Şimdi Ara

ÇUKUROVA ÜNIVERSITESI 2015 GIRISLILER+TANITIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
5.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015????????

2014 Yılında Kazanan Bazı Üyelerimiz:

YanukÇotanakk :Türk Dili ve Edebiyati

threxanswer: BESYO

tekçarelys:Insaat Mühendisligi

emolty:Bilgisayar Mühendisligi

VET'adaY:Konaklama Isletmeciligi

serialkiller01:Hemşirelik

Karbonat.Erol:Bilgisayar Mühendisliği

xlsmasher:ingilizce öğretmenliği.

Çukurova Üniversitesi, Adana sehir merkezine 15 kilometre uzaklikta Seyhan baraj gölü kiyisindaki kampüsünde egitim-ögretim veren bir devlet üniversitesidir.

Çukurova Üniversitesi'nde, çogunlugu Adana'da bulunan 16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvari, 5 Yüksekokulu, 13 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü, 25 Arastirma ve Uygulama Merkezi ve Teknokent bulunmaktadir.

Çukurova Üniversitesi'nde 2036 ögretim elemani, 40000 lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora ögrencisinin egitim ve ögretiminde görev yapmaktadir. Ögrencilerin, ögretim elemanlarinin, arastirmacilarin gereksinim duyduklari ulusal ve uluslararasi yayinlari barindiran Çukurova Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi mevcuttur.

Resimler:

Üniversite arazisi giris:

Kampüs alanina giris:

Ana kampüs:

Tip fakültesi:

Mühendislik fakültesi Dekanlik:

Ziraat Fakültesi 2.kisim:

Egitim Fakültesi:

Balcali Hastanesi:

Son Durak kafe:

Turquaz kafe:

Kayikhane:

Teknokent:

Çukurova Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrasi:

Uzay merkezi:

Sabanci Kapali Yüzme Havuzu:

At Çiftligi:

Dans Kulubü:

Oradan buradan:

Sampiyon Takimlarimiz:

Üniversitelerarasi Tekvando Dünya Sampiyonasi 2.ligi:

Büyükler Kürek Sampiyonasi Türkiye Sampiyonu:

Türkiye Üniversiteler Arasi Bayanlar Voleybol Gurup Birincisi:

Türkiye Üniversiteler Arasi 1. Hentbol Ligi Sampiyonlugu:

Koçfest Üniversiteler Arasi Türkiye Bayan Basketbol Sampiyonu:

Anadolu Basketbol Kupasi Namaglup Sampiyonu:

Kano Valilik Kupasi Sampiyonlugu:

Gençler Masa Tenisi Türkiye Sampiyonasi Sampiyonlugu:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*********************BAZI ÖNEMLI BILGILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!*******************:

***ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI İTİBARİYLE ŞU ANA KADAR TÜBİTAK'TAN EN FAZLA SAYIDA PROJE ALAN 5.ÜNİVERSİTEDİR.(:

***QUACQUARELLI SYMONDS (QS), “2015 DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ” LİSTESİNDE İLK BİNE GİREN 9 ÜNİVERSİTEMİZDEN BİRİ(701.).(:

habermerkeziarsiv.cu.edu.tr
    �ukurova �niversitesi Haber Merkezi
    http://habermerkeziarsiv.cu.edu.tr/eniyiturkuni.asp

***University Ranking for Academic Performances(URAP) “2015 TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ” LİSTESİNE GÖRE TÜRKİYE'NİN EN 9.ÜNİVERSİTESİ :
    http://habermerkeziarsiv.cu.edu.tr/urap.asp

***QUACQUARELLI SYMONDS (QS), “2014 DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ” LİSTESİNE GÖRE DÜNYANIN EN İYİ 10 TÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ:
    http://habermerkeziarsiv.cu.edu.tr/eniyiturkuni.asp

***URAP'A GÖRE 2013'DE TÜRKIYE'NIN EN IYI 9. DÜNYANIN 784. ÜNIVERSITESI:
    www.urapcenter.org
    URAP - University Ranking by Academic Academic Performance
    http://www.urapcenter.org/2013/country.php?ccode=TR&rank=all

