Şimdi Ara

CS:GO'da FPS Nasıl Arttırılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • FPS, frames per second'ın kısaltmasıdır ve saniyelik kare sayısı anlamına gelir. 60 FPS altı özellikle CS:GO gibi birinci şahıs nişancı oyunlarında çok büyük bir dezavantaj yaratır. FPS'imizi olabildiğince yüksek tutabilmek adına bir fps arttırma rehberi hazırladım:

Ekran Kartını FPS İçin Optimize Etmek – XANTARES’in Yöntemi
    Nvidia ekran kartınızı, oyunda daha yüksek FPS almak için optimize edecek ayarlar yapacağız. Bu ayarlamalar ile, oyun grafikleri birazcık daha basitleşecek ancak FPS’iniz hatrı sayılır şekilde artacak.

Ayrıca bu yöntemi, Türkiye’nin en iyi CS:GO oyuncularından biri olan XANTARES de kullanıyor. Sadece o değil, muhtemelen daha bir çok profesyonel oyuncu daha kullanıyordur. Çünkü bunları yaptıktan sonra sadece FPS artmakla kalmayacak, aynı zamanda rakiplerinizi görmeniz kolaylaşacak. Şimdi Nvidia ayarlarına geçelim:

• Masaüstüne sağ tıklayıp “Nvidia Denetim Masası“‘na tıklayın.
    • Sol tarafta bulunan “3D Ayarların Yönetilmesi” adlı sekmeye gelin. Burada çıkan ayarları şu şekilde ayarlayın:
    • Birden çok ekran/karma GPU hızlandırma: Tek ekran performans modu
    • Doku Süzme/Kalite: Yüksek performans
    • Güç Yönetimi Modu: Uyarlamalı
    • Üsttekileri yaptıktan sonra, sol tarafta bulunan “Görüntü ayarlarını önayarla yap” sekmesine girin. Çıkan ekranda “benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver” yazısını işaretleyip çubuğu en sola, yani performansa çekin.

Yapamayanlar için XANTARES’in kendi anlatımını bırakıyorum:https://www.youtube.com/watch?v=1Him2Eqr_zU

FPS Arttırma Kodları
    Bir diğer yol ise, CS:GO’nun kendi konsoluna kod girerek fps arttırmak. Bunun için aşağıdaki kodları tek tek kopyalayıp yapıştırın. Bu komutları oyun esnasında değil, oyunun başlangıç ekranında girin, bir kere girmeniz yeterli.

cl_forcepreload “1” » Normalde maç esnasında harita ve sesler arka planda yüklenir. Ancak bu komut ile, map yüklenirken bu işlemler tamamlanır. Böylece sunucuya bağlanmanız azcık daha uzasa da, daha sabit bir fps değeri alırsınız.
    cl_disablehtmlmotd “1” » Bu topluluk sunucularında çok az da olsa işe yarayan bir kod.
    fps_max “0” » Eğer FPS’iniz 70’in altındaysa kullanın! Bu kod oyundaki FPS sınırınızı kaldırır. Eğer FPS’iniz 70’ten büyükse 0’ı 60 yapabilirsiniz.
    mat_queue_mode “2” » İşlemcinizi optimize etmeye yarıyor.
    r_drawtracers_firstperson “0”
    r_eyegloss “0” » Oyuncu modelinin gözündeki detayları siliyor. Bu göz ile ilgili komutları profesyonel oyuncu olan Shroud da kullanıyor bu arada.
    r_eyemove “0” » Oyuncu modelinin efektlerini kapatıyor.
    r_eyeshift_x “0” » Oyuncu modelinin gözü, X exeninde hareket etmez.
    r_eyeshift_y “0” » Gözün Y ekseninde hareketini engeller.
    r_eyeshift_z “0” » Gözün Z eksenindeki hareket detayını etkisizleştirir.
    r_eyesize “0” » Göz boyutunu küçültür.

FPS İçin Çalıştırma Seçenekleri
    CS:GO’da da, Steam arayüzünde yapacağınız birkaç işlem ile, çalıştırma seçenekleri ile oynayarak FPS artırmanız mümkün. Şimdi nasıl yapıldığını anlatalım:

Bu adımları, oyun kapalıyken yapmanız gerektiğini unutmayın.
    Steam kütüphanenizi açın.
    CS:GO’nun üstüne sağ tıklayın.
    Çıkan menüdeki “Özellikler” butonuna tıklayın.
    Açılan pencerenin “Genel” sekmesine gelin ve “Başlatma seçeneklerini ayarla” yazısına tıklayın.
    Açılan satıra -threads 4 -high -nod3d9ex -novid -freq 60 +cl_forcepreload 1 kodunu yapıştırıp, “Tamam” diyerek kapatabilirsiniz.
    Yukarıda yapıştırmış olduğunuz çalıştırma seçeneklerinin açıklaması ise şu şekilde:

-freq 60 » Monitörünüz kaç Hz ise 60 yerine onu yazın. Laptop monitörleri 60 Hz olur genelde.
    -high » İşlemcinizin CS:GO’ya öncelik vermesini sağlar.
    -nojoy » Joystick desteğini kaldırır, aranızda joystick ile CS oynayan yoktur herhalde.
    -novid » Açılış ekranını (introyu) kaldırır, FPS ile pek bir alakası yok ama gereksiz bir detaydan kurtulmuş olursunuz.
    -threads 4 » Bilgisayarınızın kaç çekirdek işlemcisi varsa 4 yerine onu yazın.
    -nod3d9ex » Oyunun ALT+TAB yapma hızını arttırır. Aynı zamanda FPS yükselttiğini söyleyenler de var.
    +cl_forcepreload 1 » Haritayı önceden yükler.

