Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Chery’nin fabrika hazırlıkları tamamlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BursaliEfsane

Kendi ülkendeki yatırımcıyı yurt dışına kaçırıp elin çinlisinden ucuz iş gücü karşılığında fabrika açtırıyorsun. ABD demiş bide :D tayvan çip fabrikası kurup ülkeye katma değer sağlayacak. Elin cherry si byd gibi çinden kendi çalışanlarını getirmeyeceği ne malum?

Ooo pirom da önde haa%60 kanzi damlamış  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye her haltı togg'a, çin arabasının Türk halkına satılmasına bağlıyorsunuz anlamadım. Yanlış bir şey yok ki. Bu herifler arabalarını Avrupa'ya her türlü sokup satacaklar, ister burada fabrika açsın ister Moldova da; kesin satacak. Fabrikayı buraya kurması bizim karımıza.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle devletçilik ilkesinin tarihin sayfalarında yerini aldığını bizim öyle bir ilkeyi 40-50 yıl önce bıraktığımızı bilmeniz gerek.

Benzinli araç keza ölü yatırım. Zira içten yanmalı motor geliştirmek, diferansiyel yapmak filan anlamsız bu saatten sonra zaten bu hükümette denedi sonra doğru yola geldiler.

Bir fabrika ile kapanmayacak tabii ki. Ama şöyle bir şans var. Avrupa’ya Çin’li araç üreticileri girmeye çalışıyor vergiden yırtmak içinde gümrük birliği istiyorlar.

Bu durumda ya oradan fabrika alacaklar ki bürokrasi çok zorluyor ve Avrupa çok sıkıntılı bir üretim bölgesi.
    Bürokrasi maliyeti diye bir şey var o çok yüksek.

Onun yerine Macaristan, Türkiye gibi ülkeler öne çıkıyor. Türkiye’nin avantajı çok fazla eko sistemin olması. Yani yan sanayi olarak üretim yapacak çok fazla ufak ve orta büyüklükte kalifiye şirket var ve biz Avrupa’nın aksine zorluk çıkarmıyoruz hükümetler bazında.

Bunlar fabrika yatırımları büyürse en azından taş üstüne taş koymaya devam ederiz yada sizin yöntem ile ağlayıp sızlanıp, öğretilmiş çaresizlik konumumda kıvranıp dururuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Avrupalılar ayvayı yedi. Chery ülkede fabrika kurunca yatırım teşvik belgesi alınca tası tarağı toplar giderler. Aha buraya yazıyorum.

• Geçmişte kurulan ve şimdiki yaygın fabrikaları nasıl destekliyorsam ( toyota, fiat, Hyundai, Ford vs. ) bunu da destekliyorum.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Aponun hapisten çıkmasını bekleyen bir zavallı daha! Zaza kamil diye düttürük bir hesap açmış.Bunlar her kılığa girer. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 25 Şubat 2025; 13:30:40 >
  • android seyfi A kullanıcısına yanıt

Rusyaya yakın, chery için büyük pazar. Ayrıca doğu avrupa ülkeleri ve azerbaycan-gürcistan gibi ülkeler için de güzel bir dağıtım merkezi. Sonuçta almanya için üretilmiyor bu araçlar

• apoyu çıkaracaklar ayağına her yere Kayyum atıyorlar
    Siz de oturup bekliyorsunuz
    Pardon engelleyip topukluyorsunuz
    @headdhunterr

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

getirsin. yine burada yemek yiyecekler, yine o fabrikada illa ki birkaç vatandaş çalışacak. çevresinde bir yerleşim olacak, insanlar faydalanacak. hatta muhtemelen bazı parçaları da yerli üretilecek. yerli işgücü de gelişecek orada yerli sanayi de hizmet sektörü de tarım da.

amerikada tayvan çip fabrikası kuracak ama 4nm yani onlara göre eski nesil üretim yapacak. 1nm üretimi sadece tayvanda yapacak tsmc. amerika diyor mu bu fabrika eski nesil kurmayın lan o zaman bizi mi yiyorsunuz diye?

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

Honda komple Avrupa'dan çekildi,süzme yalan söylüyorsun.

Ve evet 50 bin togg satıldı şimdiye kadar, değmedi diyorsan aç konusunu forumu bilgilendir niye değmemiş?

Elektrik çağında fabrika alıp milyar dolar harcayıp ARGE yapıp benzinli araba üretelim demek  

Gerçi siz ona da çare bulursunuz,motoru psa falan hayrimiza verir aslında

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ne düşünüyorsun, seversin değil mi?

