker, vb ürünler karaborsadaydı ve devlet o karaborsacıları da oturttu bir şeye...

• quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

Hindistan yaptırım uygulayacağını açıkladı ... Kore tümden yasakladı. Darısı diğer ülkelerin başına.

Bitsin şu lanette adam gibi donanım alalım. Şu zarar edipte ikinci ele ölü kart yığanları da kimse memnun etmesin kart mart almasın o şarlatanlardan, ellerinde patlayan mallarla piyasa kat be kat rahatlasın.

Bir daha cesaret edemesinler.

Sizin görüşünüze lafım yok ama beğenen 72 kişiye var. Neden? Adam parayı verip istediği ekran kartıyla istediği işi yapar ister oyun oynar ister masada süs olarak kullanır. bu beğenenler bence evde oturup çalışmadan beleşe kart bekleyenler olabilir :)
  • Backy kullanıcısına yanıt
    Bir argüman geliştiremeyip dalga geçmen sözün bittiği yerde olduğunu gösteriyor.

Öldü bitti patladı dedikleri paralar ne reversallar gösterdi. Yine dönecek ama sen buralara gelip delikanlı gibi bilmediğim konuda konuşmuşum demeyeceksin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.