Bildirim
CS'de Class C hatası
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Hata: Lan Servers Restricted to local Cilents ( Class C) -
up -
arkadaşım ikniznde ip adreslerinizin ilk 2 Edit:rakam :D.. aynı olması lasım oynayablmek içn. .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaFu -- 16 Kasım 2006; 17:27:11 > -
-
Server makinesinden konsola sv_lan 1 komutunu girerek problemi çözebilirsiniz. -
quote:
Orjinalden alıntı: Cenk
http://www.hamachiturk.com/showthread.php?t=45
Oku
teşekkürler -
Merhaba oyun sever arkadaslar,
Ben ve arkadasim da Counter Strike Source ve Left 4 Dead 2 gibi source motorlu oyunlari Hamachi 2 uzerinden ( hamachi 1 e gerek yok) coop oynamak icin cok ugrastik ve yarim gunluk bir caba sonucunda iki oyuna da girmeyi basarabildik. Bu bilgileri sizle paylasmak istedim cunku saatlerce ugrasip da oyunu oynayamadan basarisizliga ugramanin ne kadar moral bozucu oldugunu biliyorum ve sizin de ayni duygulari yasamamanizi istiyorum. Yapilacak birkac adim var. Hepsi kolay adimlar. Adimlar soyle,
1.Iki bilgisayarin oyunda kurulan lan agini gormesi icin gereken adim,
Windows 7 kullananlar buraya girsinler
Control Panel\Network and Internet\Network Connections (denetim masasi/ ag ve internet/ag baglantilari)
Burayi bulamayanlar veya win 7 harici system kullananlar ayni sayfaya girmek icin sunu yapsinlar,
Baslat a basin, calistir (run) a basin veya arama bosluguna run yazin ve ncpa.cpl yazin.
Sonunda herkes ayni sayfayi goruyor umarim. Hamachi ye sag tiklayin ve properties ( ozellikler ) basin. Internet protocol V4 e basin ve properties ( ozellikler ) e basin. Acilan sayfanin en asagisinda advanced (gelismis) e basin. Yine en asagindan interface metric 9000 yaziyor. Silin ve 10 yazin.
2.Hamachinin IP lerini ayni klass da yapmak icin gereken adim,
Bu adim gerekli mi bilmiyorum ama ben yaptim. Belki bosuna yapmisimdir. Ama zarari yok. Sonuncta oyuna girebiliyorum.
Siz ve arkadasiniz hamachiyi uninstall edin. Silme surecinde cikan kutuyu tikleyin ki butun bilgileri silsin. Ikiniz de ayni anda Hamachi 2 yi kurmaya baslayin ki ikinize de ayni klasmanda IP versin.
3.Counter Strike Source icin aciklama,
Oyuna girin ve server kurun ( 1 kisi ). ALT+TAB yaparak windowsun bu programa izin vermesini soruyorsa izin verdirin. Su anda arkadaslariniz land an oyunu gorebilir ama oyuna girmeye calisirsa class c hatasi verir. Oyunu kuran ESC nin altindaki tus ile konsolu acsin ve sv_lan 0 yazsin. Boylece herkes oyuna girebilir.
4.Left 4 Dead 2 icin aciklama.
Oyuna girin ve oyunu kuran arkadas konsolu acip su satirlari yazsin,
sv_lan 0
sv_allow_lobby_connect_only 0
net_start
maps *
cikan harita listesinden tekini secin ve kopyala yapistir ile konsola girin ve oyundasiniz. Diger arkadasiniz kurdugunuz oyunu otomatik olarak ana menunun alt kisminda gorecek ve girebilecek oyuna. ALT+TAB yaparak windowsun bu programa izin vermesini soruyorsa izin verdirin.
Bu umarim hepiniz icin ise yaramistir. Afiyet olsun.
-
aynı sorunu yaşıyorum ama hamachi ile değil.
switch le birbirine bağlı 2 tane win 7 bi tane win xp makinede cs 1.8 de clas c hatası veriyor. nasıl olacak? (sv_lan komutu tanımlı değil)
edit--
Bilgisayarlar ortak kablosuz internete bağlı aynı zamanda(yoğun kullanımdan dolayı latency yüksek) . oyunu kuran makinede kablosuzu kapatınca class c hatası vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ennteresan -- 9 Aralık 2011; 18:54:12 > -
cross kablo oluşturun deneyin hocam. -
arkadaşlar ben bu yöntemlerde olmak üzere çeşit çeşit yöntemler denedim bir hafta problemi araştırdım olmadı...en sonunda bir kaç adımda başardım..
hamachi'yi kurduktan sonra (ip nin ilk iki bloğu aynı olmalı ör:5.28.......)
güvenlik duvarını tamamen kapatın
bilgisayarıma sağ tuş tıklayıp--> özellikler --> gelişmiş sistem ayarları--> Performans bölümüne ayarlara basıyorsunuz--> veri engelleme bölümüne geliyorsunuz "seçtiklerim dışında kalan" seçeneğini işaretliyorsunuz ekle deyip hem oyunu hem hamachi yi oraya ekliyorsunuz ... bilgisayarı yeniden başlatma isterse başlatın
hamachi açık bir şekilde oyuna giriyorsunuz é (esc nin altında) basıp konsolu açıyorsunuz sv_lan 0 yazıp entere basıyorsunuz sonra ip yazıp boşluk bırakıp kendi ip numaranızı yazıyorsunuz iki tarafta bunu yapacak ör:(ip 5.28.144.155 deyip enter)
sonra oyunu kuracak olan kişi map yazıp boşluk bırakıp hariteyı seçiyor bunu anlatmama gerek yok bağlanacak kişi de connect yazıp karşıdaki kişinin ip numarasını giriyor.
burada diğer anlatılanlardan farklı olan hamachi nin vermiş olduğu ip yi oyuna tanıtman bunun için ip yazıp boşluk bırakıp ilk başta kendi ip mizi yazıyoruz bu durumu da net_start yazarak kontrol edebiliyoruz.
ben şu an sorunsuz bir şekilde iki kişi oynuyorum fazlasınız denemedim...
-
Hort mu olur bilmem ama goicesoft var 1.8 onu indirin içinde kendi serverınızı kurmanızı sağlayan program var oradan kurun girin uğraşmayın
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X