***HÜRRIYET,"EN GÜZEL KAMPÜS" SIRALAMASINDA TÜRKIYE'NIN EN GÜZEL KAMPÜSÜ:http://www.hurriyet.com.tr/foto-galeri/

***TÜBITAK GIRISIMCILIK VE YENILIKÇILIK SIRALAMASI:
    http://habermerkeziarsiv.cu.edu.tr/CU-girisimcilik.asp

***DÜNYADA ILK 500 SIRALAMASI:

***QS WOLD UNIVERSITY RANKING 2012 SIRALAMASINDA DÜNYADA SIRALAMAYA GIREN 9 ÜNIVERSITEMIZDEN BIRI:

***ÇUKUROVA ÜNIVERSITESI 2006 YILI MEZUNU VE SONRASI VERILEN TÜM DIPLOMALARDA AB KOMISYONU DIPLOMA EKI VERMEKTEDIR. :
    international.cu.edu.tr
    404 - File or directory not found.
    http://international.cu.edu.tr/ds/tr/default.asp

Onedio
    2015 Yılında 'Dünyanın En İyi 1000 Üniversitesi' Arasına Giren 10 Türk Üniversitesi
    https://onedio.com/haber/2015-yilinda-dunyanin-en-iyi-1000-universitesi-arasina-giren-10-turk-universitesi-529808

Kendi bölümüm hakkinda da bir ek bilgi paylasayim son olarak da:

KURULUS YILLARINA GÖRE INSAAT MÜHENDISLIGI BÖLÜMÜ

1.ISTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI ( 1883 )

2.BOGAZIÇI ÜNIVERSITESI (1912)

3.YILDIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI(1937)

4.KARADENIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI(1963)

5.ORTADOGU TEKNIK ÜNIVERSITESI(1963-1 Ekim)

6.FIRAT ÜNIVERSITESI(1967)

7.SAKARYA ÜNIVERSITESI(1972)

8.ÇUKUROVA ÜNIVERSITESI(1978)

9.GAZI ÜNIVERSITESI(1982)

10.ATATÜRK ÜNIVERSITESI(1988)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ADANA'DAKI BAZI FESTIVAL VE ORGANIZASYONLAR:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 3 Temmuz 2015; 10:51:04 >

• guzel konu olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybakican

guzel konu olmus

Faydalı olabilirsek ne ala :)
  • quote:

guzel konu olmus
    Bölüm hakkında bilgi almak isteyenler de bana pm atabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 28 Haziran 2014; 20:51:52 >
  • Şöyle kenara oturup izleyelim .

Not : Statik sınav soruları varmı usta elinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hottez

Şöyle kenara oturup izleyelim .

Not : Statik sınav soruları varmı usta elinde

Vardı da dağıttım hepsini millete.Flashta 2.3.4. sınıf bazı sınav soruları var ama.Ne yapacan statiği.Bütler de bitti
  • ***HÜRRİYET,"EN GÜZEL KAMPÜS" SIRALAMASINDA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KAMPÜSÜ:http://fotoanaliz.hurri...x?cid=7712&rid=4369&p=1. Link Hata VEriyor ! Haber veriyim dedim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

***HÜRRİYET,"EN GÜZEL KAMPÜS" SIRALAMASINDA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KAMPÜSÜ:http://fotoanaliz.hurri...x?cid=7712&rid=4369&p=1. Link Hata VEriyor ! Haber veriyim dedim..

Yooo hata vermiyor bende link de şu işte :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 29 Haziran 2014; 17:06:17 >

• Yukarı.
  • Up

• ankaradan geldim geçen sene ve gerçekten mükemmel bir yer
  • Yukarı.
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    çukurova bilgisayar mühendisliği hakkında bilgin var mı? mezunları iş bulabiliyor mu? hocaları ilgili mi staj bulma da yardım ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kriegspiel365

çukurova bilgisayar mühendisliği hakkında bilgin var mı? mezunları iş bulabiliyor mu? hocaları ilgili mi staj bulma da yardım ediyor mu?

Üniversitemizde bilg. müh. ile ilgili çok bir bilgim olduğunu söyleyemem.Ancak giden arkadaşlarımdan şikayet işittiğimi hatırlamıyorum.

Bilgisayar Müh. mezunlarının durumu biraz karışık.Yani şöyle açayım.Eğer bir öğrenci üniversitenin verdiğinin ötesinde kendisinin yazılım(özellikle) veya donanım alanına ilgisi yoksa ve bu süreçte dışarıdan kendini takviye etmezse piyasada işi zor.Çünkü piyasada niteliği çok çok önemli bir meslek bilgisayar müh.Bu açıdan sadece ilgisi olana önerebileceğim bir bölüm.

