Şimdi Ara

CS 1.6 FPS Yükseltme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
128.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CS 1.6 oynuyorum surf serverinde fakat fps 100de sabit yukarı çıkmıyor 100den yukarı cıkartmak için ne yapmak gerekiyor

• CS 1.6da fps_max 100.5 den yukarısını alamazsın.
  • yoo ben 1000 alıyordum eskiden cfg filan ile birlikte kodu var onun kodunu bilen varsa yazabilrmi
  • developer 1
    fps max 1500
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabilliyetsiz

yoo ben 1000 alıyordum eskiden cfg filan ile birlikte kodu var onun kodunu bilen varsa yazabilrmi

Orda isterse 1.000.000 yazsin max. 100.5 performans alirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 iyidir.100den sonrasında bişey değişmiyor zaten.500 olunca gözün görmeyeceği şekilde hızlanacağını filan mı sanıyordun
  • buyur ; violence_ablood "0"
    violence_hblood "0"
    violence_agibs "0"
    violence_hgibs "0"
    ightgamma "0.001"
    gamma "999" //CPL want "3"
    brightnesS "500" //CPL want "1"
    gl_max_size "512"
    gl_cull "1"
    gl_dither "1"
    gl_picmip "1"
    m_pitch "0.022"
    m_yaw "0.022"
    m_forward "1"
    m_side "0.8"
    m_filter "1"
    zoom_sensitivity_ratio "1.2"
    gl_maxsize 512
    fps_max 5000
    fps_modem 5000
    developer 2
  • fps zaten 70 civarlarının altına düşmüyorsa oyunda bi gariplik veya hızlı dönüşlerde aşırı atlama görmezsin. 100ün üstüne çıkması da bir artı sağlamaz.
  • 1312K kullanıcısına yanıt
    Yok öyle birşey cs 1.6 bu 90 fps ile 100 fps arasında dağlar kadar fark var.
  • Var öyle bir şey şöyle ki:

Öncelikle dikey eşitleme dediğimiz bir durum var 30,60ve 120 fps şeklinde sınırlamalar yapar uygulamada genellikle.
    Nedir bu dikey eşitleme(vertical-sync) dersek örneğin oyundayken biranda hızlıca 180 arkamıza döndüğümüzü düşünelim. Ekranda yırtılma dediğimiz bir önceki kare ile sonraki karenin ekranda gecikmeden senkron uyumsuzluğuyla
    oluşturduğu yırtıklar görürüz. Vsync bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırır. Fakat fare tepkime süresinin daha yavaşladığını bariz hissederiz(smooth). Bu yüzden fps türü oyunlarda (cs1.6) tercih edilmez ve bu arkadaştaki gibi kapalıdır.Zaten konumuz bu değil.

Gelelim arkadaşın fps durumuna. Zaten gördüğümüz üzere vsync kapalı oynuyor ki zaten cs oyuncusu için görüntü karelerinin çabuk ve eksiksiz gelmesi görüntü yırtılmalarından daha önemlidir. Cs gibi bir oyunda vsync kapalı halde 60-70 fps fazla hareketlenme olmayan sahnelerde
    bir eksiklik hissettirmeyecektir. Ama ani dönüşler yaptığında veya karşısına birden biri hopladığında fps düşüşleri yaşayabileceği gibi yırtılma efekti de denk gelirse kare atlamaları yaşayabilir arada. Onun için en azından hareketli ve geniş görüş açılı sahnelerde oyunda en azından 70 fps alıyorsa bu arkadaş, daha dingin durumlarda da en azından 80 üstü fps alıyordur. Saniyede 80 karede bu adam 50 sensivityle ani dönüş ve duruşlar yapıp adam vurmuyorsa gayet işini görür. Sabit 100fps alması her türlü alan ve aksiyon sahnesinde saniyede 100 kare üretmesi oyunun. Saniyede 100 kare üretirken oyunun kare atlama gibi yani oyunda yaşanan o anki durumun eksik bir şekilde görüntüye aktarılması gibi bir sorun yaratacağını sanmıyorum. 100fps üstüde kendisine hiçbir fayda sağlamaz.

Bazı arkadaşlarda oyunun fpssi=ekran yenileme hızı veya insan gözü saniyede 25kare=oda fps 25 olsa yeter tarzı mantıklar yürütür fakat onlarda yanlıştır. Burada dediğim gibi sadece oyun içi saniyede üretilen kare sayısına bakıyoruz. Önemli olan oyunun tüm kareleri eksiksiz monitöre aktarmasıdır. Burda bizim asıl meselemiz gözün ekrandaki kareleri yakalaması değil, oyunda oluşan görüntünün yani yaşanan durumun, aksiyonun kare atlamadan eksiksiz bir şekilde monitöre aktarılmasıdır.

@AYKIRI. yani 90fps ile 100fps arasında DAĞLAR kadar fark yok. Psikolojiktir o. Saniyede 90 kare cs1.6 gibi bir oyunda eksiksiz görüntü aktarımı sağlar.(dediğim gibi adam 50 sensivityle mevlana gibi dönerek adam vurmuyorsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1312K -- 7 Ocak 2014; 4:27:22 >

• 80 ile 100 arasında da pek yok ama sg görünce fps'nin düşmesi çok sıkıntı yaratıyor. Fps'yi 100.5'e sabitlemek en mantıklısı tabi pc iyi ise
  • cs 1.5 de en fazla ne kadar oynanıyor bilen var mı ? Bi videoda çocuk fps_max 200 250 felan yapmıştı bende yaptım fark gördüm acaba psikolojik mi ?
  • 1312K kullanıcısına yanıt
    oha nasıl o kadar yazdın ben olsam üşenirdim ben direk internetten kodu kopyala yapıştır yapardım yani ama sen üşememişsin yazmışsın hatta ben şu an bile yazmaya üşendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni kullanıcı adı.

developer 1
    fps max 1500

sağ ol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.