Steam Ayarları ile FPS Drop Önleme
    En büyük oyuncu platformu olan Steam, arkadaşlarımız oyuna girdiğinde, çevrimiçi olduklarında ve mesaj attıklarında bize bildirim gönderiyor. Aslında çok hoş bir özellik olsa da özellikle fazla arkadaşı olan kişilerde, tüm oyunlarda anlık olarak FPS düşüşü yaşatıyor. Bu bildirimleri kapamak için:

Steam’i açın.
    Sol üstten Steam -> Ayarlar yolunu izleyin.
    “Arkadaşlar” sekmesine gelip, aşağıdaki görselde olan ayarları yapın.

Windows’u Yüksek FPS İçin Optimize Etmek
    Windows işletim sistemindeki efektler, her ne kadar kullanım kolaylığı için oluşturulmuş olsa da CPU’nuzu yorup düşük FPS almanıza sebep oluyor. Buna engel olmak için Windows üzerinden epey bir ayar yapacağız, genelleme yapıyorum ancak yaklaşık 10 fps yükseltiyor bu bölümdeki işlemler. Ayrıca yine bu ayarları XANTARES gibi ESporcular da kullanıyor.

Bilgisayarınızın başlatma yerine “Çalıştır” yazıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.

Windows ÇalıştırÇıkan pencereye msconfig yazıp enter tuşuna basıyoruz.
    Başlatma sekmesinde “Tümünü devre dışı bırak” seçeneğini işaretleyin.
    Hizmetler bölümünde “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle” diyin.
    Önyükleme sekmesinde “GUI önyüklemesi yok” kutucuğunu seçin. Zaman aşımı’nı 10 saniye yapın.
    Bilgisayarım’a sağ tıklayıp özellikler > gelişmiş sistem ayarları > performans ayarları yolunu izleyin. “En iyi performans için ayarla” yazısını seçin.
    Windows arama çubuğuna “Kontrol Paneli” yazıp donanım ve ses > güç seçenekleri yolunu izleyin. Yüksek Performans moduna alın.
    Başlat’tan arama kısmına UAC yazıp açılan menüde UAC’ı komple kapatın.

CS:GO FPS Arttırma Programı
    En bomba yöntem bu sanırım
    Oyununuzu ve Windows’unuzu yüksek performans için optimize eden bir program var, üstelik Türk yapımı. Yalnızca CS:GO’da değil, PUBG ve LoL gibi daha birçok oyunda FPS artmasını sağlıyor.

PcOptimize adlı programın indirme sayfasına buradan gidiyoruz.
    Assests bölümünden Pcoptimize.rar dosyasını indiriyoruz.
    Aşağıdaki gibi bir menü bizi karşılıyor. Programın detaylı rehberine Steam sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://thatsgamebro.com/csgo-fps-arttirma-yollari/

Arkadaşlar emeğe saygı, +rep verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overdosenicotine -- 22 Ocak 2018; 11:10:47 >

• Konuyu değil de profildeki ''Gerçek ad: Yasemin''i görenlerin FPS'i şahlanacağına eminim. Birazdan damlarlar.
  • Yada sen söylemesen kimse sapık gibi profile bakma ihtiyacı duymazdı? Gerçi kişi kendisinden bilir işi demişler.

Konudaki bazı kısımlar gereksiz hatta fps arttırma programı gibi şeyler avantaj yerine dezavantaj sağlayabilir.
  • Şu programı deneyenler var mı, nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokky

Şu programı deneyenler var mı, nasıl?

Program CS'deki cfg'niz ile oynuyor, bu oyunda kullanmanızı pek önermiyorum açıkçası. Ama PUBG'de oldukça işe yarıyor.
  • Güç Yönetimi Modu: Uyarlamalı yapma nedenimiz ne?
  • Onun nedenini bilmiyorum açıkçası, Steam'den bir rehber sahibi arkadaş öyle demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overdosenicotine -- 24 Ocak 2018; 23:5:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 2 FPS değerleri normal mi?
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Programın tanıtımı gıbı olmus ama konu guzel
  • şu yöntem de eklenebilir ben kullanıyorum baya faydalı ;

Görev yöneticisi > ayrıntılar > csgo.exe sağ tıkla > öncelik ayarla > yüksek seç .
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

2 gün önceye kadar gayet normal bir şekilde oynarken CS Go 'yu birdenbire FPS problemi yaşamaya başladım. Ortalama 100 110 FPS ile oynarken dizüstü bilgisayarımda 20 - 30 FPS 'e düştü aniden. Tüm ayarlarım aynı, tüm FPS problemlerine baktım ama bir şey bulamadım. Ne yaptıysam çözülmedi, oyunu silmekten tutun da format atmaya kadar her şeyi denedim ama olmadı. En son aklıma gelen donanımsal bir sıkıntı olduğu. Daha önce buna benzer bir problem yaşayan var mı bilmiyorum ama yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.