Hocalar çok başarılı öğrencilere bireysel olarak yardım edebiliyorlar.Bunun dışında staj çoğu yerde olduğu gibi burada da siz halletmelisiniz.Zaten genellikle staj işini halledeceğini idda eden üniversitelerin de bulduğu stajların fiyaskoyla sonuçladığını düşünürsek çok da eksikliğini hissedeceğinizi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 10 Temmuz 2014; 0:23:12 >

• Yukarı.
  • merhabalar malum tercihler başladı bitiyor bile ama kafama takılan bir konu var ben çukurova üniv. bilgisayar mühendisliğini araştırdım ama nedense olumlu birşey söyleyen görmedim çıkınca kod yazmayı bilmiyoruz diyorlar ingilizce yarım yamalak diyorlar hele 2014 2015 te tercih yapacaklar yazmasın diyorlar ben istiyordum ama soğudum bilgiler gerçekmi değilmi bilmiyorum beni bilgilendirirseniz memnun olurum unutmadan bilgisayar mühendisliğinin kendine ait binası varmı teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay@96

merhabalar malum tercihler başladı bitiyor bile ama kafama takılan bir konu var ben çukurova üniv. bilgisayar mühendisliğini araştırdım ama nedense olumlu birşey söyleyen görmedim çıkınca kod yazmayı bilmiyoruz diyorlar ingilizce yarım yamalak diyorlar hele 2014 2015 te tercih yapacaklar yazmasın diyorlar ben istiyordum ama soğudum bilgiler gerçekmi değilmi bilmiyorum beni bilgilendirirseniz memnun olurum unutmadan bilgisayar mühendisliğinin kendine ait binası varmı teşekkürler şimdiden

eksisozluk okumussun muhtemelen öncelikle şunu söyleyeyim:üniversitede okuyan öğrencilerin yüzde 99'u okudukları yeri kötülerle sen ona alıdırma.

ha benim fikrimi sorarsan,benim kefil olacağım durumlar var olmayacağım durumlar var.

örneğin mühendislik fakültesinin inşaat,makine,maden,elektrik,jeoloji,çevre,mimarlık gibi bölümleri çok sağlam akademik kadroya ve tarihsel geçmişe sahip.bu bölümlerin Türkiye'deki bir çok üniversiteden daha iyi olduğuna kefil olabilirim.

ancak endüstri,bilgisayar gibi bölümler kendileri yeni olduğu gibi bir çok üniversitede düzenlerini yeni yeni oturmaktalar.dolayısıyla arkadaşların şikayetlerinin bir kısmında haklılık payı olabilir.

ancak şu da var ki,bu bölümler için bir çok üniversitede durum aynı.yani genel itibariyle yeni bölümler oldukları için köklü mühendisliklere göre biraz daha sorunlu olabiliyorlar.

kod yazma gibi meselerle ilgili(yani yazılım) bir çok üniversitede aynı sorunu işittim.bu yüzden bir çok arkadaşa bu bölümü seçerken dikkatli olmalarını eğer kendilerini yetiştirebilcek kadar ilgileri ya da dışarıdan takviye alacak kadar maddi güçleri yoksa tercih etmemelerini tembih ettim.

sonuç olarak karar senin.

bu arada bu bölümün ayrı bir binası mevcut.mmf-2'nin üç parçalı binasının bir parçası tamamen bilgisayar mühendisliğine ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 13 Temmuz 2014; 21:42:59 >

• Yani sonuç olarak önerirmisiniz maddi durum derken birde orayı anlamadım dışardan kendim ders falan mı alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatay@96

Yani sonuç olarak önerirmisiniz maddi durum derken birde orayı anlamadım dışardan kendim ders falan mı alacağım

bilgisayar müh. gerçekten ilgin varsa yazmanda bir sakınca yok.diğer yerlerde alacağından fazlası olur eksiği olmaz burada.ancak yeterli mi?dediğim gibi bilgisyar müh. okuyacaksan yeterli değil.dışarıdan takviye derken programlama kurslarından bahsediyorum.çok masraflı sayılmaz ama yine de haberin olsun.
  • çukurova güzelde çok yüreğir çocukları gelip araba çiziyor tabii tercih etmemek için 987654321 neden daha sayılabilir

not:18 yıldır adanada yaşıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.