• Kral çıplak!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

size cevap vermek zorunluğunda hissederek cevap verme hakkımı kullanıyorum;

bir kere sizin dediğiniz gibi içten yanmalı motor geliştirmek gibi bir çabamız olmayacaktı bu 1, hadi diyelim ucundan kıyından geliştirmeye çalıştık...

türk insanı gayet başarılı ve akıllıdır illaki içten yanmalı motorları geliştirecek mühendislerimiz vardır bu 2, sizin beğenmediniz içten yanmalı motorlu taşıtlara bu dünya üzerindeki insanlar önümüzdeki 20 yıl daha mahkumlar çünkü dünyadaki her şey gibi lityum rezervleri batarya yapımında kullanılacak büyün madenler de bir gün bitecek! yani şuanda bol bulunuyor ama ha deyince yarın millet elektirikli otombillere geçmeyecek bu 3!

türkiyenin konumu gerçekten çok önemli ama bunu kullanamıyoruz en basitinden gemi ile taşımacılık ve kara taşımacığındaki gümrük çok büyük avantaj ama kim bunun üzerinde duracak?

türkiyedeki tarıma elverişli arazileri hesaba katarsak neden bu ülkede tarım yapılmıyor bunu kimse konuşmuyor, hayvancılık ve süt üretimi keza öyle; elin hollandası bile bizden daha fazla tarım yapıyor; ukrayna desen savaşta ama adamların enflasyon oranı bizden daha düşük ve bize buğday satıyor! bu yıldan sonra ülke açlıktan birbirine girmezse şükredin çünkü tarıma verilen destek fransadaki çiftçiye verilen desteğin 10 da 1 i bile değil ben bir traktör almaya kalktım ziraat bankasında kredi çekme düşüncesiyle kendimi yormadan, böyle bir şey mümkün değilmiş çünkü sermaye sahiplerine krediler çıkıyormuş bizim gibi küçük ve orta büyük işletmelere çıkmıyor! 1 milyon para nın 5 yılda geri ödemesi 1.2 milyon(sadece faiz) toplam geri ödeme 2.2 milyon bu kabacası diğer masraflar hariç; buyrun türkiyenin resmi burda...bir traktör sana bir traktör bana diyor devlet nerde bu istihdam nerde çiftçiye destek? büyük resmi görüyorsunuz da ben cebimdeki küçük resime bakıyorum aile bağları kopunca bu ülkede kaos hüküm sürer bu ülkeyi adam edecek yine bu ülkenin insanlarıdır başkasından hiç bir beklentim yok elektirikli otomobili yapana kadar siz elinizdeki içten yanmalı motorlarla 20 yılda kendinizi adam edebilirdiniz! ben elektirikliye karşı değilim ama bir söz var; "midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma" diye bilmem anlatabildim mi?

• Harika fabrikadan sonra artık nüfusun %0.00001 i uretilen arabaları alabilecek. Hep bunu bekliyordum.
    Akape var zenginlik var.

• en1gma kullanıcısına yanıt

siz önce üslübunuza dikkat edin konuşmayı öğrenin sonra bana fikrinizi söyleyin! haklı olsanız bile üslübunuz sizi haksız gösterir; banane avrupadan çekildiyese ? ben honda marka mı çıkaracağım arabanın ismini? kendi markamı yaratarak hazır fabrika üzerinden çıkacağım sıfırdan bir üretim söz konusu değil kısacası yapılacak iş belli üretilecek ürün belli siz neyin kafasındasınız? sizin beğenmediğiniz içten yanmalı motorlu araç sahibimisiniz yoksa elektirikli araç mı sahibisiniz? yada üçüncü şık hiçbiri mi? eğer hiçbiri ise elektirikli veya içten yanmalı bir taşıt alma durumunuz var mı? hadi onu da var diyelim türkiyede kaç kişi yarın elektirikli araca geçecek bunun bilincinde misiniz? kemal kılıçdaroğlunun soy ismi bile kendisine ait değil karabulut, bu arada o adamı günahım kadar sevmem; sizin kafanızda insalar bu ülkede olduğu sürece bu ülke biraz zor gelişir...

• 2025 yiılında çten yanmalı motor geliştirmekten ,elalemden almaktan falan bahseden
    Honda dükkan kapattı gitti yazıp Avrupa'dan çekildiğini öğrenince kibarlık kasan Birinin beni engellemesi şahane olmuş ,
    @Dreamblue35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Şubat 2025; 15:6:43 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Boşa çabalıyorsun, söylediklerinin konusunu bile açmaktan, linç yemekten çekinen aciz tipler bunlar

Aylardır Çin bizi mahvedecek kaldirin vergileri yaziyorlardı

Çin fabrika yatırımı açıklayınca hepsi çin düşmanı oldu

Biz bunu nereden biliyoruz? piro dedelerinin kuracağı 16li masadan 

• quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

Harika fabrikadan sonra artık nüfusun %0.00001 i uretilen arabaları alabilecek. Hep bunu bekliyordum.
    Akape var zenginlik var.

Evet Çin'den gemiye yüklemek yerine bu ülkede üretilecek ürünü alacaklar,itirazın mi var? Konu açıp forumu aydınlatabilirsin

• Byd geçtikleri kıyak gibi buna da bir dünya kıyak geçerler. Fabrika yatırımını halkın sırtına yüklerler.
    Vatandaş yine 1milyonluk araçları 1.3, 1.4 milyona alır. Vatandaşın hayrına bir şey çıkmaz.
    Zekitolar da sevinir yatırım geliyor diye. Kk üzerinden eleştirmeye devam eder. Kapasite o kadar çünkü. Boşuna laf anlatmayın.

• Bunu yazan da dün Çinlilere vergi koymayın ucuz ucuz binelim vergi koyarsanız içimizden geçerler diyen vatandaş
    @commandx

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.